• یکشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402042515645
  • خبرنگار : 71610

بازگشت هیات ارتش سودان به جده/ مخالفت البرهان با استقرار نیروی خارجی

بازگشت هیات ارتش سودان به جده/ مخالفت البرهان با استقرار نیروی خارجی

همزمان با ادامه درگیری‌های خشونت آمیز مسلحانه در سودان، ارتش این کشور از بازگشت هیات مذاکره کننده خود به جده عربستان برای ازسرگیری مذاکرات با نیروهای واکنش سریع خبر داد. در همین حال، فرمانده ارتش نیز مخالفت خود را با پیشنهاد کمیته چهارجانبه «ایگاد» برای استقرار نیروی خارجی در این کشور اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، یک منبع دولتی سودانی به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که هیات مذاکره کننده ارتش این کشور برای ازسرگیری مذاکرات با نیروهای واکنش سریع به شهر جده بازگشته است.

هیات ارتش سودان درحالی برای ازسرگیری مذاکرات به جده بازگشته است که در نشست دوشنبه گذشته کمیته چهارجانبه ایگاد با حضور نیروهای واکنش سریع در پایتخت اتیوپی شرکت نکرده بود.

نیروهای واکنش سریع تا بدین لحظه واکنشی به بازگشت هیات ارتش سودان به جده و احتمال ازسرگیری مذاکرات واکنشی نشان نداده است.

مخالفت با استقرار نیروی خارجی

همزمان با اعلام بازگشت هیات ارتش سودان به جده، ویلیام روتو، رئیس جمهوری کنیا در تماسی تلفنی با عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش این کشور گفت‌وگو کرد.

البرهان در این تماس تلفنی مخالفت خود را با پیشنهاد کمیته چهارجانبه ایگاد (سازمان بین دولتی توسعه شرق آفریقا)‌ برای استقرار نیروهای شرق آفریقا در سودان اعلام کرد.

وی به روتو اعلام کرد که استقرار هرگونه نیرویی در سودان بدون موافقت دولت این کشور امکان پذیر نخواهد بود.

البرهان همچنین بر آمادگی ارتش برای برقراری آتش‌بس در سودان در صورت تخلیه مقرهای دولتی و خدمات‌رسانی توسط نیروهای واکنش سریع تاکید کرد.

در همین راستا، شمس‌الدین کباشی، از اعضای شورای حاکمیتی سودان به الجزیره گفت که این شورا آماده هرگونه ابتکارعمل جدی برای توقف جنگ در چارچوب حفظ حاکمیت ملی و نهادهای دولتی سودان است.

کباشی با اشاره به اینکه ابتکارعمل پیشنهادی «سعودی-آمریکایی» پیشرفت کرده و شورای حاکمیتی از گفت‌وگوی سیاسی گسترده و فراگیر حمایت می‌کند، تاکید کرد که گفت‌وگوی همه جانبه باید به تشکیل یک دولت غیرنظامی منجر شود که مرحله انتقالی را رهبری و کشور را برای انتخابات عادلانه و سالم آماده می‌کند.

تشکیل کمیته ارتباط با احزاب سیاسی توسط نیروهای حمیدتی

در ادامه تازه ترین تحولات سودان، نیروهای واکنش سریع نیز از تشکیل کمیته ارتباط با احزاب سیاسی و اجتماعی و جنبش‌های مبارزات مسلحانه خبر داد.

دفتر اجرایی فرماندهی نیروهای واکنش سریع به رهبری محمد حمدان دقلو معروف به «حمیدتی» در بیانیه‌ای در این باره اعلام کرد: در راستای پایبندی و تعهد به اصل گفت‌وگو به عنوان یک ضرورت اساسی برای دستیابی به راه حل سیاسی همه جانبه و با توجه به تحولات در حال وقوع در کشور ناشی از جنگ که پایان آن نیازمند اقدامات گسترده‌ای است، با رایزنی‌های گسترده به منظور رسیدگی به ریشه‌های بحران ملی، تصمیم به تشکیل کمیته ارتباط با احزاب و جنبش‌های سیاسی و اجتماعی و همچنین جنبش‌های مبارزه مسلحانه به ریاست یوسف عزت، مشاور سیاسی فرمانده نیروهای واکنش سریع گرفته شد.

در این بیانیه آمده است که وظایف این کمیته انجام رایزنی‌های گسترده درباره بحران جاری سودان، جنگ کنونی و بهترین راه برای دستیابی به یک راه حل جامع است که بحران را از ریشه و با مشارکت همه احزاب و طرف‌های سیاسی، جوانان و جامعه حل کند.

از ۱۵ آوریل درگیری‌های خشونت‌آمیز و گسترده‌ای میان نیروهای ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع این کشور در مناطق مختلف سودان جریان دارد و با ورود این درگیری‌ها به چهارمین ماه دو طرف طی این مدت به آتش‌بس‌های اعلامی پایبند نبوده و همچنان تلاش می‌کنند کنترل پایگاه‌های مهم این کشور از جمله کاخ ریاست جمهوری، مرکز فرماندهی کل نیروهای مسلح، مرکز فرماندهی نیروهای واکنش سریع و برخی فرودگاه‌های نظامی و غیرنظامی را به دست بگیرند.

این درگیری‌ها که عمدتا در خارطوم و ام‌درمان متمرکز است، موجب کشته و زخمی شدن صدها غیرنظامی شده است، البته آمار رسمی از تعداد تلفات در نظامیان دو طرف وجود ندارد. دو طرف تاکنون بارها درباره آتش‌بس توافق کردند، اما به آن پایبند نبودند.

طبق آخرین گزارش‌های وزارت بهداشت سودان و سازمان ملل همزمان با ورود درگیری‌ها به چهارمین ماه، جنگ در این کشور تا بدین لحظه بیش از ۳۰۰۰ کشته به همراه داشته است که بیشتر آنها غیرنظامی هستند. همچنین این درگیری‌ها منجر به آوارگی و پناهندگی بیش از سه میلیون سودانی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha