محمدمهدی علیزاده امروز ۱۴ فروردین در گفت وگو با خبرنگاران، با اعلام این خبر گفت: ۳۵ ایستگاه شتابنگار نسل جدید با همکاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در ۶ فاز مختلف از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳ در نوار پهنه بندی خطر لرزه ای بسیار زیاد(قرمز) و زیاد (نارنجی) در استان توسعه داده شد.
وی افزود: براساس آیین نامه ابلاغی، کشور به چهار منطقه مختلف با سطوح خطر لرزهای با خطر نسبی کم(سفید)، متوسط(زرد)، زیاد(نارنجی) و بسیار زیاد(قرمز) تقسیم می شود.
مدیرکل راه و شهرسازی گیلان با بیان اینکه از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۳۵ ایستگاه شتابنگار نسل جدید و در مجموع ۵۵ ایستگاه شتابنگار در استان به ارزش بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد ریال در استان جذب شده است، گفت: اداره کل راه و شهرسازی گیلان، رتبه اول بیشترین درصد جذب شتابنگار نسل جدید در کشور را به خود اختصاص داد.
علیزاده با اشاره به اینکه گیلان در زمره مناطق پرخطر از دیدگاه لرزه خیزی، سیل و زمین لغزش قرار دارد، شناسایی و مطالعات زمین شناختی از گسلهای استان را ضروری دانست و تصریح کرد: با وجود تجربههای تلخ تاریخی همچون زلزله رودبار و منجیل، می بایست برای به حداقل رساندن پیامدهای جانی و مالی حاصل از این مخاطره زمین شناختی و مدیریت بحران پس از آن تصمیمات جدی گرفت.
وی امکان ثبت لرزش های شدید زمین را یکی از مهم ترین مزیت های دستگاه های شتابنگار در مقایسه با لرزه نگارها دانست و گفت: این دستگاه ها معمولا قادر به ثبت شتاب زمین در حد چندین برابر شتاب ثقل(g) هستند.
انتهای پیام
نظرات