به گزارش ایسنا، دکتر رضا یزدانی در یک فایل ویدویی که توسط دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت منتشر شده، درباره آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی گفت: این آزمون برای نخستین بار در کشور برگزار میشود و زمان برگزاری آن در نیمسال نخست سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ است.
وی با بیان اینکه ورودیهای رشته دندانپزشکی از سال ۹۷ به بعد ملزم به شرکت در این آزمون هستند، گفت: قبولی در آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی شرط فارغالتحصیلی دانشجویان رشته محسوب میشود. دانشجویانی که ترم دهم خود را سپری کردهاند و و در نیمسال نخست سال تحصیلی آتی در ترم یازدهم مشغول به تحصیل میشوند باید در این آزمون شرکت کنند.
دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی با بیان اینکه آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی شامل دو بخش میشود، اظهار کرد: این آزمون در دو بخش «تئوری» و «تئوری_عملی» برگزار میشود. بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، آزمون تئوری شامل ۶۰ پرسش میشود و شرط قبولی در آزمون تئوری کسب ۷۰ درصد از نمره کل است. قبولی در مرحله آزمون تئوری، شرط شرکت در مرحله تئوری_عملی به حساب میآید.
دکتر یزدانی ادامه داد: امتحان تئوری از «بایدهای آموزشی» گرفته میشود؛ منظور این است دانشجویان باید از آنچه آموخته باشند و کارهای کلینیکی که در طی ۱۰ ترم تحصیلی خود انجام دادهاند، مورد ارزیابی قرار میگیرند. به طور مثال، آنها به پرسش «چگونه یک دندان را تراش دهیم؟» پاسخ میدهند. ما در دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی تصمیم نداریم که داوطلبان این آزمون را با سوالات در سطح آزمون دستیاری دندانپزشکی یا سوالات بسیار ریز مورد ارزیابی قرار دهیم بلکه میخواهیم دانشجویان را با بایدهای آموزشی ارزیابی کنیم.
وی با بیان اینکه لازمه شرکت در آزمون عملی قبولی در آزمون تئوری است، ادامه داد: برای اینکه بتوانیم آزمون صلاحیت عمومی را به نحو احسن برگزار کنیم، این آزمون را به صورت آزمایشی در دو دانشکده دندانپزشکی اجرا کردیم. تیم ارزیابی دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی، دو آزمون آزمایشی برگزار شده را ارزیابی کردهاند.
دکتر یزدانی درباره آزمون عملی توضیح داد: پس از اینکه تیم ارزیابی دبیرخانه مرکزی شورای آموزشی دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت دو آزمون آزمایشی برگزار شده را مورد ارزیابی قرار دادند، درباره چگونگی برگزاری آزمون عملی تصمیم گرفتیم. ما در نظر داریم تمام دانشکدههای دندانپزشکی کشور بتوانند آزمون صلاحیت دندانپزشکی را بدون کوچکترین مشکل برگزار کنند.
وی با بیان اینکه آزمون عملی ۲ بخش اساسی دارد، افزود: بخشی از این آزمون به صورت اسلایدی و سناریوهای کوتاه است و بخش دیگر نیز به صورت عملی است و شامل بخشهای «ترمیمی»، «پروتز» و «اندو» میشود.
دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی گفت: تمام دانشکدههای دندانپزشکی دانشگاههای علوم پزشکی ملزم به برگزاری آزمون صلاحیت دندانپزشکی هستند. آزمون مرحله تئوری به صورت سراسری برگزار میشود و تمام داوطلبان در یک روز و ساعت مشخص به پرسشهای طراحی شده پاسخ میدهند.
به گزارش ایسنا، براساس برنامهریزیهای انجام شده، آزمون تئوری صلاحیت بالینی دندانپزشکی روز یکشنبه، ۹ مهر به صورت متمرکز در دانشکدههای دندانپزشکی برگزار میشود. همچنین آزمون عملی_تئوری صلاحیت بالینی دندانپزشکی نیز روز پنجشنبه، ۲۰ مهر ماه در محل تعیین شده توسط دانشکده دندانپزشکی برای قبولشدگان آزمون نظری برگزار میشود.
دکتر رضا یزدانی، دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی در گفتوگویی با ایسنا اعلام کرده بود: اولین دوره آزمون صلاحیت بالینی رشته دندانپزشکی را در مهر ماه سال جاری برگزار میکنیم. این آزمون تا حدودی شبیه به آزمون صلاحیت بالینی پزشکی عمومی است. ما در وزارت بهداشت تصمیم داریم که آزمون صلاحیت بالینی رشته دندانپزشکی را پیش از آغاز دوره انترنی برگزار کنیم. در واقع، آزمون صلاحیت بالینی رشته دندانپزشکی تا حدودی شبیه به آزمون جامع علومپایه پزشکی است؛ به جای اینکه دانشجویان از منظر دروس پایه مورد ارزیابی قرار گیرند، در دروس بالینی ارزیابی میشوند.
انتهای پیام
نظرات