• پنجشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404012815791
  • خبرنگار : 51032

اجرای خط اضطراری انتقال آب گلدشت به خمینی‌شهر، کلید عبور از بحران تابستان امسال

اجرای خط اضطراری انتقال آب گلدشت به خمینی‌شهر، کلید عبور از بحران تابستان امسال

ایسنا/اصفهان  با وجود پایداری نسبی منابع آبی در استان اصفهان، کاهش بارندگی‌ها و افت حجم ذخایر سدها زنگ هشدار را برای تابستان پیش رو به صدا درآورده است، شرکت آب‌وفاضلاب این استان نسبت به احتمال بروز افت فشار آب در برخی مناطق هشدار و از اجرای پروژه‌های زیرساختی با همکاری آب منطقه‌ای، استفاده از منابع جایگزین و اقدامات فرهنگی گسترده برای مدیریت مصرف و گذر از بحران احتمالی خبر داده است.

محمودرضا فیروزی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وضعیت فعلی منابع آبی استان اصفهان اظهار کرد: درحال‌حاضر وضعیت منابع آبی استان پایدار است و مشکلی در تأمین آب شهروندان در سطح استان وجود ندارد. 

وی با اشاره به کاهش میزان بارش‌ها و حجم ذخایر سدها افزود: پیش‌بینی می‌شود در تابستان سال جاری، برخی مناطق استان در شرایط پیک مصرف با افت فشار یا حتی کمبود منابع تأمین آب روبه‌رو شوند. 

معاون بهره‌برداری و توسعه آب آبفای استان اصفهان ادامه داد: نیاز آبی این استان در شرایط پیک مصرف حدود ۲۱/۱ مترمکعب بر ثانیه است، در حالی که توان تولید فعلی ۱۸/۲ مترمکعب بر ثانیه برآورد شده، به‌عبارتی حدود ۲/۹ مترمکعب کمبود آب در سطح استان وجود دارد. 

فیروزی‌فر افزود: این کمبود آب در شهرهایی که تحت پوشش سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ هستند و از سد زاینده‌رود تغذیه می‌شوند، بیش‌تر بوده و به ۳/۴ مترمکعب بر ثانیه می‌رسد. 

وی با تأکید بر اهمیت افزایش ظرفیت تأمین آب در استان گفت: یکی از پروژه‌های مهمی که امیدواریم در آینده به کمک تامین آب شرب مردم مردم شهرها و روستاهای تحت پوشش بیاید بهره‌برداری از ظرفیت سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ است که هنوز تکمیل نشده است.

عدالت در توزیع آب با اجرای خط اضطراری گلدشت به خمینی‌شهر 

معاون بهره‌برداری آب آبفای استان اصفهان توضیح داد: با راه‌اندازی خط اضطراری گلدشت به خمینی‌شهر، گام دیگری به سمت عدالت در توزیع آب و تامین فشار آب برداشته می‌شود. 

وی گفت: این طرح با هدف تامین پایدار آب شرب مردم شهرهای گلدشت، اصغرآباد، کوشک، کهریزسنگ، ویلاشهر و خمینی‌شهر در غرب کلان شهر اصفهان طراحی شده و با بهره‌برداری از آن نزدیک به ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه به ظرفیت تامین آب شهرهای یادشده اضافه می‌شود.  

فیروزی‌فر افزود: اجرای ۱۱ کیلومتر خط لوله اضطراری به قطر ۸۰۰ میلی‌متر به‌وسیله شرکت آب‌وفاضلاب به‌طور کامل انجام شده است.

وی اظهار کرد: شرکت آب‌وفاضلاب با توجه به اهمیت موضوع، توانست ظرف مدت ۴۵ روز عملیات اجرایی، ۱۱ کیلومتر خط را تکمیل و لوله‌گذاری را به‌طور کامل انجام دهد. 

معاون بهره‌برداری آب آبفای استان اصفهان در خصوص پروژه‌های آبرسانی تصریح کرد: از تعهدات این شرکت تنها اجرای چهار حوضچه باقی‌مانده که شیرآلات و اتصالات آن خریداری و قراردادهای لازم نیز منعقد شده و مرحله نصب باقی‌مانده است.

وی به سایر اقدامات فنی نیز برای عبور از شرایط پیک مصرف اشاره کرد و گفت: پهنه‌بندی و زون‌بندی شبکه با اولویت شهر اصفهان و شهرهای تحت پوشش سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ از جمله این اقدامات است، تاکنون مطالعات مربوط به چهار منطقه از شش منطقه شهر اصفهان به پایان رسیده و عملیات حوضچه‌سازی در حال انجام است.

این مقام مسئول ادامه داد: در سایر شهرها نیز اقدامات مشابهی در حال اجراست و مانورهای مربوط به شیرآلات، نصب شیرهای فشارشکن و دیگر تجهیزات کنترل فشار در حال انجام است.

فیروزی‌فر افزود: استفاده از ظرفیت منابع آب زیرزمینی نیز در دستور کار قرار دارد و مذاکراتی با مالکان چاه‌هایی که کیفیت آب مناسبی دارند، انجام شده است که در صورت تأیید کیفیت، این منابع نیز به ظرفیت تولید سامانه اضافه خواهند شد، چراکه همواره خط قرمز شرکت آب‌وفاضلاب در بهره‌گیری از منابع تأمین، حفظ کیفیت آب است. 

وی در ادامه با اشاره به اقدامات فرهنگی انجام‌شده، اظهار کرد: مکاتباتی با مراجع بالادستی صورت گرفته تا مواردی مانند الزام نصب شیرآلات کاهنده مصرف در ادارات، درج شعارهای مدیریت مصرف در مکاتبات و نصب مخازن ذخیره با ظرفیت مناسب در دستور کار قرار گیرد.

معاون بهره‌برداری آب آبفای استان اصفهان با بیان اینکه از ظرفیت ائمه جماعات و بسیج نیز برای ترویج فرهنگ مصرف بهینه استفاده شده است، گفت: شرکت آب‌وفاضلاب، مروجان مصرف بهینه را فعال کرده تا نسبت به شناسایی پمپ‌های غیرمجاز و آموزش فرهنگ مصرف صحیح در ادارات، مدارس و شهروندان اقدام کنند.

فیروزی‌فر با اشاره به اجرای پویش «اصفهان منهای ۲۰» افزود: هدف این پویش کاهش ۲۰ لیتر در روز به‌وسیله هر شهروند اصفهانی محسوب می‌شود که اقدامات اجرایی آن در حال انجام است.

وی گفت: امیدواریم با انجام اقدامات فوق و همراهی مردم استان اصفهان، تابستان پیش‌رو را با موفقیت پشت سر گذاشته و مشکلی از بابت تأمین آب نداشته باشیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۰۳:۲۰

حجم آب پشت سد زاینده رود چه کم باشه چه زیاد ، تابستون آب شاهین شهر در روز چند ساعت کم فشار و سپس کاملا قطع میشه ، کسانیکه پمپ و مخزن ندارن متوجه این موضوع میشن از تابستان ۹۷ شروع شد و به جز ۹۸ تمام سالها تا الآن همینطور بوده

avatar
دیروز ۱۸:۴۶

مردم بختیاری ولر درشاهین شهرِ اصفهان لطف کنن این شهررا خالی کنن وبه شهرهاو روستاهای خودشون درشهرکرد وچهارمحال بختیاری برگردندتا باکمبود آب مواجه نشوند

avatar
دیروز ۱۹:۳۱

این آبی که برای اصفهان هست از کجا میاد؟ که میگی مردم لر شاهین شهر خالی کنید احتمالا از استان بختیاری و استان لرستان نمیاد والا اصفهان الانم نصف چهارمحال خورده برو نقشه های چندسال بیش و الان رو نگاه کن کی اصفهان با خوزستان هم مرز بود ولی الان شده

avatar
دیروز ۱۵:۰۰

برای مراکز صنعتی و کارخانه ها از اب دریای خزر استفاده بشه و از اب های زیر زمینی برای کارخانه ها استفاده نشود چون باعث کم ابی بیشتر و فرونشست زمین و.... می شود

avatar
دیروز ۱۹:۱۳

ما شاهیشنهری هاهم آب نداریم یک فکری هم برا ما بکنید

avatar
دیروز ۲۰:۰۶

سلام و عرض ادب..تمام مردم ایران .هم وطنیم . اصفهان.خوزستان .چهار محال .وتمام شهرها از یک کشوریم‌.

avatar
امروز ۰۱:۱۱

آفرین

avatar
امروز ۰۵:۵۷

تنها راه ، آموزش و فرهنگ سازی و جلوگیری از هدر رفت منابع است اگر از کودکی به بچه هایمان مصرف بهینه و درست را آموزش بدهیم و خودمان هم بدان عمل کنیم ، ایران از ژاپن و سوئيس بهتر می‌شود

avatar
امروز ۰۸:۲۰

سلام خدا وکیلی این لوله های آب که برده اند تو این کوچه باغها قطع کنید تا مصرف بیاد پایین یا لا اقل یک کنتر اصلی دم ورودی هر محله بگذارید آنوقت مشکل اب استان حل می شود