نادر عباسی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه زنجان یکی از استانهای پیشرو در کشاورزی بوده، اظهار کرد: کشاورزی ۳۲ درصد سهم اشتغال و ۱۵ درصد سهم در اقتصاد استان دارد.
وی با تاکید بر اینکه امنیت غذایی اصولیترین راه سازگاری با شرایط موجود افزایش تولید و کاهش استفاده از منابع است، افزود: امنیت غذایی از مهمترین حقوق فرد و جامعه محسوب میشود لذا مراکز تحقیقات این مرکز در این راستا به تولید بذور اصلاحی پرداختند.
این مسئول با بیان اینکه نتایج تحقیقات در کلاسهای آموزشی به تولید کنندگان منتقل میشود، ادامه داد: بسیاری از نتایج اقدامات پژوهشی مرکز تحقیقات استان ممکن است بعد از ۱۰ یا ۲۰ سال نتیجه داده و کاربردی شود؛ بنابراین نمیتوان در یک بازه زمانی مشخص انتظار به نتیجه رسیدن همه پژوهشها را داشت.
وی با اشاره به ۱۵ سال کار پژوهشی عدس رقم سنا، اضافه کرد: بعد ۱۵ سال کار تحقیقاتی و اجرای بیش از ۱۲ پروژه این محصول با ۴۰ درصد عملکرد بیشتر در حال حاضر توسط شرکتهای تولید بذر کشت و تکثیر میشود.
عباسی با بیان اینکه این رقم مقاوم به بیماری فرازیوم و زود رسی است، ابراز کرد: سنا حدود ۲۲.۱ درصد پروتئن دارد، دانه درشت، دارای وزن صددانه ۶ گرم است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان با اشاره به آزمایشگاه خاک وآب، اذعان کرد: در این آزمایشگاه تجزیههای آب، خاک و گیاه، اندازهگیری پارامترهای فیزیولوژیک، آنالیز ۵۹ فاکتور کود انجام شده همچنین در آزمایشکاه مرکزی و گیاه پزشکی کشت و تشخیص عوامل بیماریزای قارچی، شناسایی آفات گیاهی و علف هرز به همراه آزمایشهای بیوتکنولوژی ارزیابی میشود.
وی با اشاره به آنالیز شیر و خوراک _تغذیه دام در آزمایشگاه علوم دامی این مرکز، بیان کرد: ایستگاه تحقیقات زیتون طارم به وسعت بیش از ۴۰ هکتار غنیترین ژرم پلاسم زیتون با ۶۵ رقم تجاری و ۲۶۵ ژنوتیپ را دارا است.
عباسی با اشاره به تولید بیش از ۲۰۰ تن میوه، ۲۰ تن روغن زیتون فرابکر و شناسایی ۴ رقم دیره، گیلوانه، مشکات و امین در این مرکز، عنوان کرد: انجام و اجرای بیش از ۲۰۰ پروژه تحقیقاتی و کلکسیون ارقام وارداتی جزیی از اقدامات این مرکز تحقیقاتی مهم بودهاست.
عباسی با بیان اینکه ۲۲۵ هکتار مختص عرصه آبخوانداری مرکز تحقیقان قرهچریان است، افزود: تزریق سالانه ۵ تا ۶ میلیون متر مکعب آب به آبهای زیر زمینی جزیی از فعالیتهای ما در ایستگاه آبخوانداری است.
وی همچنین به بخش دیگری از فعالیتها در زمینه پرورش ۶ هزار قطعه جوجه گوشتی و گوسفند افشاری در مرکز تحقیقات قرهچریان اشاره و تصریح کرد: مشارکت مستقیم در معرفی ارقام گندم آبی، دیم، جو آبی و دیم بخشی از عملکرد محققان زنجانی است.
وی با بیان اینکه تصور غلطی که وجود دارد این موضوع است که محصولی مثل هندوانه دارای بیشترین میزان مصرف آب است، خاطرنشان کرد: طبق تحقیقات و برآوردی که وجود داشته است میزان مصرف آب در مقایسه بین چند محصول به ترتیب بیشترین میزان در پیاز، گوجهفرنگی، یونجه، سیبزمینی، زیتون، لوبیا، کلزا، انگور، گردو، خیار و در نهایت هندوانه بوده است.
انتهای پیام
نظرات