• سه‌شنبه / ۳ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402050301816
  • خبرنگار : 71415

فایننشال تایمز: چین در حال ساخت دومین پایگاه نظامی خارجی خود است

فایننشال تایمز: چین در حال ساخت دومین پایگاه نظامی خارجی خود است

یک نشریه انگلیسی با استناد به تصاویر ماهواره تجاری یک شرکت آمریکایی ادعا کرد، چین در حال ساخت یک پایگاه نظامی جدید در کامبوج است.

به گزارش ایسنا، نشریه انگلیسی فایننشال تایمز با استناد به تصاویر ماهواره‌ای ادعا کرد، چین پیشرفتی چشمگیر در ساخت یک پایگاه نیروی دریایی در کامبوج داشته و در آستانه تکمیل یک اسکله مخصوص ناوهای هواپیمابر در این پایگاه است.

نشریه فایننشال تایمز نوشت، تصاویری که توسط ماهواره تجاری شرکت آمریکایی "بلک اسکای" گرفته شده‌اند نشان می‌دهد، چین در این پایگاه تحت عنوان پایگاه دریایی "ریم"، ساخت یک اسکله را با طراحی و اندازه مشابه با اسکله به کار رفته در تنها پایگاه نظامی خارجی چین در جیبوتی تکمیل کرده است.

به نوشته فایننشال تایمز، پنتاگون معتقد است، چین با ساخت این تاسیسات در کامبوج به دنبال تقویت توانمندی خود برای قدرتنمایی نیروی دریایی است. با این حال چین و کامبوج این موضوع را که ارتش آزادیبخش خلق چین به این پایگاه دسترسی خواهد داشت، رد کرده‌اند. نیروی دریایی چین از آمریکا بزرگتر است اما شبکه‌ای از تاسیسات لجستیکی و پایگاه‌ها در سطح بین‌المللی نداشته و به اصطلاح به سطح یک نیروی دریایی "آبهای آبی" (نیروی دریایی که از توان عملیات در آب‌های عمیق اقیانوس‌های آزاد برخوردار است) نرسیده است.

به نوشته این نشریه انگلیسی، دسترسی چین به پایگاهی در خلیج تایلند، به آن یک مزیت استراتژیک خواهد داد.

یک مقام اطلاعاتی سابق آمریکایی گفت: "در داخل دولت آمریکا بحث درباره این است که چین دقیقا با این پایگاه چه کار خواهد کرد و این که چرا این پایگاه می‌تواند برای این چین از پایگاهی در دریای چین جنوبی یا جزیره هاینان بهتر باشد."

چین در طول یک دهه گذشته، چند پایگاه نظامی را در جزایر مصنوعی که در دریای چین جنوبی ساخته، احداث کرده است. اما پایگاه‌های چین در کشورهای دیگر می‌توانند هر گونه پاسخ نظامی آمریکا در زمان وقوع یک درگیری را با پیچیدگی روبرو کنند.

به نوشته فایننشال تایمز، مقام اطلاعاتی سابق آمریکا اظهار کرد: "اگر آمریکا و چین با یکدیگر وارد جنگ شوند، آمریکا تنها می‌تواند پایگاه‌های حوزه دریای چین جنوبی را بمباران کند. ما در صورت بمباران این پایگاه، خاک کامبوج را بمباران کرده‌ایم."

دنیس ویلدر، یک کارشناس ارشد سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفت، پایگاه "ریم"، "چنانچه تنشها در دریای چین جنوبی به سطح یک تقابل نظامی برسد بیشترین ارزش استراتژیک را پیدا می‌کند. این پایگاه از طرفی توانمندی‌های عملیاتی نیروی دریایی چین را تا برد خطوط کشتی رانی استراتژیک تنگه مالاکا (یک گلوگاه استراتژیک حیاتی به هنگام هر گونه جنگ پکن با آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن) گسترش و ارتقا می‌دهد.

سخنگوی سفارت چین در آمریکا اظهار کرد، کامبوج اعلام کرده، قانون اساسی آن اجازه به احداث پایگاه‌های نظامی خارجی در خاکش را نداده و پایگاه مورد اشاره با هدف تقویت ظرفیت‌های کامبوج احداث می‌شود.

چین و کامبوج در ماه مارس اولین رزمایش دریایی مشترک خود را در آبهای منطقه‌ای کامبوج برگزار کردند. چین در پاسخ به انتقادهای غرب و آمریکا به خود تاکید می‌کند ارتش آمریکا نیز صدها تاسیسات نظامی در سراسر جهان از جمله در آسیا دارد. واشنگتن چندی پیش با فیلیپین نیز بر سر دسترسی ارتش آمریکا به چهار پایگاه جدید در این کشور به توافق رسید. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا چند روز دیگر تبدیل به اولین وزیر دفاع تاریخ کشورش که به کشور پاپوا گینه نو سفر می‌کند، خواهد شد.

 این سفر او بعد از آن انجام می‌شود که دو کشور اخیرا یک معاهده امنیتی را امضا کردند؛ معاهده‌ای که به پنتاگون اجازه دسترسی به پایگاه‌های پاپوا گینه نو را می‌دهد.

ایوان مدیروس، یک کارشناس حوزه چین در دانشگاه جورج تاون آمریکا اظهار کرد: "چین با داشتن یک پایگاه دریایی در کامبوج نفوذ منطقه‌ای خود را در حوزه جنوب و شرق آسیا افزایش می‌دهد. این نشان می‌دهد که جهان کشورهای در حال توسعه با سرعت در حال تبدیل شدن به میدان رقابت نظامی آمریکا و چین است. آفریقا و آمریکای لاتین ممکن است میادین بعدی باشند."

شرکت بلک اسکای ادعا کرد، اولین نشانه‌های ساخت این اسکله که برای لنگر انداختن کشتی‌های جنگی تا سطح ناوهای هواپیمابر طویل است، در ژوئیه ۲۰۲۲ بروز یافت. طبق گزارش فایننشال تایمز، تصاویر نشان می‌دهند، چین از اواخر ۲۰۲۲ ساخت سریع این اسکله را شروع کرده است.

هریسون پرتا، رئیس ابتکار عمل شفافیت دریایی آسیا در اندیشکده مرکز مطالعات بین‌المللی و راهبردی گفت، اسکله پایگاه ریم مشابه با اسکله پایگاه چین در جیبوتی است. هر دو اسکله دارای بخشی به طول ۳۳۵ متر هستند که می‌توانند از ناو هواپیمابر چین میزبانی کنند.

او اضافه کرد: "شباهت آن به اسکله پایگاه چین در جیبوتی مطمئنا نشانه دیگری است از این که چین احتمالا در این پروژه دخیل است. مناقشه بر سر چگونگی استفاده از این تاسیسات است."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha