به گزارش ایسنا، بیت الله برقراری در ستاد توسعه راهبردی بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر که در فرمانداری ویژه شهرستان شهریار برگزار شد حضور یافت و با اشاره به الزامات مدیریتی در حوزه بیمه، به مروری بر چند ویژگی مدیران کارآمد پرداخت و اظهار کرد: مدیران باید عقبه فکری و تئوریک داشته باشند. عقبه فکری و تئوریک جزو الزامات مدیریتی است؛ باید خود را به دانشهای روز مجهز و براساس اولویت بندی حرکت کنیم.
وی افزود: ویژگی دیگر مدیران کارآمد، ارتباطات و تعاملات قوی است. اگر این ارتباطات خوب نباشد هم افزایی صورت نمیگیرد. ویژگی دیگر عمل به تکالیف شرعی، قانونی و انقلابی است. ما باید به تکلیف خود عمل کنیم. اگر پل ارتباطی با مردم نداشته باشیم کار پیش نمیرود.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گفت: دولت، دولت مردمی و نگاهش، نگاه مردمی است. باید پیگیری مستمری نسبت به امور داشته باشیم. در استانها و شهرستانها، تنها وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۱۰ اداره کل دارد این در حالی است که بالغ بر ۸۰ درصد مردم با این دستگاه و بخشهای زیرمجموعه در تعامل مستقیم هستند. لازم است گفتوگوها و تعاملات بین دستگاهی تقویت شود. علاوه بر این، ما با نهادهایی چون کمیته امداد امام خمینی (ره) و معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری نیز جامعه هدف و اهداف مشترکی داریم.
برقراری ادامه داد: امروز صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان تا چه حد شناخته شده است؟ کشاورزان امنیت غذایی ما را تامین میکنند. عشایر تولید کننده هستند و به تعبیر حضرت امام (ره) عشایر ذخایر انقلاب هستند. جامعه هدف ما اینگونهاند، آنها مولدان و میراث داران فرهنگی کشورند و در تمام صحنههای انقلاب پای کار هستند.
وی به گذشت ۱۷ سال از زمان تاسیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر اشاره کرد و گفت: دولت به عنوان کارفرما، دوبرابر حق بیمه اقشار تحت پوشش را تقبل کرده است. جمعیت هدف ما حدود ۳۰ میلیون نفر یعنی یک سوم جمعیت کشور است، اما بر اساس قانون، شرط سنی بیمه بین ۱۸ تا ۵۰ سالگی است، بنابراین جامعه هدف خالص ما حدود ۱۰ میلیون نفر میشوند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر اضافه کرد: در گذشته آهنگ حرکت صندوق، پرشتاب نبوده است. قریب به دو میلیون نفر عضو صندوق هستند و شمار بیمهشدگان فعال به حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر میرسد. با استقرار دولت مردمی سیزدهم، "قرارگاه" کرامت در دهه کرامت و با رمز مقدس یا علیابن موسیالرضا (ع) با هدف جذب یک میلیون نفر عضو جدید آغاز به کار کرد و تاکنون حدود ۳۶۰ هزار عضو جدید را جذب کردهایم که معادل فعالیت چهار سال گذشته است. در سنوات گذشته سالانه حدود ۸۰ هزار نفر به عضویت صندوق در می آمدند.
برقراری با بیان اینکه هرچه قدر نگاه خلاقانهتری داشته باشیم اثرگذاری اقدامات ما بیشتر است گفت: این صندوق همانند سازمان تامین اجتماعی تعهدات بلندمدتی چون ازکارافتادگی، بازنشستگی و فوت دارد. امکان نقل و انتقال سابقه از صندوقهای دیگر به این صندوق و برعکس نیز فراهم شده است.
وی تاکید کرد که باید به سمت ارائه خدمات بیشتر و کفایت مستمری حرکت کنیم. به همین منظور سطوح درآمدی در سال جاری ۶۰ درصد افزایش یافت که در طول عمر صندوق، بی نظیر و نشانه حمایت مردمی دولت است. برای سال آینده نیز جدای از افزایش سنواتی، پیشنهاداتی جهت افزایش دوباره سطوح درآمدی ارائه دادهایم. افزایش سطوح درآمدی که با افزایش حق بیمه پرداختی و افزایش حق بیمه سهم کارفرمایی دولت همراه است، افزایش و کفایت مستمری ها را شاهد خواهیم بود.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با اشاره به اینکه یکی از مولفههای عدالت اجتماعی، گسترش چتر بیمهای است گفت: چون این بیمه اختیاری است باید آن را به خوبی تبیین کنیم و به جامعه بشناسانیم.
برقراری افزود: این صندوق، جوان و دارای قابلیتهای ویژه است. از حالا باید برای دوران آتی برنامهریزی داشته باشیم و بر اساس محاسبات بیمهای حرکت کنیم تا ثبات و پایداری صندوق حفظ شود. ضریب پشتیبانی بیمه پرداز به بازنشسته این صندوق ۱۰ به یک و بسیار مطلوب است و اگر یک میلیون نفر دیگر را جذب کنیم این نسبت به ۱۸ به یک میرسد که در دنیا کم نظیر است.
به گزارش ایسنا، در این نشست همچنین محسن کهتری، مدیر بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان تهران به معرفی این صندوق و شرایط عضویت در آن پرداخت و اظهار کرد: شرایط عضویت در این صندوق به این قرار است که فرد باید تابعیت جمهوری اسلامی را داشته و در محدوده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال باشد.
وی افزود: ساکنان روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، شاغلین کشاورزان، قالیبافان و هنرمندان صنایع دستی، کارگران رسمی و ساختمانی میتوانند به عضویت صندوق درآیند.
مدیر بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان تهران با بیان اینکه از حدود ۹.۵ تا ۱۰ میلیون نفر جامعه هدف این صندوق در سطح کشور، ۲.۵ میلیون نفر را تحت پوشش درآوردهایم و ۱۶۶ هزار نفر مستمری بگیر داریم اظهار کرد: جامعه هدف ما در استان تهران، ۲۳۱ هزار نفر است، ۵۲ هزار نفر بیمه شده داریم و ۲۳۳۸ خانوار مستمری بگیرند. جامعه هدف شهرستان شهریار ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر است که تا کنون ۳۰۰۰ نفر تحت پوشش قرار گرفتهاند و ۱۳۳ خانوار مستمری بگیرند و حقوق دریافت میکنند.
کهتری ادامه داد: یک اقدام جهادی در صندوق بر اساس ابلاغ سیاست گذاری کلان رهبری در حوزه رفاه و تامین اجتماعی، شکل گرفت و چندی پیش "قرارگاه کرامت" برای جذب یک میلیون نفر بیمه شده جدید در کشور شکل گرفت که سهم استان تهران ۱۷ هزار نفر است. در همین راستا تفاهم نامهای با صندوق برقرار شده تا ستادهای توسعه راهبردی بیمه اجتماعی شکل بگیرد و امروز نخستین جلسه آن در شهرستان شهریار تشکیل شده است.
به گفته وی، سهمیه تکلیفی برای جذب بیمه شده جدید در تهران، ۲۲۴۰ نفر تا پایان سال است. یکی از پیشنهادات ما این است که دستگاههای عضو ستاد توسعه راهبردی، آمار جامعه هدف خودشان را شناسایی و بانک اطلاعاتی در اختیار ما قرار دهند تا جهت جذب در صندوق استفاده کنیم. بناداریم میزخدمتی در دستگاهها دایر کنیم. اطلاع رسانی از طریق پیامک انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات