به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کمیته امنیت ملی پاکستان در حالی از طرح ملی ریشهکن کردن شبهنظامیان افراطی خبر داد که این کشور از بحرانهای سیاسی و اقتصادی رنج میبرد.
فشارها بر روی دولت برای برگزاری انتخابات محلی در ماه آینده میلادی افزایش یافته و یک تحلیلگر گفت که دولت ممکن است از این عملیاتها به عنوان بهانهای برای به تعویق انداختن این انتخابات استفاده کند.
پاکستان در خطر نکول (ناتوانی در عمل به تعهدات طبق قرارداد) قرار دارد و طرح کمک صندوق بینالمللی پول هم از نوامبر سال گذشته به بنبست خورده است. همچنین عمران خان، نخستوزیر سابق این کشور هم درگیر یک جنگ سیاسی با دولت است.
آخرین باری که پاکستان عملیاتی گسترده برای مقابله با شبهنظامیان افراطی انجام داد، به ۲۰۱۴ باز میگردد که میلیاردها دلار هزینه داشت و علاوه بر آواره کردن میلیونها تن، جان صدها تن دیگر را گرفت.
کمیته امنیت ملی پاکستان جمعه در بیانیهای اعلام کرد: تصمیم گرفته شد تا عملیاتی جامع و همهجانبه با حضور دولت و ملت برگزار شود که کشور را از شر تروریسم خلاص میکند.
پاکستان کشوری هستهای با ۲۲۰ میلیون جمعیت است که در ماههای گذشته شاهد افزایش حملات نظامیان افراطی بوده است، خصوصا از زمانی که مذاکرات با گروه «تحریک طالبان پاکستان» به بنبست رسید.
همزمان با برگزاری این نشست در روز جمعه، آژانس اطلاعاتی پاکستان در عملیاتی علیه یک گروه شورشی بلوچ در جنوب غربی این کشور، یک «شخص مهم» را دستگیر کرد.
این فرد که «گلزار امام» نام دارد و با نام «شامبای» هم شناخته میشود، بنیانگذار و رهبر «ارتش ملیگرای بلوچ» است. این نهاد در پی ادغام دو گروه «ارتش جمهوریخواه بلوچ» و «ارتش متحد بلوچ» ایجاد شد.
ارتش پاکستان اعلام کرد که این گروه مسئول حملات تروریستی متعددی در پاکستان بوده، از جمله حمله به نیروهای امنیتی.
انتهای پیام
نظرات