• چهارشنبه / ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402051811230
  • خبرنگار : 71415

رومانی توافق نظامی با فرانسه برای خرید کشتی جنگی را لغو کرد

رومانی توافق نظامی با فرانسه برای خرید کشتی جنگی را لغو کرد

رومانی اعلام کرد که توافق خود با یک شرکت تسلیحات‌سازی فرانسوی برای خرید چهار کشتی جنگی و نوسازی دو کشتی دیگر را لغو می‌کند.

به گزارش ایسنا، مقامات رومانی اعلام کردند، شرکت تسلیحات‌سازی فرانسوی "نیوال گروپ" را از مناقصه ساخت چهار کشتی جنگی و نوسازی دو کشتی دیگر برای ارتش این کشور کنار می‌گذارند چون این دو کشور نتوانستند قرارداد نهایی را امضا کنند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شرکت نظامی فرانسوی نیوال گروپ، در سال ۲۰۱۹ برنده یک قرارداد ۱.۲ میلیارد یورویی (۱.۳ میلیارد دلار) برای ساخت چهار کشتی جنگی از کلاس "گوویند" و نوسازی دو کشتی دیگر در شراکت با شرکت رومانیایی "کونستانتا شیپ‌یارد" شد.

هر دو کشور عضو ناتو بوده و از جمله اهداف خود را تقویت مواضع امنیتی خود در حوزه دریای سیاه، یک منطقه که بعد از شروع جنگ در اوکراین اهمیت استراتژیک فزاینده‌ای برای آنها یافته، اعلام کرده‌اند اما با این وجود نتوانستند به مرحله امضای قرارداد نهایی برسند و این توافق هرگز امضا نشد.

وزارت دفاع رومانی در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد: "تصمیم برای لغو این فرآیند بعد از آن گرفته شد که طرف پیروز مناقصه، توافق چارچوبی را در محدوده زمانی درخواستی از سوی شرکت طرف قرارداد امضا نکرد."

شرکت آلمانی "دامِن" نیز از جمله متقاضیان امضای این قرارداد با رومانی بوده و بعد از پیروزی شرکت نیوال گروپ در مناقصه، در رده دوم درخواست‌کنندگان بود اما رومانی اعلام کرد، بودجه آنها با پیشنهادشان همخوانی نداشته است.

رسانه‌های رومانیایی گمانه‌زنی کردند، دلیل عدم به نتیجه رسیدن این قرارداد، تلاش‌ها برای تغییر دادن شرایط اولیه قرارداد به ویژه پیرامون هزینه‌ها بوده است.

رسانه‌های محلی رومانی گزارش کردند، مقام‌های این کشور پیش از این یک بار تلاش کردند تا نیوال گروپ را از مناقصه خرید این کشتی‌ها بنا به آنچه "دلایل سیاسی" اعلام شد، کنار گذاشته و شرکت آلمانی دامن را به جای آن پیروز مناقصه کنند.

رومانی که از سال ۲۰۰۴ عضو ناتو است، در واکنش به جنگ در اوکراین اقدام به افزایش بودجه نظامی خود به میزان ۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ کرد. این کشور در سال ۲۰۲۲ بودجه نظامی خود را معادل دو درصد تولید ناخالص داخلی در نظر گرفته بود.

این کشور همچنین پشتیبانی خود از ماموریت‌های ناتو را تشدید کرده و میزبان هزاران سرباز ائتلاف از جمله یک گروه رزمی تحت رهبری فرانسه، در خاک خود است.

همچنین وزارت دفاع رومانی طرح نوسازی و خرید تجهیزات جدید برای ارتش این کشور شامل تانک‌های آمریکایی آبرامز و چند زیردریایی و کشتی ضد مین را در دست اجرا قرار داده است. رومانی اوایل سال جاری میلادی در چارچوب امضای یک قرارداد ۳۲۱ میلیون دلاری با شرکت بایکار ترکیه، ۱۸ فروند پهپاد جنگی بیرقدار تی.بی.۲ را خریداری کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha