• چهارشنبه / ۲۸ دی ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1401102819448
  • خبرنگار : 71263

کاهش سهم اوپک به نفع روسیه در بازار نفت هند

کاهش سهم اوپک به نفع روسیه در بازار نفت هند

روسیه در سال ۲۰۲۲ به سومین صادرکننده بزرگ نفت به هند تبدیل شد و سهم اوپک از بازار این کشور را به پایین‌ترین میزان در بیش از یک دهه گذشته رساند.

به گزارش ایسنا، پالایشگاه‌ها در هند که سومین مصرف کننده و واردکننده بزرگ نفت در جهان است، از زمان آغاز جنگ در اوکراین و امتناع شرکتهای غربی از خرید نفت روسیه، نفت این کشور را به قیمت ارزان‌تر خریداری می کنند.

روسیه در سال ۲۰۲۱ با تامین حدود یک درصد از کل واردات نفت هند، در رتبه هفدهم قرار داشت اما در سال ۲۰۲۲ سهمش از کل واردات این کشور، به ۱۵ درصد رسید. آمار نشان داد واردات نفت هند از روسیه طی ماه میلادی گذشته، به ۱.۲۵ میلیون بشکه در روز رسید که معادل حدود یک چهارم از مجموع واردات ۴.۹ میلیون بشکه در روز بود.

در دسامبر که پالایشگاههای هندی از تخفیف‌های بالاتری که در آستانه آغاز تحریم اتحادیه اروپا در پنجم دسامبر عرضه شده بود، استفاده کرده و نفت بیشتری از روسیه خریداری کردند، واردات نفت هند از مسکو به بالاترین میزان در هفت ماه گذشته رسید.

بررسی رویترز از آمار واردات نفت هند از سال ۲۰۰۶ تاکنون، نشان می دهد سهم اعضای اوپک به خصوص تولیدکنندگان خاورمیانه و آفریقا از واردات نفت هند، از ۸۷ درصد در سال ۲۰۰۸، به ۶۴.۵ درصد در سال ۲۰۲۲ رسید. با این حال، عراق و عربستان سعودی طی سال میلادی گذشته، همچنان دو صادرکننده بزرگ نفت به هند ماندند.

یک مقام یک پالایشگاه هندی که مایل نبود نامش فاش شود، به رویترز گفت: اگر اقدام بیشتری از سوی کشورهای غربی علیه نفت روسیه انجام نگیرد، واردات نفت هند از روسیه، به دلیل تخفیف‌ها، امسال همچنان رو به رشد خواهد بود.

آمار نشان داد خرید بیشتر از روسیه، تقاضای هند برای گریدهای نفتی آفریقایی را کاهش داد و سهم آنها را به پایین‌ترین میزان در ۱۷ سال اخیر رساند. سهم نفت آمریکای لاتین هم به پایین‌ترین میزان در ۱۵ سال گذشته رسید.

بر اساس گزارش رویترز، روسیه در ۹ ماه نخست سال مالی جاری، عربستان سعودی را به عنوان دومین صادرکننده بزرگ نفت به هند کنار زد اما عراق همچنان بزرگترین تامین کننده نفت دهلی نو باقی ماند. واردات از روسیه که حدود یک پنجم واردات نفت هند در فاصله آوریل تا دسامبر بود، باعث کاهش سهم اوپک به حدود ۶۱.۵ درصد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha