به گزارش ایسنا، این منابع در مصاحبه با روزنامه الوطن اظهار داشتند، این کاروان تنها در انتظار حضور نمایندگان نهادهای وابسته به سازمان ملل برای تحویل کمکها به آنها است.
منابع مذکور تأکید کردند، طرف سوری به سازمان ملل اعلام کرده که در صورت تاخیر سازمانهای بینالمللی در ایفای وظایف خود و تحویل کمکها، سوریه برای وارد نمودن این کمکها به تنهایی جهت کمک به زلزلهزدگان تردیدی نخواهد کرد.
به گفته منابع، مذاکرات به نقطه تفاهم رسیده است و کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاه سراقب حداکثر تا روز شنبه وارد خواهد شد.
همزمان برخی منابع از ورود اولین کاروان حامل کمکهای سازمان ملل به شمال غرب سوریه از طریق گذرگاه باب الهوی خبر دادند.
این منابع تاکید کردند، شش کامیون حامل کمکهای بشردوستانه سازمان ملل روز پنجشنبه برای اولین بار از زمان وقوع زلزله مهیب روز دوشنبه وارد شمال غرب سوریه شدند.
در همین راستا، علی حمیه، وزیر حمل و نقل لبنان از حرکت خودروهای سنگین ویژه به سمت سوریه برای مشارکت در عملیات جستجو، نجات و امداد زلزله زدگان خبر داد.
وی گفت: پس از تعیین دقیق نیازهای ضروری دولت سوریه فورا با برخی شرکتهای ویژه که دارای خودروهای سنگین برای آواربرداری و دسترسی به افراد گرفتار زیر آوار و نجات آنها هستند ارتباط برقرار نمودیم.
حمیه تصریح کرد، همچنین هیئت لبنانی متشکل از صلیب سرخ، نیروهای دفاع مدنی و مدیریت بحران روز سه شنبه برای کمک به عملیات نجات راهی سوریه شد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز روز پنجشنبه ابراز امیدواری کرد، شورای امنیت اجازه دهد تا نقاط عبوری جدیدی میان ترکیه و سوریه برای ارسال کمکهای بشردوستانه این سازمان به زلزلهزدگان گشوده شود. این در حالی است که در حال حاضر تنها یک گذرگاه وجود دارد.
گوترش گفت: اکنون زمان وحدت و نه سیاسیکاری و تفرقه است. بدیهی است که ما نیازمند حمایت گستردهای بعد از وقوع یکی از بدترین بلایای طبیعی در عصر خود هستیم. کمک باید به سوریه از طریق مرزهای مشترک با ترکیه و از طریق خطوط درگیری میان ارتش سوریه و مخالفان سرازیر شود.
وی در خصوص کمکهای فرامرزی اظهار داشت: روشن است که اگر شورای امنیت اجازه دسترسی به گذرگاههای بیشتری را دهد من بسیار خرسند خواهم بود.
گوترش تاکید کرد: آژانسهای بشردوستانه دیگری غیر از سازمان ملل کمکهای خود را از طریق نقاط عبوری دیگری ارسال میکنند. اما بسیار خرسند خواهم بود اگر سازمان ملل بتواند این کار را از طریق بیشترین تعداد ممکن از نقاط عبوری انجام دهد.
ترکیه روز پنجشنبه گفت، تلاش میکند تا دو گذرگاه مرزی دیگر را با سوریه جهت ارسال کمکها بگشاید.
گوترش همچنین خواستار تضمین این موضوع شد که تحریمها علیه دمشق مانع تلاشهای بشردوستانه نمیشود.
وی ادامه داد: باید برای همگان روشن باشد، هیچ نوع تحریمی که بتواند بر کمک به ملت سوریه تاثیر بگذارد وجود ندارد.
بنابراین گزارش، خسارتهای ناشی از زلزله در مسیر منتهی به باب الهوی ارسال کمکها را در روزهای اخیر متوقف کرده بود. اما کاروان متشکل از شش کامیون وابسته به سازمان ملل روز پنجشنبه توانست از طریق مرزها وارد سوریه شود.
برخی منابع رسانهای سوریه روز پنجشنبه اعلام کردند، طرف اماراتی سه روز با گروههای مسلح برای گشایش گذرگاهها به منظور ورود کمکها در حال مذاکره بوده اما آنها مخالفت کرده و در نهایت متقاعد شدهاند که کاروان حامل کمکها به ادلب از طریق هلال احمر سوریه و سازمانهای بینالمللی در سوریه وارد شود.
این منابع تأکید کرد، افراد مسلح تنها به دنبال جمعآوری حمایت بینالمللی برای خود هستند به این بهانه که دولت سوریه کمکها را به مناطق آنها وارد نمیکند و مخالف آن است.
انتهای پیام
نظرات