• یکشنبه / ۴ تیر ۱۴۰۲ / ۱۸:۲۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402040402216
  • خبرنگار : 50300

برگزیدگان المپیاد و دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز تجلیل شدند 

برگزیدگان المپیاد و دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز تجلیل شدند 

ایسنا/خوزستان در آیینی که امروز در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، برگزیدگان المپیاد علمی دانشجویی کشوری و دانشجویان استعداد درخشان این دانشگاه تجلیل شدند.

دکتر رحیم پیغان معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این آیین که امروز (۴ تیرماه) در تالار اجتماعات دانشکده کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: تجلیل از مقام کسانی که در حوزه‌های علمی پیشگام هستند، واجب است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: کسانی که راه علم را به عنوان مسیر اصلی خود انتخاب کرده‌اند، همواره مورد حمایت خداوند خواهند بود.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه در این آیین ۳۰۰ نفر از دانشجویان عضو دفتر استعدادهای درخشان این دانشگاه در مقاطع مختلف تحصیلی تجلیل شدند، گفت: این دفتر از سال ۱۳۷۵ در دانشگاه شهید چمران اهواز شروع به فعالیت کرده است و مقررات آن در شورای عالی دفتر استعدادهای درخشان تعیین می‌شود. در حال حاضر دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه، یک هزار و ۳۰۰ عضو فعال دارد.

پیغان، شناسایی، حفظ و هدایت دانشجویان استعدادهای درخشان را وظیفه اصلی این دفتر دانست و ادامه داد: سامان‌دهی دانشجویان برای حضور در المپیادهای علمی، ایجاد تسهیلات رفاهی، ورود به مقاطع بالاتر، کمک به اشتغال، امریه و... از دیگر وظایف این دفتر است.

وی، افزود: در استان خوزستان ظرفیت‌های مهمی در حوزه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی و... وجود دارد که لازم است اتصال میان نخبگان با این حوزه‌ها حفظ شود.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، درباره تسهیلات بنیاد نخبگان برای دانشجویان استعدادهای درخشان، خاطرنشان کرد: هفتم اسفندماه سال گذشته در ابلاغی به دانشگاه‌ها اعلام شد که از سوی این بنیاد، تسهیلاتی از جمله اشتغال، مسکن، جذب در نهادهای فناور، کمک هزینه اعزام به فرصت‌های کوتاه و بلند مدت و... به دانشجویان استعدادهای درخشان اختصاص داده می‌شود.

پیغان در خصوص اجرای طرح تحول از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: افزایش کیفیت، اشتغال‌زایی، توسعه انسانی و تولید ثروت شعاری است که از سوی وزارت عتف تدوین شده است، تا بر اساس آن رشد کمی دانشگاه‌ها متوقف شود و دانشگاه‌های نخبه‌پرور افزایش یابند.

وی بیان کرد: در این طرح منابع انسانی، سرمایه محسوب می‌شود و از این رو لازم است این منابع که دانشجویان استعدادهای درخشان جزو آنان هستند نگهداری و برای آنان برنامه‌ریزی شود.

در ادامه نیز دکتر الهام هویزی رئیس دفتر شناسایی، حفظ و هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به شیوه‌نامه عضوگیری سالانه این دفتر در مقطع کارشناسی، گفت: گذراندن حداقل ۳۲ واحد درسی در سال تحصیلی، داشتن بالاترین میانگین  معدل در دو نیم‌سال و کسب میانگین معدل ۱۷ از شروط لازم برای عضویت در این دفتر است.

وی افزود: دانشجویانی که هنگام ورود به دانشگاه نمره کنکور آن‌ها بالاتر از حداقل دو و نیم انحراف معیار از میانگین نمرات در گروه‌های آزمایشی کنکور سراسری باشد که این افراد صرفا از سوی سازمان سنجش و آموزش کشور به دانشگاه معرفی می‌شوند و دانشجویانی که در هنگام ورود به دانشگاه، رتبه کنکور آن‌ها در آزمون سراسری کشوری زیر یک هزار باشد، در سال اول برای مدت یک‌سال می‌توانند عضو دفتر استعدادهای درخشان شوند. دانشجویان سال سوم کارشناسی که در مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور رتبه زیر ۲۰ کسب کنند نیز می‌توانند در سال چهارم به عضویت دفتر استعداد درخشان درآیند.

رئیس دفتر شناسایی، حفظ و هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: گذراندن ۲۰ واحد درسی در سال اول تحصیل، کسب بالاترین میانگین معدل در دو نیم‌سال تحصیلی و میانگین معدل ۱۷ جزو شرایط لازم برای عضویت دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در این دفتر است.

هویزی افزود: دانشجویان برتر کارشناسی که از طریق آیین‌نامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان وارد دوره کارشناسی ارشد شده‌اند، دانشجویان دارای رتبه یک تا ۱۰ کنکور سراسری کارشناسی ارشد و یا دانش‌آموختگان رتبه اول در میان ورودی‌های یک رشته در دوره کارشناسی نیز می‌توانند عضو این دفتر شوند.

وی در ادامه گذراندن ۱۶ واحد درسی در سال اول تحصیل، کسب بالاترین میانگین معدل و دارا بودن معدل ۱۸ را از شرایط عضویت دانشجویان مقطع دکتری در این دفتر دانست و گفت: دانشجویان که از طریق آیین‌نامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان به مقطع دکتری راه یافته‌اند، دانشجویان دکتری دانش‌آموخته شده با رتبه اول در دوره کارشناسی ارشد و رتبه‌های نخست با معدل بیش از ۱۸ در هر دوره دکتری (حداقل سه نفر) می‌توانند عضو این دفتر شوند.

رئیس دفتر شناسایی، حفظ و هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: دانشجویان نمونه کشوری، دانشجویان دارای عنوان در مسابقات علمی و المپیادهای ملی و بین‌المللی معتبر کشوری، آسیایی و جهانی حائز مقام اول، حافظان کل قرآن کریم و دانشجویان حائز رتبه‌های کشوری و بین‌المللی در زمینه‌های ورزشی و هنری می‌توانند عضو این دفتر شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha