• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404012009697
  • خبرنگار : 50026

قنوات بهترین مدل سازگاری با کم آبی؛

احیاء و مرمت بیش از ۱۵۰ رشته قنات در خراسان جنوبی

احیاء  و مرمت بیش از ۱۵۰ رشته قنات در خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، از احیاء و مرمت ۱۵۷ رشته قنات به طول تقریبی ۴۰ کیلومتر در سال ۱۴۰۳ خبر داد و اعلام کرد: با اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در این استان، ۳.۵ میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه‌جویی شده است.

حسین اکبری، در گفت و گو با ایسنا گفت: در سال‌های اخیر، مدیریت منابع آب به یکی از چالش‌های اصلی در کشاورزی و توسعه پایدار تبدیل شده است. استان خراسان جنوبی با داشتن بیش از ۷۵۰۰ رشته قنات، به عنوان یکی از پیشروان در احیاء و مرمت این سازه‌های تاریخی، نقش مهمی در حفظ و مدیریت آب ایفا می‌کند.

اکبری با تأکید بر اهمیت قنوات به عنوان الگوی سازگاری با کم‌آبی، به تشریح پروژه‌های احیاء و مرمت قنوات و همچنین اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در سال ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: این اقدامات نه تنها به حفظ منابع آب زیرزمینی کمک می‌کند، بلکه با صرفه‌جویی در مصرف آب، به افزایش راندمان آبیاری و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی نیز منجر می‌شود. 

وی به تشریح عملکرد طرح احیاء و مرمت قنوات استان پرداخت و گفت: قنوات بهترین مدل و الگوی سازگاری با کم‌آبی هستند که در ترسالی و خشکسالی تعادل بخشی سفره‌های آب زیرزمینی را حفظ می‌کنند.

سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: این سازه‌های سازگار با محیط زیست، آب را به‌طور شبانه‌روزی در اختیار ما قرار می‌دهند و به‌صورت هوشمند دبی خروجی را تنظیم می‌کنند.

اکبری با اشاره به تعداد قنوات در استان گفت: استان خراسان جنوبی با بیش از ۷۵۰۰ رشته قنات، دارای بیشترین تعداد قنوات در کل کشور است که سالانه بیش از ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب شیرین و با کیفیت از این قنوات استحصال می‌شود، در سال ۱۴۰۳، حدود ۱۵۷ رشته از قنوات استان به طول تقریبی ۴۰ کیلومتر احیاء و مرمت شده و با مشارکت بی‌نظیر بهره‌برداران به بهره‌برداری رسیده است.

وی همچنین به هزینه‌های انجام شده برای این عملیات اشاره کرد و افزود: برای این حجم عملیات، حدود ۶۳ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و استانی با مشارکت بهره‌برداران هزینه شده است.

اکبری در ادامه به عملکرد سیستم‌های نوین آبیاری در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: تعداد ۱۲۸ پروژه اجرا شده و در حال اجرا به مساحت ۴۰۲۳ هکتار در استان داریم که ۵۱ پروژه به مساحت ۱۵۸۳ هکتار اجرا و به بهره‌برداری رسیده است که از این میزان، ۳۴۱ هکتار آبیاری موضعی و ۱۲۴۲ هکتار آبیاری کم فشار بوده است.

وی افزود: برای اجرای این سطوح، اعتباری بالغ بر ۵۵ میلیارد تومان از محل کمک‌های فنی اعتباری سیستم‌های نوین آبیاری از محل اعتبارات ملی هزینه شده است و با مشارکت بهره‌برداران، طرح‌های مذکور به بهره‌برداری رسیده‌اند.

اکبری خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح‌ها، قریب ۳.۵ میلیون متر مکعب در سال ۱۴۰۳ در مصرف آب صرفه‌جویی شده که باعث ارتقای راندمان آبیاری استان و همچنین افزایش بهره‌وری شده است.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha