به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المیادین، ریمون ندونگ سیما، نخست وزیر دوره انتقالی در گابن شنبه از تشکیل دولت جدیدی خبر داد که شامل مخالفان و وزرای سابق در دوره علی بونگو، رئیس جمهور مخلوع و نظامیان و شخصیتهای جامعه مدنی است. اما وی چهرههای اصلی مخالفان قبلی را که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده بودند، کنار گذاشت.
روز پنجشنبه، ژنرال بریس اولگی نگوما، ندونگ سیما را پس از رهبری کودتای ۳۰ اوت علیه علی بونگو، اندکی پس از اعلام پیروزی علی بونگو در انتخابات ریاست جمهوری که «تقلب» تلقی شد، به ریاست دولت انتقالی منصوب کرد.
روز دوشنبه، اولگی به عنوان رئیس جمهور انتقالی سوگند یاد کرد و قول داد که در پایان دوره انتقالی، قدرت را از طریق برگزاری انتخابات به غیرنظامیان واگذار کند. اما او هیچ دوره زمانی را برای این مرحله مشخص نکرد.
اعلام تشکیل دولت جدید گابن که شامل ۲۶ عضو است دو روز پس از انتصاب ندونگ سیما انجام گرفت. او قبلا طی دوره ریاستجمهوری بونگو بین ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ نخستوزیر بود؛ اما بعدها کنارهگیری کرد. ندونگ سیما همچنین از ائتلاف مخالف سابق که در انتخابات ریاست جمهوری گذشته با نامزد خود آلبرت اوندو اوسا شرکت کرده بود، کنار رفت.
اوندو اوسا مانند دیگر چهرههای ائتلاف قبلی مانند الکساندر باروت چامبریه (تجمع برای میهن و مدرنیته) و پولت میزامبو (اتحادیه ملی) از دولت کنار گذاشته شد.
وی ائتلاف مخالف اخیر را از دولت کنار گذاشت؛ اما برخی مخالفان قبلی را روی کار آورد که از جمله آنها پل ماری گونجو است که به عنوان وزیر دادگستری انتخاب شد. مایس مویسی نیز از شخصیتهای مدنی به عنوان وزیر اقتصاد انتخاب شد. دولت جدید شامل سه وزیر در دولت سابق بونگو است.
حوادث اخیر گابن پس از اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری اعلام شد که در آن بونگو برای سومین بار به عنوان رئیسجمهور انتخاب شد.
ارتش گابن با اعلام ابطال نتیجه این انتخابات، نهادهای حاکمیتی این کشور را منحل اعلام کرد.
خانواده بونگو در ۵۶ سال گذشته قدرت را در این کشور در دست داشتهاند و نهاد انتخاباتی گابن اخیرا اعلام کرد که علی بونگو در انتخابات با ۶۴ درصد آرا پیروز شده است.
گابن جدیدترین مستعمره سابق فرانسه در آفریقاست که دولت نزدیک به پاریس آن در پی کودتا سرنگون میشود. در ماه گذشته میلادی هم ارتش نیجر «محمد بازوم» رئیسجمهور این کشور را برکنار کرد و قدرت را در دست گرفت.
انتهای پیام
نظرات