علی منصفی راد در این بازدید گفت: ۶ طرح فناورانه و دانش بنیان توسط محققین و پژوهشگران جهاددانشگاهی استان، در حوزه معدن و خدمات تخصصی کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ارائه شده است که در این بین دو طرح فناورانه، به عنوان طرح شاخص ملی از سوی جهاددانشگاهی کشور انتخاب شده است.
وی افزود: دو طرح فناورانه شامل کود گرانول آهسته-رهش حاوی ترکیبات مغذی و کانی های معدنی جهت اصلاح بستر و کاهش شوری خاک و تولید مالچ معدنی زیست سازگار به منظور تثبیت خاک و کنترل ریزگرد، نمونههای اولیه این محصولات تهیه و تولید شده و مقدمات تولید انبوه آنان نیز فراهم شده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان ادامه داد: ۴ طرح جدید دانش بنیان و فناورانه در حوزه محیط زیست، کشاورزی و منابع طبیعی بر پایه مواد معدنی که از مزیت ها و ظرفیت های غالب استان سمنان است در سال ۱۴۰۲ سال مهار تورم و رشد تولید تهیه شده و اجرا می شود.
منصفی راد اظهار کرد: طرح تولید زئوتیمول (افزودنی خوراک دام)، طرح فرآوری پوست سبز پسته، طرح اتوفنوتایپینگ(رکورد گیری وزن دام در فرآیند اصلاح نژاد) و طراحی و ساخت سنسورهای هوشمند اندازه گیری رطوبت خاک از جمله این طرح های فناورانه جهاددانشگاهی استان سمنان است.
وی افزود: طرح های فناورانه و دانش بنیان در حوزه محیط زیست شامل طراحی و ساخت فیلترهای تصفیه هوا بر پایه مواد معدنی جهت کاهش آسیب های آلودگی هوا در کشور، در حوزه کشاورزی تولید خوراک دام سبک و سنگین بر پایه مواد معدنی و طراحی و ساخت سنسورهای اندازه گیری رطوبت خاک مناطق کویری جهت جلوگیری از مصرف زیاد آب در کشاورزی برای سالجاری پیش بینی شده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان افزود: در این بین دو طرح فناورانه جهاددانشگاهی در حوزه اصلاح نژاد دام به عنوان طرح ملی از سوی جهاددانشگاهی کشور انتخاب شده است و امیدواریم در سالجاری و با حمایت مسوولین ان شاءالله طرح های فناورانه جهاددانشگاهی سمنان وارد مرحله تجاری سازی و تولید شود، چون سمنان یک استان با ظرفیت معدنی است و جهت جلوگیری از خام فروشی و ... طرح های جهاد دانشگاهی سمنان بر اساس مزیت غالب این استان تهیه و اجرا می شوند.
انتهای پیام
نظرات