مهرداد رضاپور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه در فصل برداشت برنج از شالیزارهای شهرستان هستیم، اظهار کرد: کشاورزان پس از برداشت محصول از آتش زدن کاه و کلش مزارع خودداری کنند زیرا این کار علاوه بر تخلف از قانون می تواند خسارات جبران ناپذیر به همراه داشته باشد.
رضاپور تصریح کرد: سوزاندن کاه و کلش تهدید علیه سلامت و بهداشت عمومی است و به استناد ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، متخلفین تا یک سال حبس محکوم می شوند.
وی همچنین تاکید کرد: طبق ماده ۵۹ قانون منابع طبیعی و محیط زیست سوزاندن نهال درخت، درختچه و بوته فضای سبز از جمله نیزار، شالیزار و علفزار واقع در عرصههای منابع طبیعی جرم محسوب میشود.
رئیس سازمان آتش نشانی بندرانزلی با بیان اینکه تا پایان مردادماه امسال ۱۲۱ مورد اطفای حریق علفزار در بندرانزلی انجام شده، گفت: این تعداد عملیات طی مدت مشابه سال قبل ۲۶۸ مورد بود.
رضاپور با بیان اینکه بسیاری از این آتش سوزی ها غیر عمدی و در اثر بی احتیاطی انجام شده، تاکید کرد: شهروندان به ویژه مسافرین در هنگام استفاده از فضای سبز و طبیعت در هنگام روشن کردن آتش برای مصارف شخصی دقت لازم را داشته باشند و پس از رفع نیاز، آتش را به دقت خاموش و سرد کنند زیرا گرم ماندن ذغال موجب شعله ور شدن علفزارهای اطراف می شود.
وی با بیان اینکه دفع غیراصولی ضایعات و آتش زدن آنها نیز یکی از مواردی است که می تواند موجب بروز حوادث شود، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از نیروی آتش نشانی بندرانزلی برای اطفای حریق ضایعات صرف می شود که با قدری ملاحظه از سوی شهروندان می توانیم شاهد کاهش حوادث غیرقابل کنترل و یاری رساندن به نیروهای آتش نشانی باشیم.
رضاپور با اشاره به اینکه مدت رسیدن ماموران آتش نشانی به موارد گزارش شده حریق در سطح شهر کمتر از چهار دقیقه است، افزود: طی پنج ماهه امسال ۶۳۷ مورد اطفای حریق و امداد و نجات داشتیم که در مدت مشابه سال قبل ۹۰۰ مورد بود.
انتهای پیام
نظرات