به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، چندی پیش در اوایل ماه فوریه، سیمور هرش در گزارشی فاش کرد غواصان نیروی دریایی آمریکا در جریان رزماش ائتلاف ناتو موسوم به بالتاپز در تابستان ۲۰۲۲ بمبها را برای تخریب خطوط لوله نورد استریم کار گذاشتند و نروژ که شریک این توطئه بود سه ماه بعد این بمبها را فعال کرد.
این گزارش اضافه کرد، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، پس از بیش از ۹ ماه گفتگوهای محرمانه با تیم امنیت ملی خود تصمیم به اجرای عملیات خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم گرفت.
سیمور هرش در مصاحبه با شبکه راشا تودی گفت: "بایدن این کار را برای اهداف سیاسی انجام داد. ختم کلام. این قرار نبود کمکی به روند جنگ کند. و هدف این اقدام و کاری که او انجام داد، جلوگیری از هر گونه اقدام آلمان و اروپای غربی، در صورت فرا رسیدن زودهنگام زمستان، در باز کردن این خطوط لوله بود. آلمان تحریم ها را اعمال کرده و خط لوله را متوقف کردند، اما دولت آلمان حق داشت خط لوله جدید را باز کند. و این مساله مد نظر بایدن بود. این منطق مد نظر این مأموریت بود: اطمینان از اینکه اروپا و حوزه غرب آن به حمایت از ناتو و به جنگ نیابتی علیه روسیه ادامه میدهند."
سیمور هرش خاطر نشان کرد: "جو بایدن نگران بود آلمان تحریمها را کنار گذاشته و دوباره شروع به دریافت گاز روسیه کند. بنابراین او به اروپا گفت، ما قصد داریم شما را گرفتار سرما کنیم. امسال سرمای چندانی در کار نبود اما نگرانی اصلی مربوط به زمستان سال بعد است."
هرش بیان کرد، تیمی که بمبگذاری در خط لوله های نورد استریم را برنامه ریزی کرده بود، به هنگام طرح این صحبت علنی از سوی بایدن مبنی بر این که می داند چگونه از فعالیت این خطوط لوله جلوگیری کند، ناخرسند شد. وی افزود که این خرابکاری در ابتدا به عنوان یک عملیات مخفی در نظر گرفته شده بود.
این روزنامه نگار تحقیقی خاطر نشان کرد، هیچ مقام فعال در صنعت خط لوله باور نمی کند که مسکو انفجار نورد استریم را ترتیب داده است. وی افزود که همه می دانند که چنین کاری به مثابه "دیوانگی" از سوی روسیه است.
در سپتامبر ۲۰۲۲، انفجارهای در زیر دریا در سه رشته از چهار رشته خطوط لوله انتقال گاز زیر آبی نورد استریم ۱ و ۲ رخ داد؛ خطوط لولهای که هدفشان انتقال سالانه ۱۱۰ میلیارد متر مکعب گاز روسیه به اروپا است. آلمان، دانمارک و سوئد تحقیقات جداگانه ای را در مورد این حادثه آغاز کردند.
انتهای پیام
نظرات