به گزارش ایسنا، شبکه ماهوارهای المسیره یمن در یک گزارش خبری کوتاه اعلام کرد: هیئت عمانی یکشنبه صنعا را به مقصد مسقط ترک کرد.
این کانال اشاره کرد که «هیئت با همراهی رئیس تیم مذاکره کننده انصارالله یعنی محمد عبدالسلام صنعا را ترک کرد.»
شبکه المسیره افزود: «هیئت مسقط پس از انجام یک سری رایزنی در صنعا، بدون اشاره به نتایج رایزنیهایش، سفر خود را به پایان رساند.»
هیئت عمانی روز پنجشنبه وارد صنعا شد تا با رهبری انصارالله درباره از سرگیری مذاکرات برای حل بحران یمن به ویژه پروندههای بشردوستانه گفتوگو کند.
همچنین گروه «انصارالله» یمن یکشنبه از «تدارکات برای دور جدید مذاکرات با ائتلاف سعودی با میانجیگری عمان» خبر داد و آن را در پرونده بشردوستانه «تعیین کننده» توصیف کرد.
عبدالملک العجری، یکی از اعضای هیئت مذاکره کننده در انصارالله، از طریق حساب کاربری خود در پایگاه «ایکس» (توییتر سابق) گفت: «هیئت عمانی پس از تکمیل یک سفر مشورتی به صنعا وارد مسقط، پایتخت عمان شد. هدف این سفر مشورت با رهبری انصارالله در مورد مراحل بعدی و ترتیب دادن مذاکرات آتی بود.»
العجری تاکید کرد: «تلاش برای دور بعدی مذاکرات برای پایان دادن به رنج مردم یمن به ویژه در زمینه حقوق بشردوستانه تعیین کننده است». وی اشاره کرد، ادامه رنج مردم یمن ادامه جنگ به شکلی مرگبارتر و شدیدتر است.
از طرفی دیگر، مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن یکشنبه با بیان اینکه صبر مردم یمن رو به اتمام است، اظهار داشت: در صورتی که دشمن درهای صلح را ببندد، مردم حق دارند از خود دفاع کنند.
المشاط در دیدار با هیئت عمانی گفت: «زمان برای ادامه فرار دشمن از حقوق بشردوستانه نامحدود نیست.» او گفت: «فرار، نتایجی را برای دشمن به ارمغان خواهد آورد که تمایلی به آنها ندارد.»
المشاط از ادامه تلاشها و اقدامات عمان برای دستیابی به صلح در یمن علیرغم ناسازگاریهای کشورهای متجاوز علیه یمن تشکر کرد.
رئیس شورای عالی سیاسی یمن ابراز امیدواری کرد که تلاشهای عمانی به نتایجی منجر شود که به نفع مردم یمن و کاهش درد و رنج آنها باشد.
المشاط اشاره کرد: دیگر ادامه محاصره و تجاوز در یمن، امتناع از تحقق حقوق انسانی از جمله پرداخت حقوق همه کارکنان دولت، بازگشایی فرودگاه بینالمللی صنعا و برداشتن تمامی محدودیتهای اعمال شده بر بنادر حدیده و سپردن آن به محل مذاکره قابل قبول نیست.
وی تاکید کرد که صنعا از صلح عادلانهای حمایت میکند که حقوق مردم یمن را تضمین کند و این در دوره گذشته ثابت شده است.
المشاط خاطرنشان کرد که کشورهای متجاوز باید جدیت خود را در صلح با ارائه گامهای عملی در اجرای خواستههای مردم یمن که در پرونده بشردوستانه به عنوان یک اولویت انسانی و محق نمود پیدا میکنند، اثبات کنند.
تلاشهای منطقهای و بینالمللی مدتهاست که برای یافتن راهحل سیاسی جامع برای بحران یمن تشدید شده است، از جمله سفر هیئتهای سعودی و عمانی به صنعا و سفرهای تیم لیندرکینگ، فرستاده آمریکا به یمن و هانس گروندبرگ، نماینده سازمان ملل به کشورهای منطقه.
انتهای پیام
نظرات