محمودرضا فیروزیفر در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وضعیت فعلی منابع آبی استان اصفهان اظهار کرد: درحالحاضر وضعیت منابع آبی استان پایدار است و مشکلی در تأمین آب شهروندان در سطح استان وجود ندارد.
وی با اشاره به کاهش میزان بارشها و حجم ذخایر سدها افزود: پیشبینی میشود در تابستان سال جاری، برخی مناطق استان در شرایط پیک مصرف با افت فشار یا حتی کمبود منابع تأمین آب روبهرو شوند.
معاون بهرهبرداری و توسعه آب آبفای استان اصفهان ادامه داد: نیاز آبی این استان در شرایط پیک مصرف حدود ۲۱/۱ مترمکعب بر ثانیه است، در حالی که توان تولید فعلی ۱۸/۲ مترمکعب بر ثانیه برآورد شده، بهعبارتی حدود ۲/۹ مترمکعب کمبود آب در سطح استان وجود دارد.
فیروزیفر افزود: این کمبود آب در شهرهایی که تحت پوشش سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ هستند و از سد زایندهرود تغذیه میشوند، بیشتر بوده و به ۳/۴ مترمکعب بر ثانیه میرسد.
وی با تأکید بر اهمیت افزایش ظرفیت تأمین آب در استان گفت: یکی از پروژههای مهمی که امیدواریم در آینده به کمک تامین آب شرب مردم مردم شهرها و روستاهای تحت پوشش بیاید بهرهبرداری از ظرفیت سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ است که هنوز تکمیل نشده است.
عدالت در توزیع آب با اجرای خط اضطراری گلدشت به خمینیشهر
معاون بهرهبرداری آب آبفای استان اصفهان توضیح داد: با راهاندازی خط اضطراری گلدشت به خمینیشهر، گام دیگری به سمت عدالت در توزیع آب و تامین فشار آب برداشته میشود.
وی گفت: این طرح با هدف تامین پایدار آب شرب مردم شهرهای گلدشت، اصغرآباد، کوشک، کهریزسنگ، ویلاشهر و خمینیشهر در غرب کلان شهر اصفهان طراحی شده و با بهرهبرداری از آن نزدیک به ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه به ظرفیت تامین آب شهرهای یادشده اضافه میشود.
فیروزیفر افزود: اجرای ۱۱ کیلومتر خط لوله اضطراری به قطر ۸۰۰ میلیمتر بهوسیله شرکت آبوفاضلاب بهطور کامل انجام شده است.
وی اظهار کرد: شرکت آبوفاضلاب با توجه به اهمیت موضوع، توانست ظرف مدت ۴۵ روز عملیات اجرایی، ۱۱ کیلومتر خط را تکمیل و لولهگذاری را بهطور کامل انجام دهد.
معاون بهرهبرداری آب آبفای استان اصفهان در خصوص پروژههای آبرسانی تصریح کرد: از تعهدات این شرکت تنها اجرای چهار حوضچه باقیمانده که شیرآلات و اتصالات آن خریداری و قراردادهای لازم نیز منعقد شده و مرحله نصب باقیمانده است.
وی به سایر اقدامات فنی نیز برای عبور از شرایط پیک مصرف اشاره کرد و گفت: پهنهبندی و زونبندی شبکه با اولویت شهر اصفهان و شهرهای تحت پوشش سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ از جمله این اقدامات است، تاکنون مطالعات مربوط به چهار منطقه از شش منطقه شهر اصفهان به پایان رسیده و عملیات حوضچهسازی در حال انجام است.
این مقام مسئول ادامه داد: در سایر شهرها نیز اقدامات مشابهی در حال اجراست و مانورهای مربوط به شیرآلات، نصب شیرهای فشارشکن و دیگر تجهیزات کنترل فشار در حال انجام است.
فیروزیفر افزود: استفاده از ظرفیت منابع آب زیرزمینی نیز در دستور کار قرار دارد و مذاکراتی با مالکان چاههایی که کیفیت آب مناسبی دارند، انجام شده است که در صورت تأیید کیفیت، این منابع نیز به ظرفیت تولید سامانه اضافه خواهند شد، چراکه همواره خط قرمز شرکت آبوفاضلاب در بهرهگیری از منابع تأمین، حفظ کیفیت آب است.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات فرهنگی انجامشده، اظهار کرد: مکاتباتی با مراجع بالادستی صورت گرفته تا مواردی مانند الزام نصب شیرآلات کاهنده مصرف در ادارات، درج شعارهای مدیریت مصرف در مکاتبات و نصب مخازن ذخیره با ظرفیت مناسب در دستور کار قرار گیرد.
معاون بهرهبرداری آب آبفای استان اصفهان با بیان اینکه از ظرفیت ائمه جماعات و بسیج نیز برای ترویج فرهنگ مصرف بهینه استفاده شده است، گفت: شرکت آبوفاضلاب، مروجان مصرف بهینه را فعال کرده تا نسبت به شناسایی پمپهای غیرمجاز و آموزش فرهنگ مصرف صحیح در ادارات، مدارس و شهروندان اقدام کنند.
فیروزیفر با اشاره به اجرای پویش «اصفهان منهای ۲۰» افزود: هدف این پویش کاهش ۲۰ لیتر در روز بهوسیله هر شهروند اصفهانی محسوب میشود که اقدامات اجرایی آن در حال انجام است.
وی گفت: امیدواریم با انجام اقدامات فوق و همراهی مردم استان اصفهان، تابستان پیشرو را با موفقیت پشت سر گذاشته و مشکلی از بابت تأمین آب نداشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات