• دوشنبه / ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402011405673
  • خبرنگار : 71129

ترکیه در انتظار «نتیجه مثبت» در پرونده خرید جنگنده اف-۱۶ از آمریکاست

ترکیه در انتظار «نتیجه مثبت» در پرونده خرید جنگنده اف-۱۶ از آمریکاست

وزیر خارجه ترکیه امروز (دوشنبه) گفت، آنکارا منتظر نتیجه مثبت در مورد اجرای طرح‌های خود برای خرید جنگنده‌های F-۱۶ از واشنگتن است، زمانیکه بایدن بتواند مخالفت‌های مربوط به فروش را در کنگره ایالات متحده حل کند.

به گزارش ایسنا، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه به شبکه خبری تی‌آرتی گفت: در اصل چیزی به اسم توقف کامل وجود ندارد. ما می‌دانیم که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا تلاش‌های صادقانه‌ای انجام می‌دهد. آنها تصمیم گرفته‌اند تا برای ترکیه جنگنده‌های اف-۱۶ یا کیت‌هایی برای مدرن کردن جنگنده‌های موجود در ناوگان نیروی هوایی ترکیه فراهم کنند.

وی افزود: افرادی هستند که در کنگره مخالف چنین تصمیمی هستند اما می‌دانیم که دولت واشنگتن تلاش‌های خود را در راستای این اقدامات انجام می‌دهد. ما منتظر نتایج مثبتی هستیم.

وزیر خارجه ترکیه همچنین این مساله را نیز عنوان داشت که دولت بایدن نخست باید کنگره آمریکا را درباره ضرورت این توافق متقاعد کند که فقط از طریق گفت‌وگو با مخالفان است.

دولت آمریکا در آوریل ۲۰۲۱ دولت آنکارا را از برنامه جنگنده‌های اف-۳۵ پس از آن خارج کرد که ترکیه سیستم‌های دفاع هوایی اس-۴۰۰ را از روسیه خرید.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه بعدا اعلام کرد که واشنگتن به جای آن جنگنده‌ها پیشنهاد فروش اف-۱۶ به آنکارا را داده است. البته این توافق به تصویب از سوی کنگره آمریکا نیاز دارد.

دولت بایدن مدت‌هاست که به دنبال گرفتن مجوز از کنگره برای فروش اف-۱۶ به آنکاراست اما برخی از اعضای کنگره با این طرح مخالفند.

در این میان، یکی از اعضای شورای سیاستگذاری خارجی و امنیت ریاست جمهوری ترکیه با اشاره به پیشینه مذاکرات طولانی شده در دولت آمریکا درباره این جنگنده‌ها گفت: آنکارا می‌تواند ایده خرید این جنگنده‌ها را از آمریکا کنار بگذارد و به جایش گزینه‌های دیگری را که شامل خرید جنگنده‌های روس است، در نظر بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha