• پنجشنبه / ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۹:۵۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402032516602
  • منبع : نمایندگی گیلان

جشنواره ملی‌ کج‌چینی و جشن ثبت جهانی نوغانداری در گیلان برگزار شد

جشنواره ملی‌ کج‌چینی و جشن ثبت جهانی نوغانداری در گیلان برگزار شد

ایسنا/گیلان جشنواره ملی کج‌چینی(برداشت پیله کرم ابریشم) و جشن ثبت جهانی نوغانداری امروز با حضور مسئولان کشوری و استانی و در شهرستان لنگرود برگزار شد.

حسین دماوندی نژاد، معاون امور تولید دامی وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه این مراسم، با اشاره به اهتمام وزارت جهاد کشاورزی نسبت به نوغان، اظهار کرد: به دنبال برگزاری رویداد ملی برداشت نوغان در گیلان بودیم.

وی با اشاره به انجام نوغانداری در همه استان ها، گفت: نوغانداری منبع درآمدی خوبی برای کشاورزان و روستاییان در حوزه مشاغل خانگی فراهم کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، با بیان اینکه نوغانداری رابطه مستقیم با صنایع دستی به ویژه صنعت فرش دارد، عنوان کرد: پرورش کرم ابریشم فقط محدود به تولید نخ نیست و کاربردهای صنعتی و بهداشتی آن نیز ظرفیت توسعه دارد که به ارزش افزوده این محصول کمک می کند.

دماوندی نژاد ظرفیت ایران در حوزه نوغان را بسیار بالا دانست و خاطرنشان کرد: کشور چین جایگاه نخست تولید ابریشم را در دنیا دارد و ایران در جایگاه هشتم است و لذا یکی از برنامه های راهبردی وزارت جهاد کشاورزی، کم کردن این فاصله است.

ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان نیز، با تاکید بر اینکه ابریشم‌بافی از رشته‌های فعال صنایع دستی در استان گیلان است، گفت: ۱۱ اثر تاریخی نوغان در استان وجود دارد که حال و روز خوشی نداشتند و اینک قرار است با همکاری مرکز توسعه نوغانداری مرمت شده و تغییر کاربری دهند.

وی با بیان اینکه ثبت جهانی تولید سنتی ابریشم برای بافندگی به توسعه گردشگری و اشتغالزایی کمک می‌کند، ادامه داد: در همین راستا ساختمان فلاطوری لاهیجان به عنوان موزه ابریشم استان با ۲۰ میلیارد ریال اعتبار مرمت شد و ۱۰ بنای تاریخی دیگر نوغان استان با محوریت ابریشم تغییر کاربری می یابند که موزه نساجی در قاسم آباد رودسر یکی از آنهاست.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان هدف از برگزاری جشنواره ملی کج چینی و جشن ثبت جهانی نوغانداری را فرصت سازی برای توسعه و ترویج نوغانداری دانست و خاطرنشان کرد: ترویج گردشگری کشاورزی و معرفی محصولات نوغانداری با تاکید بر حفظ آئین‌ها و فرهنگ بومی از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.

جهانی با تاکید بر اینکه رویکرد اداره کل میراث فرهنگی در وهله نخست ثبت و حفاظت از این شاخه معتبر صنایع دستی و آئین بومی آن است، اضافه کرد: اشیاء ارزشمندی در بخش نوغانداری با قدمت ۱۵۰ ساله در استان موجود است که در اختیار شرکت سپیدرود است و اموال فرهنگی و تاریخی محسوب می شود و بهترین مجموعه‌ای که در این راستا به ثبت ملی رسیده اداره نوغان شهرستان بندرانزلی است که کمتر به مرمت نیاز دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha