• پنجشنبه / ۴ خرداد ۱۴۰۲ / ۲۲:۰۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402030403002
  • خبرنگار : 50175

نماینده ولی‌فقیه در استان:

زیرساخت‌های فرهنگی در لرستان به شدت ضعیف است

زیرساخت‌های فرهنگی در لرستان به شدت ضعیف است

ایسنا/لرستان نماینده ولی‌فقیه در لرستان و امام‌جمعه خرم‌آباد گفت: زیرساخت‌های فرهنگی، هنری و ارشادی در این استان به شدت ضعیف است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید احمد شاهرخی امروز چهارم خردادماه در جلسه مشترک شورای اداری و شورای فرهنگ عمومی لرستان که با حضور وزیر فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی در سالن آمفی‌تئاتر استانداری برگزار شد، اظهار کرد: لرستان خاستگاه علما، فقها، ادبا، اندیشمندان و فرهیختگان زیادی در علوم و دانش‌های مختلف است که برخی از آن‌ها در داخل و خارج از کشور سرآمد و شناخته شده هستند.

وی تصریح کرد: با توجه به وظایفی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد اگر در طول این سالیان به این وظایف که در ۴ ماده و ۷ تبصره عمل می‌شد طبیعتاً در افق بالاتری به جهات گوناگون می‌توانستیم حضور داشته باشیم.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان خاطرنشان کرد: لرستان مهد تاریخ، هنر و از نخستین تمدن‌های شکل گرفته به گواهی اسناد و آثار تاریخی است اما متأسفانه امروز حمایتی از این میراث‌بانان فرهنگ و هنر نمی‌شود.

شاهرخی اضافه کرد: در طرح تحول فرهنگی ۱۴۰۲ که جزء برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد بوده که با رویکرد اسلامی و قرآنی است اعتباراتی برای لرستان در نظر گرفته شود تا این عقب‌ماندگی تا حدودی جبران شود.

 وی بیان کرد: مؤسسات قرآنی و اتحادیه‌های قرآنی استان نیازمند حمایت هستند که انتظار می‌رود این مؤسسات به شیوه‌های مختلف حمایت شوند.

امام‌جمعه خرم‌آباد ادامه داد: نوجوانان و جوانان این استان ولایتمدار سال‌هاست از اعتبارات لازم برای توسعه و گسترش فعالیت‌های قرآنی بی‌بهره هستند در این جهت نیازمند اعتبارات لازم و کافی هستند.

شاهرخی اظهار کرد: زیرساخت‌های فرهنگی، هنری و ارشادی در این استان به شدت ضعیف است به‌طوری‌که نیمی از جمعیت مرکز استان از این مورد بی‌بهره هستند ازاین‌رو تالار مرکزی خرم‌آباد که اکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته نیازمند تکمیل و تجهیزات است تا نیمی از مردم مرکز استان از فعالیت‌های آن بهره‌مند شوند.

وی تصریح کرد: شورای فرهنگی عمومی برای اجرا کردن مصوبات نیازمند اعتبار است که در این جهت باید اقدامات اساسی صورت گیرد.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان خاطرنشان کرد: برخی از شهرهای استان فاقد اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی هستند که باید به آن‌ها توجه شود.

شاهرخی اضافه کرد: حمایت مادی و معنوی از هنرمندان پیشکسوت که عمری را برای آفرینش آثار هنری با کمترین حمایت‌ها سپری کرده‌اند و امروز با مشکلات عدیده‌ای روبرو شده حمایت مادی و معنوی به عمل آید.

وی بیان کرد: سهمیه بیمه هنرمندان استان افزایش یابد و سرمایه‌گذاری و اولویت‌بندی برای تولید فیلم‌ها و آثار هنری نوین در راستای جهاد تبیین و نمایش فیلم‌ها دیگر گونه‌های هنری جهت مستندسازی آفرینش داستان‌ها و فیلم‌های سینمایی و غیره در نظر گرفته شود.

امام‌جمعه خرم‌آباد ادامه داد: مستندسازی مبارزه حق طلبانه مردم استان در دوران رژیم پهلوی که در این مورد مکتوبات ارزنده‌ای به نثر و نظم موجود است.

شاهرخی اظهار کرد: مجاهدت‌های فرزندان همان حق‌طلبان در سنگر دفاع مقدس، رشادت‌ها و حماسه آن‌ها در عملیات‌های مختلف مانند حاج عمران کربلای ۴ و ۵ و غیره به نمایش گذاشته شود.

وی تصریح کرد: مشاهده کردید که فیلم غریب چه موجی به جهت هویت‌سازی ایجاد کرد، از این دست انسان‌ها در استان فراوان داریم که این می‌توان آثار فرهنگی بسزایی در کشور ایجاد کند که نیازمند حمایت است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان خاطرنشان کرد: هرگاه اعتباری چشمگیری جهت تولید یک اثر هنری به استان اختصاص یافت آن را در اختیار هنرمندان غیربومی قرار دادند که با روح و فضا هنری مردم آشنا نبودند اما آثار ماندگاری که بیانگر فرهنگ و هنر این مردم سلحشور است توسط هنرمندان ساکن استان ساخته شده است و همان تعداد محدود بارها با نمایش گذاشته شده است ازاین‌رو لازم است جهت خلق چنین آثار ماندگار از هنرمندان این دیار حمایت شود.

شاهرخی اضافه کرد: با توجه به اینکه استان اسناد بی‌شماری در دیگر مراکز کشور دارد و برای مؤلفان و پژوهشگران استان دسترسی به آن ندارند لازم است مرکز اسناد تاریخی ملی و انقلاب اسلامی در استان تأسیس شود تا مؤلفان بتوانند پژوهش‌های خود را در این استان انجام دهند.

وی بیان کرد: تاکنون کتاب در حوزه‌های دینی، اندیشمندان دینی و ادبی، حماسه‌سازان و مبارزان چاپ شده اما دیگر سرمایه‌ای جهت تجدید چاپ مجدد وجود ندارد و از سویی به نوآوران و مؤلفان که آماده چاپ داشته به علت عدم حمایت و نبود سرمایه سال‌ها است که آثار آن‌ها در گوشه انبارها و دفترها مانده است.

امام‌جمعه خرم‌آباد ادامه داد: درخواست می‌شود اعتباری به صاحبان تألیف اختصاص یافته و حمایت کافی از این سرمایه انسانی که هویت تاریخ این استان هستند حمایت به عمل آید.

شاهرخی اظهار کرد: نظارت کافی بر فیلم‌های ساخته شده برای نمایش‌های خانگی که همسو با فرهنگ ایران اسلامی باشد، صورت گیرد و نظارت بر بازی‌های رایانه‌ای که ترویج خشونت می‌کند و بافرهنگ ایران اسلامی تقابل دارند، انجام گیرد.

وی تصریح کرد: لازم است آیین‌نامه‌هایی که در طراحی مد و لباس وظایفی که بر عهده ارشاد نهاده شده است به‌گونه‌ای که هماهنگ با فرهنگ اسلامی و ایرانی باشد این عملیاتی و اجرایی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha