بهزاد صادقی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: طی سال گذشته ۸۰۰۰ مورد مجوز بهداشتی، قرنطینهای حمل انواع دام و فرآورده های خام دامی توسط کاربران سامانه قرنطینه و امنیت زیستی دامپزشکی شهرستان صادر شده است.
وی افزود: مرغ زنده به منظور کشتار، گوشت مرغ و گاو و گوساله، شیرخام، انواع آلایش خوراکی دام و طیور، پا و پنجه مرغ و تخم مرغ از جمله مواردی هستند که حجم بالایی از مجوزهای صادره را به خود اختصاص داده اند.
صادقی ادامه داد: براساس قوانین موجود برای جابه جایی انواع دام و فرآورده های خام دامی مالکان آنها باید نسبت به دریافت مجوزهای بهداشتی، قرنطینه ای حمل از دامپزشکی مبدأ اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: برای صدور مجوزهای بهداشتی محموله های دامی، کارشناسان اداره دامپزشکی شهرستان نسبت به بررسی شرایط بهداشتی محصول مورد نظر براساس ضوابط اقدام کرده و در صورت دارا بودن شرایط بهداشتی لازم نسبت به صدور مجوز مربوطه اقدام می کنند.
صادقی یادآور شد: خودروهایی می توانند نسبت به دریافت مجوز بهداشتی اقدام داشته باشند که دارای پروانه فعالیت از ادارات دامپزشکی بوده و کد رهگیری این خودروها باید سالیانه پس از بررسی کارشناسی و بارگذاری مدارک مربوطه در سامانه های دامپزشکی تمدید شود.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بهار در ادامه گفت: طی سال گذشته بازرسی بهداشتی بیش از هشت میلیون قطعه طیور و ۱۵۶ هزار رأس دام کشتاری در کشتارگاه های صنعتی دام و طیور توسط کادر بهداشتی و بازرسان دامپزشکی مستقر در کشتارگاه های شهرستان به انجام رسیده است.
وی با بیان اینکه دو کشتارگاه عمده استان در حوزه دام و طیور در شهرستان بهار واقع شده و تولیدات این دو کشتارگاه سهم عمده نیاز استان را تأمین می کند، یادآور شد: ۹ نفر کادر بهداشتی دامپزشکی در کشتارگاه های دام و طیور شهرستان مستقر بوده و بر روند کشتار، تولید، بسته بندی و عرضه محصولات تولیدی نظارت لازم دارند.
صادقی اظهار کرد: در بازرسی های بهداشتی انجام شده سال گذشته بر روی لاشه دام و طیور کشتاری، ۱۷۶ تن لاشه غیربهداشتی و مبتلا به انواع بیماری های دامی و مشترک، توسط بازرسان کشف و در محل تبدیل ضایعات کشتارگاه ضبط و معدوم سازی و از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.
وی خاطرنشان کرد: بازرسی بهداشتی لاشه دام و طیور کشتاری در کشتارگاههای موجود در سطح شهرستان، توسط کادر بهداشتی دامپزشکی مستقر در واحد ها در سال جدید نیز با تمام قوت در حال انجام بوده و با موارد غیربهداشتی کشف شده، برخورد قانونی لازم مطابق مقررات به انجام می رسد.
صادقی تصریح کرد: به منظور اجرای دستورالعمل های بهداشتی، قرنطینه ای ابلاغی از سوی سازمان دامپزشکی کشور طی سال گذشته بیش از ۲۱ هزار مورد نظارت بهداشتی بر انواع خودروهای حامل دام و فرآورده های خام دامی با همکاری مأموران نیروی انتظامی مستقر در گلوگاه شهید زارعی در پست قرنطینه دامپزشکی سه راهی صالح آباد انجام شده است.
وی یادآور شد: پست قرنطینه دامپزشکی سه راهی صالح آباد شهرستان بهار، فعال ترین پست قرنطینه دامپزشکی استان بوده و مأموران دامپزشکی مستقر در واحد به صورت شبانه روزی نسبت به بررسی و نظارت بر خودروهای حامل انواع دام و فرآورده های خام دامی اقدام کرده و در صورت مشاهده انجام تخلف بهداشتی از سوی مالکان و رانندگان این خودروها، اقدامات قانونی لازم را به انجام می رسانند.
انتهای پیام
نظرات