تفاهم نامه همکاری استانداری گیلان و جهاد دانشگاهی با هدف بهرهگیری استانداری از ظرفیتها و توانمندیهای نهاد انقلابی جهاد دانشگاهی در زمینه برنامهریزی و توسعه، فناوری انرژیهای تجدیدپذیر، امور فرهنگی و اجتماعی، اشتغال و کارآفرینی و سایر تجارب این نهاد در حوزههای مختلف امروز پنجشنبه، ۲۹ تیرماه به امضای دکتر حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی و دکتر اسدالله عباسی، استاندار گیلان رسید.
دکتر مسلمی نائینی در این مراسم با بیان اینکه مجموعه جهاد دانشگاهی داری بالغ بر ۱۰۰ واحد سازمانی و مرکز بزرگ علمی و پژوهشی است، گفت: از جمله این مراکز میتوان به پژوهشگاههای رویان، علوم انسانی و مطالعات اجتماعی و پژوهشکده سرطان معتمد اشاره کرد که هر کدام در حوزههای مختلف تخصصی فعالیت دارند.
وی در همین رابطه به اقدامات تاثیرگذار پژوهشگاه ابن سینای جهاد دانشگاهی در حوزه درمان ناباروری و اصلاح نژاد دام های سبک و سنگین اشاره کرد و افزود: این نهاد همچنین دارای دو دانشگاه بزرگ علم و هنر یزد و علم و فرهنگ در تهران است که در هر کدام آنها حدود ۸۰۰۰ دانشجو از مقطع کاردانی تا دکترا مشغول تحصیل هستند.
رئیس جهاد دانشگاهی در این نشست به فعالیت سه پارک علم و فناوری البرز و کرمانشاه و علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: این پارکها در حوزههای مختلف فنی و مهندسی، پزشکی و... فعالیت دارند که پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی دربرگیرنده رشته های علوم انسانی و هنری همچون داستان نویسی، انیمیشن، موسیقی و صنایع دستی است.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به استقرار مراکز و واحدهای این نهاد در تمام کشور ادامه داد: جهاد دانشگاهی در بیش از چهار دهه فعالیت خود همواره کوشیده تا به نیازهای کشور پاسخ دهد.
مسلمی نائینی با بیان اینکه زمانی کشور نیاز به کار فرهنگی برای تربیت مدیران و اساتید در تراز انقلاب اسلامی داشت و لذا کلیه فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها با محوریت جهاد دانشگاهی انجام میشد، ادامه داد: در برههای دیگر با توجه به نیاز کشور به آموزش های دانشگاهی و مهارتی این نهاد در این حوزه ورود کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاههای علم و هنر و علم و فرهنگ به دانشگاه های بزرگ تبدیل شده اند و شش موسسه آموزش عالی در سطح کشور از جمله گیلان داریم، اضافه کرد: در ۳۷ مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی به دانشجویان زیادی آموزش های مهارتی ارائه میشود.
رئیس جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه بالغ بر ۴۰ هزار دانشجو در مراکز آموزشی و پژوهشی جهاد دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند، خاطرنشان کرد: علاوه بر رشته های تخصصی و مهارتی، کارهای خوبی در رشته های گردشگری و روانشناسی در حال انجام است.
مسلمی نائینی با اشاره به راه اندازی واحدهای جهاد دانشگاهی در همه استان ها، یادآور شد: کارهای بزرگ علمی و فناوری در حوزه های مخابراتی، نفت و انرژی همچون طراحی و تولید دکل های نفتی و مته های حفاری، سیستم رانش قطار مترو ملی و... توسط این نهاد انجام شده است.
وی با اشاره به ظرفیت های جهاد دانشگاهی در حوزه علوم انسانی به خبرگزاری های ایسنا و ایکنا و مرکز افکار سنجی ایسپا اشاره کرد و افزود: خبرگزاری ایسنا پرمخاطب ترین خبرگزاری در سطح کشور بوده و خبرگزاری ایکنا به صورت تخصصی رویدادهای قرآنی را دنبال می کند که به ۲۱ زبان زنده دنیا ترجمه می شود.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه پیش بینی های دقیق ایسپا در رویدادهای سیاسی و اجتماعی کمک کار مسئولان امر است، عنوان کرد: می توان از ظرفیت افکارسنجی برای حل مسائل فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد.
وی جهاد دانشگاهی را کمک کار همه دولت های مستقر دانست و اضافه کرد: خودمان را موظف به انجام کارهای بر زمین مانده می دانیم و آمادگی داریم برای رفع مشکلات استان گیلان تلاش کنیم.
به گزارش ایسنا، موضوع تفاهم نامه مذکور، استفاده از توانمندی ها و ظرفیت های جهاد دانشگاهی در زمینه های اجتماعی، فرهنگی، اجرایی، علمی، آموزشی، تحقیقاتی، فناوری، سلامت، کارآفرینی و... در راستای تحول دانش بنیان و پیشرفت استان گیلان و طرح ها و برنامههای تحولی تامینکننده منافع ملی و استانی است.
همکاری در زمینه برطرف نمودن مسائل و چالش های استان گیلان در زمینه انجام پژوهش های کاربردی، طرح های فرهنگی و مطالعات علوم انسانی و اجتماعی و… و توسعه فناوری انرژیهای نو و تجدیدپذیر استان با بهرهگیری از توانمندی های علمی و فناورانه جهاد دانشگاهی در حوزه انرژی های نو(آبی، بادی، خورشیدی، زیست توده و زمین گرمایی) از دیگر محورهای تفاهم نامه است.
انتهای پیام
نظرات