• دوشنبه / ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402032918974
  • خبرنگار : 71660

ژنرال مک‌مستر: سفر بلینکن به چین احتمالا بیانگر ضعف است

ژنرال مک‌مستر: سفر بلینکن به چین احتمالا بیانگر ضعف است

در بحبوحه تنش‌های فزاینده میان پکن و واشنگتن، «هربرت ریموند مک‌مستر» مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا گفت که سفر وزیر امور خارجه این کشور به چین «احتمالا بیانگر اندکی ضعف» باشد. به گفته او، روابط آمریکا با چین «بدتر» از روابط آمریکا با روسیه در طول جنگ سرد است.

به گزارش ایسنا، مک‌مستر، ژنرال بازنشسته آمریکایی که از سال‌ ۲۰۱۷ الی ۲۰۱۸ تحت ریاست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا به عنوان مشاور امنیت ملی این کشور خدمت می‌کرد، طی گفت‌وگویی با برنامه "فیس دِ نیشن" تلویزیون سی‌بی‌اس عنوان داشت: فکر می‌کنم که چین در حال ارسال چنین پیغامی به غرب و ایالات متحده است؛ "ببین، ما اکنون صاحب اختیار هستیم. دوران شما تمام شد".

وی افزود: و من فکر می‌کنم این بیانگر چیزی است که آن‌ها (چینی‌ها) نسبت به رسیدن به آن امیدوار هستند... یعنی ایجاد یک نوع منطقه انحصاری در سرتاسر منطقه هند-آرام. برای مثال آن‌ها ادعایی را نسبت به دریای چین جنوبی مطرح کرده‌اند.

مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا تصریح کرد: بنابراین من فکر می‌کنم چنین چیزی پاسخ قاطع ما را می‌طلبد اما فکر می‌کنم سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به چین، احتمالا بیانگر اندکی ضعف باشد.

او در رابطه با این اظهاراتش بیان کرد: فکر می‌کنم چین با سفر بلینکن امیدوار است چنین بینش و درکی را خلق کند که ما برای ادای احترام و تکریم به حزب کمونیست چین به این کشور سفر می‌کنیم زیرا در واقع چینی‌ها می‌خواهند از مسئله قدرت چین در برابر آمریکا استفاده کنند تا به کشورهای منطقه چنین چیزی را تحمیل کنند که "ببینید، وقت آن فرا رسیده که دنباله روی ما باشید. این دوران و عصر ماست" و این چیزی است که چینی‌ها آن را "عصر جدید روابط بین‌الملل" می‌نامند.

مک‌مستر همچنین تاکید کرد: داشتن دیپلماسی با چین مهم است اما بیایید با کشورهایی که احتمالا یک گوشه نشسته‌اند و می‌گویند که "انتخاب شما واقعا در حال حاضر میان واشنگتن و پکن نیست بلکه بین حاکمیت و بردگی است" دیپلماسی داشته باشیم.

وی ضمن بیان اینکه روابط آمریکا با چین "بدتر" از روابط آمریکا با روسیه در طول جنگ سرد است، گفت: روابط واشنگتن و پکن بدتر از روابط واشنگتن و مسکو در زمان جنگ سرد است زیرا اقتصادهای ما به هم پیوسته و در هم تنیده شده است. همچنین دلیل دیگر آن این است که رهبری حزب کمونیست چین می‌خواهد چین را طبق آن چیزی که خودش به عنوان کشوری در مرکز می‌بیند، به همه نشان دهد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در سفری دو روزه به پکن، پایتخت چین سفر کرده است. این اولین سفر یک وزیر خارجه آمریکایی به چین طی پنج سال اخیر به شمار می‌رود. او تاکنون با مقامات سطح بالایی از جمله همتای چینی خود دیدار و گفت‌وگو کرده است. همچنین شی جینپینگ، رئیس جمهور چین در دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا ابراز امیدواری کرد که سفر او به ثبات روابط بین دو کشور کمک کند.

هوآ چونینگ،‌ سخنگوی وزارت خارجه چین در توییتی نوشت: رئیس جمهور شی گفت که تعاملات دولت با دولت باید همیشه بر اساس احترام و صداقت متقابل باشد. امیدوارم که از طریق این دیدار، شما وزیر خارجه آمریکا، کمک‌های مثبت بیشتری به ثبات روابط چین و آمریکا داشته باشید.

شی با تاکید بر اینکه مذاکرات بلینکن و مقام‌های چینی صادقانه و عمیق بوده گفت که پکن موضع خود را شفاف اعلام کرده است و هر دو طرف در مورد «برخی موضوعات خاص» به توافق رسیده‌اند. به گفته او، تعاملات دولت به دولت همیشه باید براساس احترام و صداقت متقابل باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha