• چهارشنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402012311351
  • منبع : یورو نیوز

معترضان سخنرانی ماکرون در لاهه را قطع کردند

معترضان سخنرانی ماکرون در لاهه را قطع کردند

معترضان مخالف اصلاحات نظام بازنشستگی فرانسه سخنرانی امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه در هلند را برای لحظاتی قطع کردند و اجازه ندادند او درباره چشم‌انداز خود برای آینده اروپا صحبت کند.

به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، رئیس جمهوری فرانسه در لاهه مشغول سخنرانی بود که برخی از حاضران با فریادهای خود او را متهم کردند که با اقداماتی غیردموکراتیک تلاش می‌کند سن بازنشستگی را در این کشور افزایش دهد. 

اصلاحات نظام بازنشستگی ماکرون باعث اعتراضات و اعتصابات گسترده در فرانسه شده و تلاش او برای استفاده از قدرت ویژه قانون اساسی و اجرای این لایحه بدون رای‌گیری در پارلمان باعث خشم بیشتر منتقدان در این کشور شده است. 

برخی از معترضان در لاهه بنری را نصب کرده بودند که در آن ماکرون را «رئیس جمهوری خشونت و ریا» خوانده بودند. ماکرون که به زبان انگلیسی مشغول صحبت بود در پاسخ به معترضان گفت: «اگر کمی به من فرصت دهید می‌توانم به سوالات شما پاسخ دهم.» اما معترضان سالن را ترک کردند و منتظر شنیدن توضیحات رئیس جمهوری فرانسه نشدند. 

ماکرون با اشاره به اینکه بسیار مهم است چنین بحث‌هایی وجود داشته باشد به نمونه‌های از شورش‌ها در جریان حمله به کنگره آمریکا در سال ۲۰۲۱ و همچنین ساختمان‌های دولتی در برزیل اشاره کرد و افزود: «اگر شما فکر می‌کنید چون مخالف هستید تصمیم گیرنده هم هستید، در واقع دموکراسی را به خطر می‌اندازید.»

ماکرون در سخنرانی خود به تشریح چشم انداز خود برای آینده حاکمیت اروپا پرداخت و گفت که باید بر پنج ستون رقابت، سیاست صنعتی، حمایت گرایی، تعامل متقابل و همکاری استوار باشد.

این سخنرانی در لاهه پس از آن صورت می‌گیرد که ماکرون پس از سفر اخیر خود به چین با اظهارات خود در مورد تایوان واکنش‌برانگیز شده بود. او در این رابطه گفته بود: «پرسشی که ما به عنوان اروپا باید به آن پاسخ دهیم این است: آیا به نفع ما است که بحران در تایوان را تسریع کنیم؟ پاسخ من خیر است.»

او همچنین اضافه کرده بود در ماجرای اتحادیه اروپا در ماجرای تایوان نباید دنباله‌رو آمریکا و همینطور چین باشد. او همچنین افزوده بود« ما در خطر گرفتار شدن در بحرانی هستیم که متعلق به ما نیست.»

سفر به هلند

معترضان سخنرانی ماکرون در لاهه را قطع کردند

امانوئل ماکرون روز سه شنبه سفری رسمی به هلند را آغاز کرد تا خشم ناشی از اظهارات جنجالی خود درباره اروپا و چین را آرام کند. او و همسرش بریژیت که اولین سفر دولتی یک رئیس جمهور فرانسه به هلند را برای 23 سال انجام دادند، در بدو ورود به آمستردام مورد استقبال پادشاه هلند ویلم الکساندر و ملکه ماکسیما قرار گرفتند. رهبر فرانسه در کنار خانواده سلطنتی هلند در خارج از کاخ سلطنتی در حالی که یک گروه موسیقی مارسی، سرود ملی فرانسه را می نواخت، مورد استقبال قرار گرفت.

ماکرون بعدازظهر سه شنبه در موسسه هلندی Nexus در لاهه در مورد "حاکمیت اروپا" در مسائل امنیتی و اقتصادی به زبان انگلیسی سخنرانی کرد. او از این سخنرانی برای ارائه "دکترین امنیت اقتصادی" علیه چین و ایالات متحده، در بحبوحه نارضایتی اروپا از یارانه‌های آب و هوایی ایالات متحده، استفاده کرد.

ماکرون گفت: تهاجم روسیه به اوکراین و همه‌گیری کووید-19، اتکای اروپا به تامین‌کنندگان خارجی کالاهای ضروری مانند دارو و انرژی را آشکار کرده است. اروپا برای تحویل گاز طبیعی به ایالات متحده روی آورده است که به این کشور اجازه داده است تا به وابستگی چندین دهه خود به روسیه پایان دهد.

ماکرون گفت: "اگر بپذیرید که به قدرت‌های دیگر وابسته باشید، خود را در موقعیتی قرار می دهید که خودتان تصمیم نگیرید."

وی افزود: دفاع از حاکمیت به معنای دوری از متحدانمان نیست، بلکه باید بتوانیم شرکای خود را انتخاب کنیم و سرنوشت خود را رقم بزنیم. ماکرون همچنین گفت که اتحادیه اروپا به یک دکترین جامع برای تضمین امنیت اقتصادی بلوک نیاز دارد، دکترینی که مبتنی بر اصولی مانند یکپارچگی قوی‌تر اروپایی و یک سیاست صنعتی مشترک باشد.

رئیس‌جمهور فرانسه در سخنرانی سه‌شنبه‌اش به تایوان اشاره نکرد.

این سخنرانی پس از آن انجام شد که ماکرون در مصاحبه‌ای با رسانه‌هایی از جمله روزنامه تجاری فرانسوی Les Echos و Politico گفت که "ما نمی‌خواهیم در مورد مسائل مهم به دیگران وابسته باشیم"،

هدف از این سفر دوروزه نشان دادن پویایی جدید بین پاریس و لاهه پس از نقطه عطف بریگزیت است. در پی این سخنرانی، پاریس و لاهه روز چهارشنبه "پیمان نوآوری" را امضا خواهند کرد که بر همکاری در نیمه هادی‌ها، فیزیک کوانتومی و انرژی تمرکز دارد.

فرانسه و هلند نیز برای نهایی کردن یک پیمان دفاعی تا سال 2024 کار خواهند کرد. مشکلات سیاسی داخلی رئیس‌جمهور فرانسه نیز تهدیدی برای این سفر است.روز پنج‌شنبه اعتصاب‌های جدید علیه برنامه‌های اصلاح حقوق بازنشستگی او برنامه‌ریزی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha