• چهارشنبه / ۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402060100296
  • خبرنگار : 50035

رئیس اورژانس استان همدان:

اورژانس همدان ۱۵۰ نیرو کم دارد/۵۰ درصد آمبولانس‌ها فرسوده است

اورژانس همدان ۱۵۰ نیرو کم دارد/۵۰ درصد آمبولانس‌ها فرسوده است
عکس تزئینی است

ایسنا/همدان رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان همدان با بیان اینکه به شدت کمبود نیرو و آمبولانس داریم، گفت: ۵۰ درصد آمبولانس‌های استان فرسوده است و اورژانس همدان حداقل به ۱۵۰ نیرو نیاز دارد.

دکتر محمدرضا شکوهی چهارشنبه یکم شهریور در جمع خبرنگاران، اظهارکرد: ۶۶ پایگاه شهری و جاده‌ای، یک پایگاه هوایی، ۵۲۰ نیروی ستادی و عملیاتی، ۹۵ آمبولانس، یک فروند بالگرد و چهار فروند موتورلانس داریم.

وی افزود: یک بیمارستان صحرایی ۳۵ تختخوابی و استقرار در کمتر از شش ساعت در زمان حوادث و مخاطرات در هر نقطه از استان هم داریم که دارای مجهز به اتاق عمل اتوبوس اورهال است تا جراحی‌های سبک برای ثابت شدن وضعیت بیمار انجام دهد.

۱۰ درصد تماس‌های اورژانس، مزاحمت تلفنی است

شکوهی با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۲۹۰ هزار تماس تلفنی با شماره ۱۱۵ اورژانس داشتیم که از این تعداد، ۶۳ هزار و ۵۰۰ مورد منجر به مأموریت‌ شد، خاطرنشان کرد: از مجموع تماس‌ها، ۲۲ هزار مورد معادل ۱۰ درصد تماس‌ها مزاحمت تلفنی بوده که خدمت‌رسانی به مردم را به تأخیر می‌اندازد و متأسفانه برخوردها هم بازدارنده نیست بنابراین نامه‌ای به دادستان‌کل کشور برای برخورد با این مزاحمان زده شده است.

وی زمان رسیدن اورژانس در مأموریت‌های جاده‌ای بر بالین بیمار را ۱۵ دقیقه و در شهرهای بزرگ را بین ۸ تا ۱۰ دقیقه دانست و یادآور شد: واحد بهبود کیفیت مرکز به صورت تصادفی از ۲۰ درصد مأموریت‌های انجام شده نظرسنجی انجام می‌دهد که ۹۰ درصد مردم از عملکرد اورژانس رضایت کامل، هشت درصد رضایت نسبی و دو درصد ناراضی بوده‌اند که در تلاش هستیم عدم رضایت را به صفر برسانیم. 

شکوهی با اشاره به اینکه در شهرهای بزرگ یک علت تأخیر در رسیدن اورژانس وجود ترافیک است هر چند اکثر مردم رعایت کرده و جلوی آمبولانس را باز می‌کنند و مانع عبور نمی‌شوند، خاطرنشان کرد: هر زمان آژیر آمبولانسی روشن باشد به طور قطع یا بیمار بدحال دارد یا برای انتقال بیمار بدحالی اعزام می‌شود در غیر این صورت در شرایط عادی حق روشن کردن آژیر را ندارد.

هزینه بالگرد هوایی اورژانس در ماه ۶۵۰ میلیون تومان است

وی با بیان اینکه تمام خدماتی که اورژانس پیش‌بیمارستانی ارائه می‌دهد، نظیر تجهیزات، امداد هوایی و زمینی و دارو رایگان است، افزود: تنها نگهداری و انجام مأموریت توسط بالگرد هوایی بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیون تومان هزینه دارد به طوری که انتقال یک بیمار بین ۶۰ تا ۷۰ میلیون هزینه‌بر است و هیچ هزینه‌ای از بیمار دریافت نمی‌شود.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان همدان با اعلام اینکه در ماه بین هشت تا ۱۰ مأموریت به طور متوسط توسط بالگرد اجاره‌ای اورژانس انجام می‌گیرد، ادامه داد: هزینه پرسنلی، دارویی و تجهیزات پزشکی بسیار بالاست اما خدمات به صورت کاملاً رایگان ارائه می‌شود.

وی خواستار ورود خیرین به بحث اورژانس پیش‌بیمارستانی شد و یادآور شد: برای ۱۲ پایگاه در حال ساخت سطح استان به صورت کامل یا درصدی مشارکت خیرین را داریم اما می‌طلبد در بحث تجهیزات نیز ورود کنند تا بدین طریق بسیاری از مشکلات مرتفع شود.

وی با بیان اینکه در احداث پایگاه‌های سرکان و وردآورد تویسرکان، بعثت همدان، ملایر و گیان نهاوند خیرین کمک می‌کنند، اظهار کرد: تا سال گذشته پایگاه هوایی اورژانس در بیمارستان بعثت شهر همدان بود اما به خاطر مباحث امنیتی و ایمنی به فرودگاه انتقال یافت و متأسفانه نیروها با تأخیر به محل جدید می‌رسند و عملیات با تأخیر انجام می‌شود بنابراین درخواست جابه‌جایی به مکان سابق را دادیم که هوانیروز کرمانشاه موافقت با این موضوع را منوط به دیوارکشی پایگاه کرد بنابراین یک قرارداد به ارزش بیش از یک میلیارد تومان با پیمانکار منعقد کردیم که قرار بود تا ۳۱ مرداد پروژه تحویل شود اما نیمه‌های شهریور این امر محقق خواهد شد و بالگرد برمی‌گردد و مشکلات پیش آمده مرتفع می‌شود.

وجود ۱۵ پد فرود در جاده‌های حادثه‌خیز استان

شکوهی با بیان اینکه در تمام بیمارستان‌های شهرستان‌ها پد استاندارد فرود بالگرد داریم، مطرح کرد: ۱۵ پد فرود در جاده‌های حادثه‌خیز استان در نظر گرفته شده و به دنبال نقطه‌زنی مکان‌های جدید هستیم تا این تعداد افزایش یابد و به موقع در حوادث ترافیکی و جاده‌ای حضور داشته باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه از نظر آنتن‌دهی در جاده‌ها و نقاط کور و ارتباط با عوامل اورژانس هیچ مشکلی نداریم به طوری که بستر ارتباطی چند لایه همچون تلفن ثابت، تلفن همراه، بی‌سیم، سیستم آسایار، هات لاین و تلفن ماهواره‌ای در اختیار داریم، اعلام کرد: ۹۸ درصد ساختارهای سیستم مکان‌یاب اورژانس فراهم شده و هر فردی با شماره ۱۱۵ تماس بگیرد موقعیتش در این سیستم به نمایش درمی‌آید و دیگر نیاز به آدرس‌گیری نیست که با دریافت مجوز از وزارتخانه تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان همدان در بخش دیگری نخستین عامل مرگ‌ومیر در کشور را بیماری‌های قلبی، ریوی و سومین عامل را حوادث دانست و مطرح کرد: متأسفانه بار بیماری حوادث ترافیکی بسیار بالاست به طوری که قربانیان این نوع حوادث بیشتر جوانان هستند و دیگر نمی‌توانند به کشور خدمت کنند.

۷۴ فوتی در حوادث جاده‌ای همدان

وی با بیان اینکه ایران جزو کشورهای پرتلفات در حوادث ترافیکی است به طوری که سال گذشته با افزایش آمار، ۱۹ هزار نفر تلفات جاده‌ای داشتیم، اظهار کرد: سال گذشته ۸۱۱۵ مأموریت مرتبط با حوادث ترافیکی توسط اورژانس استان انجام شده که دارای ۱۶ هزار و ۲۱ مصدوم و ۱۳۵ فوتی بوده است و در پنج ماهه امسال ۳۵۴۱ مأموریت انجام گرفته که ۷۰۳۵ مصدوم به بیمارستان‌ها اعزام شده و ۷۴ نفر فوت کرده‌اند.

شکوهی به حوادث غیرترافیکی هم گریزی زد و گفت: سال گذشته ۲۱ هزار و ۳۱۹ حادثه رخ داده که ۷۳۴۹ مصدوم و ۱۶۵۲ مورد فوتی و در پنج ماهه امسال ۹۶۷۸ حادثه به وقوع پیوسته که ۳۰۴۸ مصدوم و ۷۳۵ مورد فوتی داشته است.

۲ پایگاه جاده‌ای اورژانس هفته دولت افتتاح می‌شود

وی در ادامه به ۱۲ پروژه در حال ساخت اشاره و اعلام کرد: دو پایگاه جاده‌ای اورژانس در سرکان تویسرکان و قزل آباد فامنین با پیشرفت فیزیکی صددرصد طی هفته دولت به بهره‌برداری می‌رسد و امیدواریم مابقی پروژه‌ها پایان سال تمام شوند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان همدان با بیان اینکه تنها پایگاه کانکسی در داخل شهر همدان مستقر است، اظهار کرد: ساختمان ستادی اورژانس  
در متراژ ۲۵۰۰ متر در چهار طبقه، پشت انبار نفت، نزدیک درمانگاه امام سجاد(ع) در حال ساخت بوده و کانکس به صورت موقتی تا اتمام این پروژه مستقر است و بعد از ساخت ستاد مرکزی دو پایگاه هم آنجا خواهیم ساخت و یکی از آنها را ویژه بانوان درنظر خواهیم گرفت.

حضور اورژانس همدان در مرز خسروی

وی با بیان اینکه فعلاً پروژه در مرحله فونداسیون است و قرارداد اولیه تا اسکلت بسته شده و برای فاز دوم قرارداد دیگری منعقد خواهیم کرد و امیدواریم پروژه دو ساله تحویل شود، به اقدامات اورژانس در زمان ایام اربعین اشاره کرد و گفت: هر سال همدان معین یکی از استان‌های مرزی است به طوری که امسال علاوه بر کرمانشاه، در تأمین پزشک معین استان ایلام هستیم و یکشنبه ۵ شهریورماه شش دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک دستگاه موتورلانس با ۲۴ نیروی فوریت‌های پزشکی به مرز خسروی اعزام می‌شوند و ۲۰ روز در آن محل حضور خواهند داشت.

وی با بیان اینکه به علت مواصلاتی بودن همدان، در استان هم در حالت آماده‌باش خواهیم بود تا به زائران خدمت ارائه کنیم، افزود: سه ایستگاه سلامت با پزشک و داروخانه در مسیرهای مواصلاتی شامل فرودگاه، شهرستان بهار و نزدیک روستای آبرومند مستقر خواهیم کرد.

اورژانس را با آژانس اشتباه نگیرید

به گفته شکوهی، اورژانس به در نظر گرفتن تریاژ تلفنی، مأموریت‌هایی را می‌رود که جان بیمار و مصدوم در خطر باشد، در واقع برای تریاژ قرمز اعزام صورت می‌گیرد، بنابراین بهتر است مردم اورژانس را با آژانس اشتباه نگیرند.

وی با بیان اینکه به شدت کمبود نیرو و آمبولانس داریم، تصریح کرد: ۵۰ درصد آمبولانس‌های استان فرسوده بوده و نیاز به نوسازی دارند، فعلاً ۵۰۰ دستگاه خریداری شده  
که ۴۰۰۰ هزار آمبولانس در سطح کشور مورد نیاز است. در ضمن اورژانس همدان حداقل به ۱۵۰ نیرو نیاز دارد تا تمام پایگاه‌ها پوشش دهد چرا که اکثر نیروها طرحی و شرکتی هستند و بعد از اتمام طرح، اورژانس را ترک می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha