به گزارش ایسنا، بهای معاملات آتی نفت برنت با ۳۱ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش، به ۶۳ دلار و ۲ سنت در هر بشکه رسید، در حالیکه بهای معاملات نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا، با ۳۶ سنت معادل ۰.۶ درصد کاهش، به ۵۹ دلار و ۷۱ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص، روز پنجشنبه، بیش از ۲ دلار کاهش یافتند.
نفت برنت از ابتدای هفته جاری تاکنون، چهار درصد کاهش یافته که به افت ۱۱ درصدی در هفته قبل اضافه شود، در حالیکه شاخص نفت آمریکا پس از کاهش ۱۱ درصدی در هفته قبل، ۳.۸ درصد کاهش نشان میدهد.
مناقشه تجاری طولانی مدت میان آمریکا و چین، احتمالا حجم تجارت جهانی را کاهش داده و مسیرهای تجاری را مختل میکند و در نهایت بر رشد اقتصاد جهانی تاثیر منفی میگذارد. از آنجایی که این دو کشور، بزرگترین مصرف کنندگان نفت در جهان هستند، این موضوع بر مصرف نفت خام نیز تاثیر خواهد گذاشت.
دانیل هاینس، استراتژیست ارشد کالا در گروه بانکی ANZ در یادداشتی در روز جمعه گفت: قیمت نفت در بحبوحه نگرانیهای مداوم نسبت به کندی اقتصاد جهانی، تحت فشار قرار گرفته است. وی افزود: این بانک پیش بینی میکند که اگر رشد اقتصاد جهانی به زیر سه درصد برسد، مصرف نفت یک درصد کاهش خواهد یافت.
جنگ تجاری میان دو ابرقدرت اقتصادی، پس از آن شدت گرفت که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تعرفهها علیه چین را در روز پنجشنبه به ۱۴۵ درصد افزایش داد و چین نیز به نوبه خود، تعرفه واردات کالاهای آمریکایی را به ۸۴ درصد افزایش داده است.
بر اساس گزارش رویترز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا، روز پنجشنبه پیشبینیهای خود از رشد اقتصاد جهانی را کاهش داد و هشدار داد که تعرفهها میتواند بر قیمت نفت تاثیر چشمگیری داشته باشد. این آژانس، پیشبینی خود از میزان رشد تقاضا برای نفت در سال میلادی جاری و آینده را کمتر کرد.
انتهای پیام
نظرات