• دوشنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1401120805578
  • خبرنگار : 71584

معاون پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد

راه‌اندازی سامانه مشاوره ژنتیک در سال ۱۴۰۲/اعلام نحوه غربالگری در استانهای محروم

راه‌اندازی سامانه مشاوره ژنتیک در سال ۱۴۰۲/اعلام نحوه غربالگری در استانهای محروم

معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از پیگیری سازمان برای راه‌اندازی سامانه مشاوره ژنتیک طی سال آینده خبر داد و گفت: از مزایای راه‌اندازی این سامانه این است که براساس شرایط هر فرد (قبل از ازدواج و قبل از بارداری) پرسشنامه‌های مجزایی طراحی شده که افراد به آن دسترسی داشته و می‌توانند آن را تکمیل می‌کنند.

افروز صفاری‌فرد در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: سامانه مشاوره ژنتیک به عنوان طرح به شورای تحول سازمان بهزیستی اعلام شده است، اما در سال جاری به دلیل مشکلات موجود در سامانه‌های سازمان این کار به تعویق افتاد و قرار است در سال ۱۴۰۲ پیگیر راه‌اندازی آن باشیم.

وی بیان کرد: در صورت راه‌اندازی این سامانه هوشمند، دسترسی آحاد جامعه به آن امکان‌پذیر است و یکی از مزایای آن این است که براساس شرایط هر فرد (قبل از ازدواج و قبل از بارداری) پرسشنامه‌های مجزایی طراحی شده که افراد به آن دسترسی داشته و آن را تکمیل می‌کنند. همچنین سامانه مشاوره ژنتیک می‌تواند افراد را با عوامل بروز معلولیت در ژنتیک خودشان آشنا کند.

معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: در صورتی که با تکمیل پرسشنامه نیاز فرد برای ارجاع به مشاوره وجود داشته باشد، پیامی از سوی سامانه به او ارسال و نزدیک‌ترین مرکز مشاوره نیز اعلام می‌شود تا بتواند ادامه مشاوره را در آنجا دریافت کند.

صفاری‌فرد گفت: طی چند سال اخیر این پرسشنامه از سوی سازمان بهزیستی با همکاری وزارت آموزش و پرورش توسط دانش‌آموزان (غربالگری قبل از ازدواج) تکمیل می‌شد اما به دلیل شیوع کرونا نتوانستیم این تفاهم‌نامه را دوباره با وزارت آموزش و پرورش امضا کنیم و بر همین اساس به این نتیجه رسیدیم که پرسشنامه مشاوره ژنتیک از طریق سامانه در اختیار افراد قرار گیرد و طیف بیشتری از افراد به این خدمت دسترسی داشته باشند.

وی در پاسخ به سوالی درباره دسترسی استان‌های محروم به این سامانه نیز توضیح داد: در این زمینه برنامه‌ریزی صورت گرفته است؛ باتوجه به اینکه استان‌های محروم مراکز مشاوره ژنتیک ندارند به همین لحاظ طرح مجزایی نوشته شده تا کارشناسان ارشد ژنتیک در دل مراکز مثبت زندگی استان، پایگاه‌های مشاوره ژنتیک ایجاد کنند و بر این اساس نیز مراحل غربالگری ژنتیک در این مراکز برای افراد انجام شود. در سال آینده در سه یا چهار استان به صورت پایلوت این طرح نیز اجرا می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha