حجت الاسلام حسین رحیمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: عرفه روزی است که خداوند توجه ویژهای به آن و مناجاتکنندگان آن میکند.
وی با بیان اینکه روز عرفه از جمله روزهای بسیار مهم برای مسلمانان خصوصاً شیعیان است چرا که روز شناخت و روز اعتراف به گناه است، افزود: روز عرفه، روز توبه و انابه است.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با بیان اینکه روزی که حاجیان از خانه خدا به سمت سرزمین شناخت و معرفت کوچ میکنند اما آدمی وقتی به عرفات میرسد یعنی باید به معرفت و شناخت برسد، بیان کرد: از جمله اعمال مستحبی که در این روز وارد شده، دعای سراسر معرفت، انابه، اعتراف و انسانساز عرفه از لسان مولایمان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است که دریایی از معرفت است.
رحیمی ادامه داد: یکی از مهمترین اعمال توصیه شده در این روز زیارت امام سوم شیعیان، از دور یا نزدیک است؛ زیارت حضرت سیدالشّهداء(ع) که برابر هزار حج و هزار عمره و هزار جهاد و بلکه افضل از این است، در این روز توصیه شده است.
وی با بیان اینکه روایات در کثرت فضیلت زیارت حضرت امام حسین(ع) در این روز متواتر است یعنی از افراد بسیاری نقل شده است و اگر کسی در این روز توفیق یابد، که زیر قبّه مقدّسه آن حضرت باشد، ثوابش کمتر از کسی که در عرفات باشد نیست، بلکه بیشتر است.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با اشاره به چرایی نام این روز، افزود: جبرئیل در روز هشتم ذیحجه آدم را به منا برد، آدم شب را در آنجا ماند و صبحگاهان عازم صحرای عرفات شد. جبرئیل هنگام خروج از مکه، احرام بستن و لبیک گفتن را به او آموخت و چون عصر روز عرفه فرا رسید، آدم را به غسل فرا خواند و پس از نماز عصر، او را به وقوف در عرفات دعوت کرد و کلماتی را که از پروردگار دریافت کرده بود به وی تعلیم داد، این کلمات عبارت بودند از:«سبحانک اللهم و بحمدک لا اله الا انت» «علمت سوء و ظلمت نفسی و اعترفت بذنبی»«اغفر لی انک انت الغفور الرحیم؛ جز تو خدایی نیست کار بدی کردم و بر خود ظلم کردم».
وی افزود: در ادامه نیز آمده است اینک به گناه خود اعتراف میکنم مرا ببخش که تو بخشنده و مهربانی. آدم (ع) تا غروب آفتاب همچنان دعا میکرد و با تضرع اشک میریخت. وقتی که آفتاب غروب کرد همراه جبرئیل روانه مشعر شد و شب را آنجا گذراند. صبحگاهان در مشعر بپاخاست و به دعا پرداخت؛ تا اینکه سرانجام بخشیده شد.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی تصریح کرد: روایت است که امام سجاد(ع) در روز عرفه صدای سائلی را شنید که از مردم سؤال میکرد، حضرت به او فرمود: «وای بر تو! آیا در مثل چنین روزی از غیر خدا سئوال میکنی و حال آنکه در این روز برای بچههایی که در شکم مادرانند، امید سعادت و خوشبختی میرود».
وی بیان کرد: پاداش زیارت امام حسین(ع) در روز عرفه به اندازهای است که از امام صادق (ع) روایت شده: «خداوند متعال قبل از اهل عرفات برای زائرین قبر حسینی جلوه کرده، نیازهای آنان را برآورده، گناهانشان را بخشیده و آنان را به خواستههایشان میرساند و آنگاه نزد اهل عرفات آمده و با آنان نیز اینگونه رفتار میکند».
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی تصریح کرد: چه خوب است که از این فرصت بهره برده و به سمت نزدیکی با خداوند برویم و روزهایی این چنین را که خداوند در سرنوشت ما نهاده قدر بدانیم.
انتهای پیام
نظرات