به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت امنیت کشور چین که ناظر بر بخش اطلاعات خارجی و ضدجاسوسی است در اولین پستی که در حساب کاربری خود در پیام رسان "وی چت" بعد از راه اندازی آن در روز دوشنبه منتشر کرد، نوشت: "باید سیستمی وجود داشته باشد که مشارکت انبوه مردم در فعالیتهای ضد جاسوسی را عادی کند."
درخواست مقامهای چینی برای عمومی سازی فعالیتهای ضد جاسوسی در بین انبوه مردم این کشور در حالی مطرح میشود که دولت پکن در ماه ژوئیه طرح گسترش دادن قوانین ضدجاسوسی این کشور را به اجرا در آورد.
طبق این قانون انتقال دادن اطلاعات مربوط به منافع و امنیت ملی که توضیحی درباره آنها داده نشده ممنوع میشود و آمریکا با اظهار نگرانی کردن درباره این قانون ادعا کرده که شرکتهای خارجی در چین ممکن است از بابت فعالیتهای تجاری عادی مجازات شوند.
از سوی دیگر قانون جاسوسی گسترش یافته چین، به مقامهای مسئول تحقیقات ضدجاسوسی در این کشور اجازه دسترسی به دادهها، تجهیزات الکترونیکی و اطلاعات درباره اموال شخصی را میدهد.
چن ییشین، وزیر امنیت کشور دولت چین در مقالهای در یک مجله حقوقی این کشور که در ماه ژوئیه منتشر ساخت نوشت، امنیت سیاسی اولویت اول امنیت ملی است و "محور" امنیت سیاسی، امنیت نظام سیاسی چین است.
چن خاطرنشان کرد: "اساسیترین مساله حراست از رهبری و جایگاه حاکم حزب کمونیست چین و نظام سوسیالیستی با خصیصههای چینی است."
چین در سالهای اخیر دهها تبعه چینی و خارجی را به ظن جاسوسی دستگیر و بازداشت کرده که شامل دستگیر کردن مدیرعامل شرکت داروسازی ژاپنی آستلاس فارما در ماه مارس میشود.
چنگ لی، یک خبرنگار استرالیایی که از سوی چین از بابت ارائه اسرار رسمی به یک کشور دیگر متهم شده، از سپتامبر ۲۰۲۰ در بازداشت بوده است.
چین در حالی بر وجود خطر جاسوسها در خاکش تاکید کرده که اخیرا کشورهای غربی به ویژه آمریکا، چین را متهم به دست داشتن در جاسوسی و حملات سایبری کردند، در حالی که پکن این اتهام را رد کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت، آمریکا خودش "امپراتوری هک کردن" است.
وزارت امنیت کشور چین تصریح کرد، این کشور در راستای حراست از خودش در برابر جاسوسی نیازمند مشارکت مردمش در ایجاد یک خط مقدم دفاعی است.
انتهای پیام
نظرات