• چهارشنبه / ۱۴ دی ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401101409164
  • خبرنگار : 71516

الاخبار: پرونده ریاست جمهوری لبنان همچنان حل نشده باقی مانده است

الاخبار: پرونده ریاست جمهوری لبنان همچنان حل نشده باقی مانده است

لبنان هنوز از تعطیلی اعیاد سال نو میلادی خارج نشده است اما فشارهای معیشتی در این کشور همچنان رو به افزایش است و هیچ گونه مساله قطعی درباره سیاست‌های بانک لبنان در بازار پول و در سایه قطع ارتباط سیاسی میان گروه‌های کارآمد وجود ندارد. پرونده ریاست جمهوری به خاطر گسترش اختلافات داخلی و نبود هرگونه طرح خارجی منطقی و ادامه دودستگی حل نشده باقی مانده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه الاخبار لبنان، کسانی که منتظر رمز عبور طرف‌های خارجی هستند دیدار چهارجانبه فرانسه، آمریکا، قطر و عربستان را پیگیری می‌کنند که قرار است اواسط ماه میلادی جاری برای بررسی پرونده لبنان در پاریس برگزار شود اما این نشست بدون حضور رسمی و سیاسی لبنان برگزار می‌شود. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه برای قانع کردن هم‌پیمانانش درباره طرحی تلاش می‌کند که هدف آن تحقق نتایج مستقیم در انتخابات ریاست جمهوری و تشکیل دولت آتی لبنان است.

سؤالات زیادی درباره این نشست وجود دارد که از جمله آن درباره سطح نمایندگی حاضران در نشست و دستورکار و چگونگی اجرای نتایج است به ویژه اگر درباره بندهایی درخصوص وضعیت اقتصادی و مالی توافق شود که البته در سایه عدم دستیابی فرانسوی‌ها به جواب‌های واضحی از سوی عربستان درباره قصدشان برای مداخله سیاسی و مالی این مساله بعید به نظر می‌رسد. ریاض به موضع خود درباره ارائه کمک‌های انسانی به لبنان پایبند است اما تمایلی به حمایت از هرگونه راهکار لبنانی ندارد بلکه بر اجرای تمام شروطی پافشاری می‌کند که قبلا در طرح قطر مشخص شده بود و در این راستا بدون هیچ‌گونه ضمانتی به پاریس دعوت شده است. فرانسه در کشاندن ایران به صحبت درباره وضعیت لبنان در حاشیه نشست سران بغداد ۲ که در اردن برگزار شد، شکست خورد.

تحلیلگران انعکاس تماس‌های اخیر قطر با رهبران لبنانی درباره نامزدی ژوزف عون، فرمانده ارتش لبنان برای پست ریاست جمهوری را پیگیری می‌کنند که البته به دلیل مخالفت جبران باسیل، رئیس جریان آزاد ملی این طرح نیز در معرض شکست قرار گرفته است. اخیراً قطر این مساله را به عربستان اطلاع داد. در مقابل به فرانسوی‌ها نیز اطلاع داد که هماهنگی کاملی بین دوحه و ریاض وجود دارد. به نظر می‌رسد که قطر نیز از تلاش خود کناره گیری کرده است. اخیرا وزیر دفاع فرانسه در جریان سفر اخیرش به لبنان اعلام کرد که ژوزف عون اشتیاقی برای نامزدی جهت تصدی پست ریاست جمهوری ندارد.

همچنین در سایه نبود یک طرح خارجی دودستگی داخلی در پارلمان ادامه دارد و برخی نمایندگان می‌خواهند به جای «میشل معوض»، «صلاح حنین»، نماینده سابق را معرفی کنند که او را یک نامزد اصلاح گرا و غیر چالشی می‌دانند که در فساد دست ندارد بلکه همچنین این امکان وجود دارد که مخالفان نیز از او حمایت کنند. نمایندگان حامی حنین تماس‌هایی با بقیه فراکسیون‌های مخالف به ویژه نمایندگان سنی مستقل برقرار کردند. حزب سوسیال و نیروهای لبنانی (حامیان ولید جنبلاط و سمیر جعجع) جواب واضحی در این باره نداده‌اند. این دو حزب همچنان به نامزدی معوض تا پایان ماه میلادی جاری پایبند هستند. آنها دلیل این مساله را اعلام نکرده‌اند اما شاید روی اتفاق دیگری حساب باز کرده‌اند.

درباره نامزدی سلیمان فرنجیه نیز همچنان تماس‌ها در سطح سابق ادامه دارد. نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان معتقد است که باید برای تأمین حمایت جدی مسیحیان از وی به ویژه از سوی بشاره الراعی، اسقف مارونی‌های لبنان و حمایت اسلامی از وی تلاش کرد. مذاکرات میان حزب الله و جریان آزاد ملی درباره پرونده ریاست جمهوری نیز از زمان آخرین دیدار سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان با جبران باسیل که وی نیز با نامزدی فرنجیه مخالف است، برگزار نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha