به گزارش ایسنا، عادل عبدالمهدی، نخست وزیر پیشین عراق در مصاحبه با مجله The Cradle گفت: برمر (پل برمر، حاکم غیرنظامی آمریکا در عراق) نشان دهنده اوج استکبار آمریکا است. هنگامی که زلمای خلیل زاد، فرستاده ویژه کاخ سفید اولین نشست رهبران عراقی را پس از سرنگونی رژیم صدام ترتیب داد، به نمایندگان اطمینان داد که ایالات متحده مطلقاً هیچ منفعتی در حکمرانی عراق ندارد و با احزاب مخالف عراق درمورد تشکیل یک دولت انتقالی توافق شد.
عبدالمهدی افزود: برمر این روند را متوقف کرد. در اولین دیدارش با رهبران عراقی برای ارائه انتظارات واشنگتن از اداره مدنی که او آن را رهبری میکرد، او خطاب به همه گفت: ما فقط به شما به عنوان مشاور نیاز داریم. ما دولت را خواهیم ساخت و نقش شما کمک به ماست.
وی تصریح کرد: همه حاضران، بارزانی، جلال طالبانی، احمد چلبی، ایاد علاوی و ما این را یک اشغال خارجی غیرقابل قبول دانستند، اما برمر نظر خود را به زور تحمیل کرد و شروع به صدور قوانین و دستوراتی به نام تصمیمات برمر کرد - در مجموع ۱۱۱ مورد بندهایی از قوانین عراق که همچنان بر بانک مرکزی، وزارتخانهها و غیره تأثیر می گذارد.
نخست وزیر پیشین عراق خاطرنشان کرد: برمر بسیار زورگو بود و معتقد بود که میتواند کشور را تحت سلطه خود درآورد و میخواست سیستم انتخابات نخبگانی را مانند ایالات متحده تحمیل کند، نه انتخابات سراسری میان همه مردم عراق.
به گفته عبدالمهدی، اما آیتالله العظمی سید علی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان عراق نپذیرفت و اصرار داشت که نوشتن قانون اساسی به عراقیها سپرده شود که از طریق یک مجلس ملی منتخب به آن رأی دهند.
عبدالمهدی با بیان اینکه «آمریکا در بروز درگیریهای طائفهای در عراق دست دارد»، خاطرنشان کرد: قاسم سلیمانی توانست با همه أعم از کردها، شیعیان و سنیها دوستی هایی را برقرار کند.
عادل عبدالمهدی، نخست وزیر پیشین عراق، ادامه داد: رویدادهای اکتبر در عراق بیانگر تمایل آمریکا و اسرائیل برای تضعیف عراق بود، و آن زمانی بود که عراق شروع به خروج – ولو جزئی - از دایره دیکتههای آمریکا کرده بود. وقایع اکتبر برای تضعیف دولت عراق بود، دولتی که نپذیرفت دشمن ایران باشد و یگانهای حشد شعبی را قربانی کند. این را آمریکایی ها نپذیرفتند.
وی تصریح کرد: از زمان حضور ترامپ در پایگاه عین الاسد، دولت من به دلیل حمایت ما از حشد شعبی و امتناع ما از وارد شدن به درگیری با جناحهای شیعه و غیرشیعه تحت فشار واشنگتن قرار گرفت.
عبدالمهدی ادامه داد، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به صراحت به ما گفت: "شما باید علیه ایران بایستید." ما به شدت آن را رد کردیم و حتی در بیانیه وزیران دولت تاکید کردیم که بخشی از نظام تحریمها علیه ایران نیستیم.
عبدالمهدی تاکید کرد: البته این امر باعث ناراحتی دولت آمریکا شد و یک سری اتفاقات رخ داد: سفر ترامپ به پایگاه عین الاسد بدون اینکه ما با او دیدار کنیم، حفاظتی که از حشد شعبی انجام دادیم و بمباران توسط آمریکا و اسرائیل علیه مقر حشد شعبی و گروهها و اینکه اوضاع کم کم در حال تشدید بود. در اینجا از تظاهرات خودجوش مسالمت آمیز علیه حشد شعبی و جمهوری اسلامی سوءاستفاده شد.
وی خاطرنشان کرد: «در مورد برکناری عبدالوهاب السعدی، اغراق در این مورد وجود دارد، او در درجه اول در ستاد مبارزه با تروریسم نبود و رئیس آن طالب الشغاتی درخواست انتقال او را داد و من در مقام فرماندهی کل نیروهای مسلح این کار را انجام دادم.
انتهای پیام
نظرات