همزمان با ایام دهۀ مبارک فجر و در آستانه فرارسیدن ولادت حضرت علی(ع)، آیین بهرهبرداری از کتابخانه اهدایی دکتر علیمحمد مؤذنی به دانشگاه سلمان فارسی کازرون، با حضور مشاور وزیر علوم، نماینده کازرون و کوهچنار، امام جمعه، فرماندار و شماری از مسئولان به بهرهبرداری رسید.
رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون در حاشیه این مراسم ضمن قدردانی از اقدام خیّرانه و نیکاندیشی دکتر موذنی، خاطر نشان کرد: در نشستی که با حضور دکتر فریدون عباسیدوانی، نماینده مردم شریف شهرستانهای کازرون و کوهچنار با جمعی از کازرونیهای عضو هیئت علمی در دانشگاههای تهران داشتیم، مباحث گوناگون و مختلفی مطرح شد و دستاوردهای متعددی همچون احصاء نظرها درخصوص سند راهبردی دانشگاه به دست آمد که خوشبختانه با اعمال این دیدگاهها و نقطه نظرهای سایر صاحبنظران، طی روزهای گذشته این سند به تصویب هیئت امناء دانشگاه رسید.
به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه سلمان فارسی، غریب فاضلنیا افزود: از دیگر مواردی که در آن جلسه مطرح شد، وعدۀ دکتر موذنی به عنوان یکی از چهرههای علمی کازرون در سطح ملی، مبنی بر اهداء کتابخانه شخصی ایشان به دانشگاه سلمان فارسی کازرون بود که پس از طی تشریفات معمول و با لحاظ نمودن دیدگاههای ایشان، این مهم نیز محقق شد.
فاضلنیا همچنین افزود: با آغاز فعالیت بنیاد حامیان دانشگاه سلمان فارسی کازرون، بستری مناسب و اصولی برای نظاممند نمودن و افزایش حمایتهای مادی و غیرمادی نیکاندیشان و حامیان نهادهای علمی و دانشگاهی فراهم آمده و امیدواریم در آینده شاهد ثمرات خیر و هرچه بیشتر این نهاد به عنوان یکی از ارکان توسعهای دانشگاه سلمان فارسی کازرون باشیم.
دکتر علیمحمد موذنی نیز طی پیامی با تأکید بر ضرورت کمک به دانشگاهها و حمایت از نهادهای علمی، این اقدام را ادای دینی به زادگاه خویش و وظیفهای در قبال جامعۀ دانشگاهی برشمرد و ابراز امیدواری نمود کتابهای اهداء شده بتواند کمکی به پژوهشگران، دانشجویان و علاقمندان علم و دانش کند.
براساس این گزارش فاضلنیا، در مراسم افتتاح بنیاد حامیان دانشگاه سلمان فارسی کازرون، ضمن قدردانی از تمامی خیّرین و حامیانی که در ادوار مختلف یاریرسان دانشگاه سلمان فارسی کازرون بودند، به راهبردها و تأکیدهای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای راهاندازی و تأسیس بنیاد حامیان دانشگاهها اشاره کرد.
او خاطر کرد: بر حسب ضرورتها و اولویتسنجیهایی که در مسیر رشد و توسعه دانشگاه سلمان فارسی کازرون طرحریزی شد و با اتکاء به توانمندیها و با در نظر داشتن همت والای اهالی علمدوست و عالمپرور شهرستان کازرون، کار تأسیس بنیاد حامیان دانشگاه را دنبال کردیم و با رهنمونهای ارایه شده از سوی مقام عالی وزارت، ضمن تقویت اقدامهای صورت گرفته، موفق به طی نمودن فرایندهای قانونی ثبت این بنیاد شدیم.
فاضلنیا همچنین حضور و فعالیت خیّرینی همچون دکتر فریدون مهبودی، دکتر علیمحمد موذنی و اکبر نظرپور در کنار مجموعه دانشگاه سلمان فارسی کازرون را موجب دلگرمی دانشگاهیان برشمرد و افزود: خوشبختانه دانشگاه سلمان فارسی کازرون این افتخار را دارد که از یاری و همراهی مردم علمدوست و عالمپرور این شهرستان و مسئولان دلسوز آن برخوردار است و در فعالیتهای مختلف، از جمله در روند تأسیس بنیاد حامیان دانشگاه، همراهی چهرههای مختلف علمی و فرهنگی و دلسوزان نهاد دانشگاه را شاهد بودیم و امیدوارم با فعالیتهای موثر بنیاد حامیان دانشگاه، این حمایتها نظاممندتر شده و بیش از پیش توسعه یابد.
مشاور وزیر علوم و دبیر ستاد خیرین وزارت عتف نیز در این آیین به تشریح رویکردهای ستاد خیّرین وزارت عتف پرداخت وخاطرنشان کرد که انتظارمان از بنیاد حامیان دانشگاهها، صرفاً توسعۀ زیرساختهای فیزیکی نیست،
دکتر مصطفی زمانیان، اضافه کرد: برای بنیادهای حامیان دانشگاهها دو مأموریت ویژه قائل هستم. نخست ترویج فرهنگ وقف و کار خیّرانه در میان آحاد مردم و دیگری ارایه دادن کارهای نمونه و شاخص در حوزه علم و فناوری است.
زمانیان همچنین ضمن یادآوری اینکه ستاد خیّرین وزارت عتف، تسهیلگر بنیاد حامیان دانشگاه سلمان فارسی کازرون و سایر دانشگاهها خواهد بود، به دستاوردهایی همچون معافیتهای مالیاتی خیّرین همکار با بنیادهای حامیان دانشگاهها اشاره کرد و در تشریح مأموریتهای بنیادهای حامیان، گفت: باید به سمتی حرکت کنیم و در برقراری ارتباط و تعامل با جامعه و موفق بودن دستاوردها به گونهای عمل کنیم که دانشجویانمان به اولین واقفین و خیّرین دانشگاهها تبدیل شوند.
نماینده شهرستانهای کازرون و کوهچنار در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین با بیان اینکه علم و فناوری، ریشۀ تمدنسازی است، بر ضرورت پرورش و توجه به نیروی انسانی فکور تأکید و اضافه کرد: بنیاد حامیان دانشگاه سلمان فارسی کازرون، شرایط جذب عالم در دانشگاه را فراهم کند و به فکر منابع انسانی نیز باشد. کازرون به دلیل برخورداری از ظرفیتهای مختلف، میتواند در حوزههای گوناگون پایلوت اجرای طرحهای مورد نظر وزارتخانهها باشد و در حوزه مرتبط با وزارت علوم نیز این آمادگی وجود دارد که ظرفیتهای علمی و دانشگاهی، متناسب با مزیتهای منطقه توسعه یابد.
حجتالاسلام صباحی، امام جمعه کازرون، نیز گفت: دانشگاه سلمان فارسی کازرون، افتخار ما محسوب میشود چراکه مولود ما است و باید به بالندگیاش کمک کنیم. اولویتهایی که در این مسیر برای خودم تعریف کردهام، پشتیبانیهای مالی، فرهنگی و عقیدتی از دانشگاه است. پیشنهاد میکنم بنیاد حامیان دانشگاه نیز با تعریف اولویتهایی همچون ارتباط موثر با جامعه و اعتمادسازی، برای بالندگی هرچه بیشتر این دانشگاه گام بردارد.
محمدعلی بخرد، فرماندار ویژه شهرستان کازرون نیز در این آیین با نقل حدیثی از حضرت علی(ع)، بر اهمیت و جایگاه علم در سطح جامعه تأکید و خاطر نشان کرد: توسعۀ پایدار اگر مبتنی بر علم و دانش باشد، مسیر خودش را پیدا کرده و جلو میرود. بر همین اساس بایستی به تقویت نهادهای مبتنی بر علم و دانش کمک ویژهای کرد. بنیاد حامیان دانشگاه سلمان فارسی کازرون، مبتنی بر چنین منطقی شکل گرفته است. امیدوارم به مدد تلاشهایی که در این بنیاد و حمایتهایی که از جانب مردم و دستگاههای مختلف انجام میشود، به خوبی در مسیر رشد و تعالی دانشگاه که در نهایت منجر به توسعه و رشد جامعه میشود، ایفای نقش کند.
محسن توحیدیان، مدیرعامل بنیاد حامیان دانشگاه سلمان فارسی کازرون نیز در این آیین ضمن مروری بر پیشینۀ همکاری خیّرین و حامیان با دانشگاه سلمان فارسی کازرون، ابراز امیدواری کرد با سوق دادن ذائقه مردم به سمت دانشگاه به عنوان یک نهاد انسانساز، بتوان شاهد حضور پررنگتر اهالی شهرستان و دلسوزان توسعۀ این منطقه در حوزههای علم و دانش نیز باشیم.
انتهای پیام
نظرات