دکتر مبین در گفتوگو با ایسنا زنجان، اظهار کرد: مهمترین اصل در درمان اسهال، مصرف مایعات فراوان و در رأس آن، آب به منظور جبران کمآبی و تامین الکترولیت بدن است.
وی مصرف آب همراه با غذا را بیارزش دانست و بر مصرف آن در بین وعدههای غذایی تاکید کرد و افزود: مصرف محلولهای ORS، آب کمپوتهای خانگی مثل کمپوت سیب که با مقدار کمی شکر تهیه شده باشد، سیبزمینی پخته، گوجهفرنگی پخته یا کبابی شده و کتهماست از جمله روشهای خانگی درمان اسهال است.
این متخصص بیماریهای عفونی ضمن توصیه بر مصرف ماست پروبیوتیک در هنگام ابتلا به اسهال، خاطرنشان کرد: لبنیات پروبیوتیک از جمله شیر، پنیر و ماست پروبیوتیک، حاوی نوعی باکتری مفید برای بدن خصوصا دستگاه گوارش هستند و رشد باکتریهای خطرناک را کنترل میکنند.
مبین با بیان اینکه اسهال باعث کاهش میزان پتاسیم بدن میشود، اظهار کرد: میوههایی چون موز و آناناس، حاوی پتاسیم بوده و مصرف آنها در هنگام ابتلا به اسهال توصیه میشود.
وی، با اشاره به اینکه بهتر است مصرف مواد غذایی محرک مانند غذاهای سرخ شده و ادویهجات در هنگام اسهال، محدود شود، گفت: مصرف لعاب برنج برای درمان اسهال خصوصا در کودکان بسیار موثر است که از طریق حل کردن آرد برنج در آب جوش تهیه میشود.
این متخصص بیماریهای عفونی قهوه را نوشیدنی مناسبی برای افراد مبتلا به اسهال ندانست و افزود: برای این افراد، چای سرد یا همان چای تازهدم مخلوط شده با چندقطره آبلیمو که سرد شده است، توصیه میشود.
مبین، حدود دو سوم موارد اسهال را ناشی از علل ویروسی عنوان کرد و گفت: مصرف آنتیبیوتیک نه تنها باعث بهبود اسهال در این موارد نمیشود بلکه ممکن است خصوصا در کودکان، منجر به نارسایی کلیه گردد. به بیان دیگر مصرف آنتیبیوتیک هنگام اسهال فقط در صورتی مجاز است که یک عامل باکتریایی باعث اسهال شده و دارو توسط پزشک تجویز شده باشد.
انتهای پیام
نظرات