• دوشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402041911831
  • خبرنگار : 30057

وزیر علوم در اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فارابی مطرح کرد

نمایه‌سازی ۱۱ مجله فارسی/۵ اولویت وزارت علوم برای دیپلماسی علمی

نمایه‌سازی ۱۱ مجله فارسی/۵ اولویت وزارت علوم برای دیپلماسی علمی

وزیر علوم با تاکید بر اینکه باید در اقیانوس علم جهانی نقش ایفا کنیم، گفت: در این دوره از مسئولیت وزارت علوم پنج اولویت مرجعیت دیپلماسی علم و فناوری، آموزش پژوهش و برونداد هدفمند، نوآوری و فرهنگ و فرهنگ نوآوری، شاگرد فناور و نوآوری‌پرور و تولید ثروت، خدمت و سرمایه از دانش را تعریف کرده‌ایم.

به گزاش ایسنا، محمدعلی زلفی گل امروز در آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فارابی با طرح این سؤال که نمایه‌سازی و نمایانی علم به چه دلیل است، افزود: یکی از بخش‌های نمایانی علم برگزاری جشنواره‌های مختلف از جمله جشنواره فارابی است؛ زیرا از طریق این جشنواره‌ها دانشمندان که در عرصه‌های علمی آثار فاخر تولید کرده‌اند، به عنوان‌ الگو به جامعه معرفی می‌شوند.

وی ادامه داد: بخشی از نمایاندن داده‌های علمی الگوسازی و معرفی افراد موفق است. 

زلفی گل با اشاره به پایگاه‌های استنادی مختلف، گفت: اگر علم را نمایه نکنیم، باعث اتلاف وقت گروه‌های مختلف خواهد شد. وقتی پژوهشگری در هر جای دنیا پژوهشی را انجام می‌دهد، اگر نتیجه پژوهش خود را منتشر نکند، گروه یا محقق دیگری همان موضوع را انتخاب می‌کند که در این صورت عمر انسان‌ها برای یک موضوع تلف می‌شود. اما اگر نتایج تحقیقات در اختیار همگان قرار گیرد، عمر انسان تلف نخواهد شد.

وزیر علوم با تاکید بر اینکه تاریخ به ما تجربه می‌آموزد و کمک می‌کند تجربه را ارزان بخریم، خاطرنشان کرد: پایگاه‌های استنادی به ما کمک می‌کنند تا تجربه علمی را ارزان به دست آوریم و این راهی است که دنیا به آن فکر و نمایه‌سازی علم را راه‌اندازی کرده است. در ایران نیز یکی از افتخارات این است که مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC) نیز وظیفه نمایه‌سازی علوم را برعهده دارد و امروز مقالات فارسی در دسترس همگان قرار می‌گیرد.

زلفی‌گل خاطر نشان کرد: در این دوره در وزارت علوم یکی از ماموریت‌ها این است که زبان فارسی را تا حد امکان به مرجعیت تبدیل کنیم. مجلات علمی داخلی را تحت نمایه بین‌المللی درآوردیم و در ۲۳ ماه گذشته بیش از ۴۰ مجله علمی تحت نمایه بین‌المللی درآمده است که از این تعداد ۱۱ عنوان مجله فارسی بوده است.

وزیر علوم با تاکید بر اینکه بر این اساس نمایه‌سازی اجتناب‌ناپذیر است، گفت: باید در اقیانوس علم جهانی نقش داشته باشیم. 

وی این سؤال را مطرح کرد که نمایه‌سازی علم چرا و چرا باید تلاش کنیم وقتی مقاله‌ای منتشر می‌شود، تبدیل به مرجع علمی شود، اظهار کرد: این امر به چند دلیل است‌؛ یکی آنکه باید الگوی مناسبی را به جامعه معرفی کنیم، دیگر آنکه از طریق معرفی دانشمندان و پژوهشگران هویت ملی را تقویت می‌کنیم، سوم اینکه به غربی‌ها اعلام می‌کنیم ایران کشوری تمدن‌ساز است.

وی اظهار کرد: هزینه کردن برای فناوری و نوآوری مهم‌ترین سرمایه‌گذاری برای هر کشوری محسوب می‌شود و مقام معظم رهبری نیز در اکثر سخنرانی‌های خود به حوزه علم و فناوری اشاره و تاکید دارند باید به مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی توجه شود و به این موارد در جشنواره فارابی توجه شده است.

وزیر علوم افزود: بر این اساس در این دوره از مسئولیت وزارت علوم پنج اولویت مرجعیت دیپلماسی علم و فناوری، آموزش پژوهش و برونداد هدفمند، نوآوری و فرهنگ و فرهنگ نوآوری، شاگرد فناور و نوآوری پرور و تولید ثروت، خدمت و سرمایه از دانش را تعریف کرده‌ایم.

وی با تاکید بر متوازن بودن شخصیت علمی در کشور افزود: باید به فرزندان و جامعه خود بیاموزیم که سلامت تنها سلامت جسمی نیست، بلکه سلامت روحی، اجتماعی، سیاسی و روانی نیز مهم است و سلامت جسمانی فقط در حوزه پزشکی مطرح نیست، بلکه علوم کشاورزی و دامپروری نیز باید در آن مورد توجه قرار گیرد و در سلامت روانی دانش علوم انسانی بسیار مهم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha