علیرضا تقی پور در گفت و گو با ایسنا گفت: تصمیمی با حمایت شهردار محترم فردیس و معاونت سازمان فرهنگی هنری اتخاذ شده این است که مدیران شهری با علم متاورس آشنایی بیشتری پیدا کنند و از سوی دیگر با تعامل با دانشگاه، سیستم پژوهشی و علمی اساتید و دانشجویان را به بخش اجرایی هم نزدیک کنیم.
وی با اشاره به کاربردهای متاورس در بخش فعالیتهای شهری افزود: پروژه متاورس یک واقعیت مجازی و به عبارت دیگر یک جهان ماورا و بی همتا است که در آن میتوان واقعیت مجازی را لمس و احساس کرد. در واقع متاورس پیوند دهنده جهان فیزیکی با زندگی دیجیتال است. بنابراین متاورس را هم می توان در موضوعات شهری به کار گرفت.
وی افزود: متاورس می تواند ترافیک شهری و بحث نظارتی و مدیریت پسماندها را در بر گیرد. وقتی شهردار بتواند در یک زمان بدون حضور از چندین پروژه و منطقه بازدید کرده و با همین گستردگی بتواند به صورت آنلاین شهر را کنترل و مدیریت کند به تبع آن می تواند به مردم هم خدمات بهتری را ارایه کند.
وی افزود: بنا بر این دیدگاه، یکی از ایده های مدیریت تحول اداری شهرداری ورود به متاورس و محورهای مربوط به آن است.
مدیر تحول اداری، نوسازی شهرداری فردیس همچنین در مورد موضوعات مورد توجه مدیریت تحول و فناوری شهرداری در بحت متاورس اظهار کرد: موضوعاتی دیگری مانند فناوری بلاکچین که یکی از زیرساخت های مهم متاورس است و نیز کاربردهای آن را در فضای ذخیره ابری، بانکداری و امنیت سایبری هم مورد توجه قرار گرفته است.
تقی پور با بیان اینکه سه مفهوم کلیدی حضور، تعامل پذیری و استاندارد سازی در متاورس مطرح است، گفت: هوش مصنوعی ترکیبی از سنسورها، پلتفرمها و ارتباطات است و با پیشرفت آن دیگر بحث سه بعدی و نمایشگرهای هوشمند امروزی مطرح نیست بلکه با توجه به گستردگی، می توان از جذابیت های آن در پروژه و خدمات شهری و خدمت رسانی استفاده کرد.
تقی پور ادامه داد: دنیای مجازی ما به سمت وب ۳ یا نسل سوم اینترنت در حال حرکت است و همانطور که می دانید در وب ۳ سرور با بهره گیری از هوش مصنوعی و بلاک چین ها برای امنیت داده ها و ساخت برنامه ها استفاده می کند، بنابراین برای اینکه به این مرحله از تکنولوژی دست پیدا کنیم باید از هم اکنون در مورد آن بحث و تبادل نظر داشته باشیم.
وی با اشاره به رویداد استارتاپی متاورس که با همکاری دانشگاه جامع علمی و کاربردی جهاد دانشگاهی البرز، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری فردیس، پارک علم و فناوری البرز و خانه کارگر ساوجبلاغ در تیرماه سال جاری برگزار خواهد شد اظهار کرد: مقرر شده تا همزمان با روز ملی فناوری این رویداد چندمنظوره برگزار شود و با دعوت از اساتید و دانشجویان صاحب ایده و اشتراک اندیشه های علمی خود در مدیریت شهری هم تحول و رقابت ایجاد کنیم و با بهره گیری از این دانش از جهت پیشرفت های اقتصادی، عمرانی و شهری اتفاق های خوبی را برای استان شاهد باشیم.
وی اظهار کرد: سالها از طرح هوش مصنوعی گذشته و با رشد خود به این مرحله رسیده است لذا معتقدیم باید این جرقه ها را مدام به وجود آوریم و دانشگاه ها را به قسمت اجرایی نزدیک تر کنیم و نباید گفت از آن بسیار فاصله داریم؛ سن ورود به تکنولوژی و دسترسی به آن بسیار پایین آمده و حتی کودکان ما با دنیای مجازی آشنایی دارند، لذا باید به عملکردمان سرعت بیشتری ببخشیم باید مسئولین هم پیگیر و حامی این حرکت ها باشند تا این جرقه ها و ایده ها به فرصت ها تبدیل شوند.
وی ادامه داد: باید انگیزه های کار را در محیط های آموزشی و در دانشگاه ها، همزمان با آموزش برای اساتید و دانشجویان ایجاد کرد. این درست نیست که مانند گذشته صبر کنیم دانشجو پس از اخذ مدرک وارد مرحله کار و تولید و پیاده کردن ایده خود شود. حتی در سطح ارائه ژوژمان و پروژه های تحقیقاتی، دانشجویان را با این عنوان که در مرحله پولسازی است و می تواند با ارائه طرح تحقیقاتی خلق ثروت و تولید کند تشویق به اجرا کنیم نه اینکه چند سال بعد با مدرک به این مرحله وارد شوند.
وی با اشاره به کارکرد موثر و آموزش های عملی دانشگاه علمی کاربردی افزود: بسیاری از استعدادهای بزرگ با داشتن مدرک فارغ التحصیلی به دنیا معرفی نشده اند بلکه در حین تحقیق و پژوهش به کشف علم و تکنولوژی دست پیدا کرده اند. ماهیت دانشگاه جامع علمی کاربردی هم همین است که در زمان تحصیل بستر تولید و راندمان را ایجاد می کند.
انتهای پیام
نظرات