• شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402020904638

جشن روز ملی میمند برگزار شد

جشن روز ملی میمند برگزار شد

ایسنا/فارس مراسم بزرگداشت "روز ملی میمند"، با حضور گردشگران و مسئولان ملی و استانی و محلی در شهر گل و گلاب، برگزار شد.

میمند، یکی از شهرهای تاریخی ایران به شمار می‌رود که قدمت آن براساس مدارک و بناهای تاریخی برجا مانده، به چند هزار سال قبل می‌رسد. نام میمند در منابع جغرافیایی تاریخی سده‌های نخستین اسلام به‌عنوان یکی از نواحی کوره اردشیر فراوان مشاهده می‌شود. آنچه در اغلب این منابع تکرار شده این است که: میمند شهری است کوچک در ناحیه گرمسیر فارس با هوای معتدل. دارای آب روان و انواع میوه. محصول عمده آن انگور و گلاب. شغل مردم بیشتر پیشه‌وری و تولید گلاب و عطریات.دارای کاروانسرا و مسجد جامع و مردمی بصلاح.

شهر میمند، مرکز بخش میمند از توابع شهرستان فیروزآباد و در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری شیراز است و عمده شهرت این منطقه به واسطه باغ‌های گل محمدی و کارگاه‌های گلاب و عرقیات و البته کارگاه‌های متعدد شیشه‌گری بوده است؛ شهرتی که به دنبال پیگیری‌های شورا، شهرداری و مسئولان محلی و مقامات استانی به ثبت روز هشتم اردیبهشت، به نام آن شهر منجر شد.

امسال و همزمان با نخستین سال ثبت روز هشتم اردیبهشت به نام میمند، مراسم جشنی با حضور گردشگران، مردم محلی، مسئولان کشوری و استانی و اصحاب رسانه، در این شهر برگزار و طی آن ضمن معرفی آداب، رسوم، داشته‌ها و ... میمند، از کارگران فعال در زمینه تولید گل و گلاب و عرقیات قدردانی شد.

جشن روز ملی میمند برگزار شد

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهادکشاورزی به عنوان یکی از میهمانان ملی این مراسم، گفت: استعدادهای منطقه میمند و ظرفیت‌های بی بدیل آن در بخش کشاورزی در کشور زبانزد است.

شاهپور علایی‌مقدم با بیان اینکه اقتصادی ترین و مردمی‌ترین تجارت مربوط به بخش کشاورزی است، افزود: ۹۷ درصد آن برعهده مردم است و نگاه ویژه به تولیدکنندگان نتایج مثبتی را در بهبود وضعیت کسب و تجارت در منطقه و صادرات به همراه خواهد داشت.

علایی‌مقدم با بیان اینکه ثبت یک روز در تقویم رویدادهای گردشگری ملی به عنوان"روز میمند" را اتفاقی مبارک دانست و با اشاره به اینکه ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بهره‌بردار در سنگرهای امنیت غذایی فعالیت دارند، گفت: در واقع این بهره‌برداران عیار کشور را بالا می‌برند و در حال حاضر در بحث تهدید، موضوع امنیت غذایی مطرح  است که همه کشورها را نگران می‌کند و مقدمه امنیت دفاعی، امنیت غذایی است.

معاون وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: تنوع اقلیم در کشور استعداد ذاتی را برای بخش کشاورزی فراهم کرده که بعضا این استعداد ناشناخته و نهفته است و یکی از استعدادهای نهفته بخش کشاورزی نیز همین منطقه میمند است.

او بیان کرد: وظیفه مدیر و حاکمیت این است که ظرفیت بالقوه را به فعلیت برساند و در حالی روز ملی میمند پنجره جدیدی در توسعه گردشگری و کشاورزی باز کرده است که باید این نامگذاری با تکالیفی به همراه باشد. 

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بخش‌های حمایت‌کننده باید وارد شوند و ۸ اردیبهشت ماه سال آینده باید آثار تحولی و اقتصاد کشاورزی، جذب گردشگر و اشتغال در میمند به همراه داشته باشد و  فقط در حد ثبت باقی نماند.

علایی مقدم تاکید کرد: باید در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در زمینه بودجه و توسعه شهر میمند ورود شود.

اوقافی بودن میمند با تبدیل به نحو احسن رفع شود

او همچنین با اشاره به اینکه سند تحولی میمند باید در افق برنامه هفتم توسعه نیز دیده شود، در خصوص اوقافی بودن این شهرستان و باغ‌ها، گفت: اوقاف در واقع باید در خدمت مسلمین باشد و درآمد آن باید در زمینه‌های دینی، اجتماعی و اقتصادی صرف شود.

علایی مقدم با اشاره به اینکه وجود ائمه برای ما برکت است و در بهره برداری باید نگاه ما مشخص باشد، عنوان کرد: در واقع باید اقتصاد خانوار کشاورز استفاده شود و این نگاه که اگر جای اوقافی است بقیه بخش اقتصادی و تجاری بسته شود اشتباه است.

او افزود: قطعا اگر در این خصوص گزارشی به مقام معظم رهبری ارسال شود با نگاه معنوی که ایشان دارد سرمایه‌گذاری و روند در این منطقه بالا می‌گیرد.

علایی مقدم با اشاره به اینکه داشتن سند برای همه هویت است و سند دار کردن اراضی کشاورزی یکی از برنامه‌هایی بود که در این دولت برای هویت بخشی به کشاورزان استفاده شد، خاطرنشان کرد: سند دار کردن ۲۰ درصد از اراضی در این دولت انجام شد و باید کمک کرد که در بخش‌های اوقافی به نحو احسن تبدیل شوند که در مقررات اوقاف نیز این تبدیل به احسن وجود دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه حیف است که در شهر میمند در این این راستا گام اساسی برندارنیم و حمایت نشود، یادآور شد: در این زمینه و از طریق‌های دیگر مانند معادل سازی به نفع مردم و مسلمین باید کار شود.

صدور پروانه بهرداری و تسهیلات به کشاورزان و باغدارن میمندی

او با اشاره به صدور پروانه‌های بهره‌برداری کشاورزان نیز خاطرنشان کرد: در جهاد کشاورزی ظرف یکماه  باید صدور پروانه‌ها انجام دهد و مجوزها به کشاورزان داده شود.

علایی مقدم با اشاره به پرداخت تسهیلات بانکی به کارگاه‌ها نیز گفت: برای تجهیز، برندسازی و بهداشتی کردن کارگاه‌ها تسهیلات  از محل بند الف تبصره ۱۸ برای میمند ابلاغ و در بانک کشاورزی شعبه ویژه برای این موضوع دیده می شود.

جشن روز ملی میمند برگزار شد

نیروی انسانی بزرگترین سرمایه میمند است

نماینده مردم فیروزآباد، قیرو کارزین و فراشبند در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: امروز ۸ اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی میمند ثبت شده است و امید است شاهد توسعه شهر میمند در همه دوره‌ها باشیم و آغازی برای پیشرفت باشد.

محمد مهدی فروردین با اشاره به اینکه ظرفیت‌های میمند با حضور مسئولین در این شهر مورد تایید قرار می‌گیرد، عنوان کرد: بزرگ‌ترین سرمایه میمند نیروی انسانی است.

او با اشاره به اینکه تولید گل درمیمند سرسبد تولیدات این شهراست، خاطرنشان کرد کرد: باید کمبودها را مسئولین به جدیت برطرف کنند و در سال‌های آینده شاهد رونق بهتر شهرستان باشیم.

فروردین خاطرنشان کرد: میمند پتانسیل و ظرفیت خوبی در جذب گردشگر، رونق اقتصادی و اشتغال دارد که اگر به آن توجه شود بخش زیادی از مشکلات آن حل خواهد شد.

احیا کارگاه‌های تولید شیشه میمند در دستور کار قرار بگیرد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان فارس نیز در این مراسم گفت: دبیرخانه دائمی رویدادهای گردشگری تشکیل شده و از این طریق مشکلات این حوزه در بخش های مختلف احصاء و برای رفع آن اقدام خواهد شد.

سید موید محسن‌نژاد گفت: با توجه به اینکه صنعت شیشه گری قدت زیادی در میمند دارد لذا احیای کارخانه‌های شیشه‌گری در دستور کار قرار بگیرد.

جشن روز ملی میمند برگزار شد

او افزود:  شیشه میمند قدمت ۱۵۰۰ ساله دارد و در گذشته عرق و گلاب شهرستان میمند فارس در ظروف شیشه‌ای ارائه می‌شد، اما به مرور زمان ظروف پلاستیکی جایگزین شده‌اند که احیای این هنر نیازمند ایجاد شرایط مناسب عرضه آن به بازار است.

محسن‌نژاد بیان کرد:  فرمانداران با همکاری شهرداری‌ها ظرفیت سرمایه‌گذاری را در اختیار صنعتگران بگذارند تا هنز این صنایع دستی ترویج و بازار خوبی را به دنبال داشته باشد.

او همچنین با تاکید بر شناساندن شهرستان میمند فیروزآباد به سراسر کشور و حتی جهان بعنوان یکی از قطب‌های گردشگری، تصریح کرد: برگزاری جشنواره گل و گلاب میمند را نباید تنها به همین شهر اختصاص دهیم، لذا میتوانیم این جشنواره را در شهرها و استان‌های دیگر برگزار کنیم.

موقوفه بودن میمند زخمی بر تن این شهر است

امام جمعه میمند نیز گفت: موقوفه بودن میمند ۸۰ سال است که بر این شهرستان زخم می زند و بزرگترین تولید کننده‌ها نمی‌توانند تولید و صادرات داشته باشند.

حجت الاسلام بهزادی بیان کرد: اینکه عنوان می‌شود شهرستان وقفی بوده است، مانعی بر سر راه است.

او همچنین با اشاره به اینکه شیشه گری از گذشته حرفه و کار مردم بوده است و درحال حاضر با مشکلاتی روبرو شده است، عنوان کرد:  باید به این صنعت در شهرستان نگاه ویژه شود.

بهزادی افزود: درحالی  دومین تولید کننده انجیر دیم کشور هستیم که مسائل اینچنینی آسیبی به اقتصاد کشاورزی، صنایع دستی و مردم هنرمند است .

او خاطرنشان کرد: برای مردم هنرمند میمند باید جایگاهی مانند ایجاد کارگاه‌ها، بیمه و... در نظر گرفته شود و در سال‌های گذشته به این موضوع نگاه ویژه نشده و انتظار است در این دولت که کارخانه‌های نیمه تعطیل را به مدار اقتصادی بر می‌گرداند ؛ خیلی از صنایع گلاب گیری نیز که تعطیل شدند دوباره به تولید برگردند.

به گفته بهزادی؛ همچنین تولید و اشتغال جوانان باید مد نظر باشد و  تا زمانی که اصل موضوع مشخص نباشد تنگنای مردم به همراه دارد.

او اظهار امیدواری کرد که ۸ اردیبهشت ماه، روز ملی میمند که به نام امام هشتم این روز انتخاب شده است برای این شهر برکات داشته باشد.

ضرورت برندسازی و تبلیغات در تولید عرقیات میمند

جشن روز ملی میمند برگزار شد

معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس نیز در این آیین گفت: در صورتی که به گردشگری کشاورزی توجه شود، ما را از وابستگی‌ها نجات می‌دهد.

محمد فرخ‌زاده با اشاره به اینکه رشد تولید رویکردی است که باید مورد توجه باشد، عنوان کرد: ظرفیت میمند و قدمت آن به حدی است که حتی با ثبت ملی آن هم حق مطلب ادا نمی‌شود.

به گفته او؛ اقتصاد کشاورزی میمند و باغداری موضوعی است که مدیریت شهری باید به آن توجه ویژه داشته باشد و در پذیرش صنعتگران و گردشگران توجه و کارهای ویژه شود.

فرخ‌زاده به اهمیت صنایع پایین دستی برای فرآوری محصولات هم اشاره و عنوان کرد: در سطح ملی و بین‌المللی باید روی این موضوع کار شود؛ بازاریابی موضوع مهمی است که در بسیاری از کشورها بر روی برندسازی کار می‌شود و باید برندسازی و بازاریابی در کنار هم قرار بگیرند تا دیگران هم به خوبی ظرفیت‌های میمند را بشناسند.

او خاطرنشان کرد: در بحث صنایع دسته بندی و همچنین صنایع بومی این شهر باید تبلیغات شود و به مردم شناسانده شود.

کارگروهای مختلف رفع موانع تولیدی در میمند تشکیل شود

فرماندار فیروزآباد نیز در آیین گفت: نامگذاری روز میمند صرفاً هدف گذاری نیست بلکه تازه شروع کار است.

حبیب‌الله جمشیدی با اشاره به اینکه سرزمین ما از لحاظ فرهنگی، تاریخی و تمدنی زبان زد است، بیان کرد: در استان فارس نیز تمام آیتم‌ها و فاکتورها را در حوزه‌های فرهنگی و زیرساختی داریم.

او با اشاره به وجود ۵۲۰ شهید شهرستان و ۱۵۲ شهید بخش میمند گفت:  همچنین تقدیم اولین شهید مدافع حرم نیز از افتخارات مردم میمند است.

جمشیدی سطح بالای سرمایه اجتماعی در شهر میمند را یکی از پتانسیل‌های خوب این شهرستان دانست و افزود: این نشست‌ها و این رویدادها باید گامی برای رفع مسائل و مشکلات شهرستان باشد و همه باید در بخش‌های مختلف کارگروه‌هایی تشکیل دهیم.

پیشرفت منطقه با ثبت رور ملی میمند سرعت می‌یابد

رئیس شورای اسلامی شهر میمند نیز با بیان اینکه نامگذاری ۸ اردیبهشت به عنوان روز ملی میمند یک مهم بود که با یک سال پیگیری محقق شد، خاطرنشان کذد کرد: این روز به عنوان رویداد گردشگری میمند به ثبت رسید.

بهنام صیاد نژاد با اشاره به ایجاد شور و نشاط و رونق اقتصادی در این منطقه با ثبت روز ملی میمند، اضافه کرد: سرمایه‌گذاری، دسترسی به بازارهای بزرگ صادرات، ایجاد باغات بوم گردی و پیشرفت سریع تر منطقه از دستاورد این نام گذاری و ثبت روز ملی میمند خواهد بود.

او با اشاره به اینکه ۶ اردیبهشت تا ۱۲ اردیبهشت ماه برنامه‌های متنوعی در هفته میمند برگزار می‌شود، عنوان کرد: این برنامه‌ها شامل برپایی نمایشگاه، شب شعر، همایش روز میمند،غبار روبی از مزار شهدا با گلاب  و... است.

صیاد نژاد با اشاره به اینکه میمند ۴هزار و ۳۰۰ هکتار اراضی زراعی و ۷هزار و ۱۰۰ هکتار باغ دارد، خاطرنشان کرد: این ظرفیت تاثیر خوبی برای توسعه اقتصادی شهرستان است و همچنین ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار انگور، ۳هزار و ۲۰۰ هکتار انجیر، ۲هزار و ۵۰۰ هکتار گل محمدی و ۵۰ هکتار گل نسترن از دیگر پتانسیل‌های این شهرستان است.

او با اشاره به فعالیت ۱۱۰ کارگاه تولید عرقیات در بخش صنعتی و سنتی گفت: سالیانه ۲۵ میلیون لیتر انواع عرقیات در این کارگاه‌ها تولید می‌شود.

صیادنژاد در خاتمه خاطرنشان کرد نبود صنعت، عدم صدور و تبدیل پروانه‌های بهره برداری، نبود صنایع تبدیلی از ضعف‌های این حوزه است و ما آمادگی کامل برای هم کاری با سرمایه گذاران در این منطقه داریم.

فضا برای رونق تولید در میمند فراهم شود

شهردار میمند نیز ضمن تبریک روز میمند گفت:  این یک فرصت است که در سالی که با شعار "مهار تورم و رونق تولید" نامگذاری شده است با همراهی دولت بنگاه‌های تولیدی و خدماتی و همچنین با حضور  اصحاب رسانه  فضای مناسبی را برای توسعه تولید و رونق تولید در شهر فراهم کنیم.

فرهاد محمد رضازاده خاطرنشان کرد  رونق گردشگری، توسعه صنایع بسته بندی عرقیات، رسیدگی به وضعیت صنوف مانند شیشه گری از مواردی است که باید رونق یابد و توسط دستگاه‌های مربوطه حمایت شود.

او افزود: میمند پتانسیل‌های فراوانی دارد که می‌توان را از در زمینه رونق و توسعه گردشگری و کشاورزی محقق کرد.

او ابراز امیدواری کرد که ثبت ملی میمند در تقویم گامی مثبت جهت تحقق جایگاه این شهر در زمینه های مختلف و رونق صنعت مرتبط باشد.

تولیدات گل و گلاب میمند خام فروشی می‌شود

تولید کننده و نماینده باغداران میمند نیز با اشاره به اینکه چند سال است که درد دل تولیدکنندگان به گوش مسئولان می رسانیم اما نتیجه ندارد، بیان کرد: برای دریافت پروانه بهره برداری یک سال باید دوندگی کرد و در آخر به نتیجه نرسید.

محمد رئیسی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد گیاهان دارویی سراسر کشور در میمند تولید می‌شود، عنوان کرد: علاوه  بر گل محمدی در تولید گل نسترن نیز تولید کننده نخست کشور هستیم.

او افزود: علی‌رغم بپتانسیل بالایی که داریم  با مشکلات زیادی روبرو هستیم  و از جمله صنعت گلاب گیری مشکلاتی دارد و همه تولیدکنندگان با خام فروشی روبرو هستند.

رئیسی ادامه داد: محصولات ما به دیگر شهرها صادر و با برند آنها عرضه می‌شود و از این نظر میمند مظلوم واقع شده و دلیل آن این است که تولیدکنندگان حمایت نمی‌شوند.

او با اشاره به نیاز پرداخت تسهیلات و مشکل صدور پروانه بهره برداری گفت: اگر این پروانه صادر شود ۷۰ درصد مشکلات ما از این طریق برطرف می‌شود.

به گزارش ایسنا، امسال جشنواره گل و گلاب میمند در حالی برگزار شد که اولین سال ثبت ملی میمند بود.

جشن روز ملی میمند برگزار شد

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha