• سه‌شنبه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402022616857
  • خبرنگار : 71496

تاثیر مثبت بازگشت سوریه به اتحادیه عرب بر مسائل لبنان از زبان نماینده لبنانی

تاثیر مثبت بازگشت سوریه به اتحادیه عرب بر مسائل لبنان از زبان نماینده لبنانی

یکی از نمایندگان پارلمان لبنان تاکید کرد که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تاثیر مثبتی بر وضعیت داخلی اتحادیه و نیز مسایل داخلی لبنان خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، اشرف بیضون، یکی از نمایندگان پارلمان لبنان در گفت‌وگویی ویژه با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه اظهار کرد: پس از بازگشت سوریه به جایگاهش در اتحادیه عرب، شاهد مرحله‌ای جدید و تصویری درخشان از اتحادیه خواهیم بود.

بیضون گفت: بازگشت سوریه به جایگاهش در اتحادیه عرب یک روند عادی است و سوریه همانند هر کشور عربی فضایی را ایجاد می‌کند که نمی‌توان اتحادیه عرب را بدون آن و یا هر کشور عربی دیگری تصور کرد چراکه اتحادیه همه کشورهای عربی را با تمامی دغدغه‌ها، رویاها و آرزوهایشان شامل می‌شود.

این نماینده پارلمان لبنان افزود: آنچه در مورد آن تردیدی وجود ندارد این است که هر گونه همگرایی عربی، انسجام، گفت‌وگو و دیداری تاثیر مثبتی بر وضعیت داخلی اتحادیه و تمامی کشورهای عضو آن می‌گذارد و قطعا لبنان در اتحادیه فضای زیادی را اشغال می‌کند و این بازگشت تاثیر مثبتی بر تمامی مسایل لبنان خواهد داشت.

او درباره تاثیر بازگشت سوریه به اتحادیه عرب بر مساله آوارگان سوری در لبنان گفت: این پرونده یک موضوع داخلی منطقه‌ای و بین‌المللی است و در وهله اول بدون همکاری داخلی و منطقه‌ای از طریق اتحادیه و با کشورهای حامی مالی آوارگان نمی‌توان به این پرونده نزدیک شد، ما می‌خواهیم این پرونده به پایان برسد؛ اما نه از زاویه نژادپرستانه و متعصبانه بلکه از زاویه منافع تمامی گروه‌ها و حضور سوریه در اتحادیه به حل این بحران که تا حد زیادی سیاسی است اما پیامدهای بومی، منطقه‌ای و بین‌المللی دارد،  کمک می‌کند و تمامی تلاش‌ها باید برای حل این مساله به عنوان منفعتی برای همه افزایش پیدا کند.

بیضون در ادامه مصاحبه خود با اسپوتنیک گفت: لبنان در سازش‌های به وجود آمده در منطقه مشارکت داشته اما از سال ۲۰۱۹ با یک بحران اقتصادی شدید مواجه است که بر بحران سیاسی امروز این کشور نیز به این شکل تاثیر داشته که هنوز رئیس جمهور ندارد و تا این لحظه ما خواستار گفت‌وگو با تمامی گروه‌های لبنانی هستیم اما فرصتی برای گفت‌وگو و دیداری لبنانی-لبنانی به دست نیاورده‌ایم تا این مساله را به مرحله دیگری ببریم، به نظر می‌رسد که این موضوع در انتظار سازش‌های منطقه‌ای و یا خارج از لبنان از طریق ابتکارعمل فرانسه و اجرای این ابتکار عمل است تا به مرحله انتخاب رئیس جمهور برسیم.

این نماینده پارلمان لبنان تاکید کرد: لبنان نقش مهمی در کشورهای عربی ایفا می‌کند و در اتحادیه عرب با قدرت حضور دارد و به دلیل آوارگان سوری که تعداد آنها حدود دو میلیون تن است، بیش از هر کشور عربی با مشکلات بحران سوریه درگیر است و لبنان توان و ظرفیت تحمل هزینه سنگین اقتصادی و فشار بزرگ معیشتی آن را ندارد.

همچنین او در پایان گفت: لبنان از آغوش کشورهای عربی خارج نشده اما دغدغه‌ها و شرایط خود را  دارد و ما باید این شرایط و دغدغه‌ها را در نظر بگیریم، لبنان حتی یک روز به این فکر نکرده که از آغوش کشورهای عربی خارج شود و خود را از بنیانگذاران اتحادیه عرب می‌داند و بر این اساس لبنان تمامی کشورهای عربی را کشورهای بردار می‌داند و هرگز بر خلاف این فکر نمی‌کند، آنچه از دیگر طرف‌ها انتظار می‌رود، کمک به لبنان به عنوان کشور برادر جهت خروج از بحران اقتصادی شدیدی است که درگیر آن است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha