• دوشنبه / ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402062012508
  • خبرنگار : 50534

تعاونی‌های روستایی مسیری برای توسعه کشاورزی استان زنجان

تعاونی‌های روستایی مسیری برای توسعه کشاورزی استان زنجان

ایسنا/زنجان سازمان تعاون روستایی سه وظیفه ذاتی را که شامل هدایتی، حمایتی - مراقبتی و نظارتی است، دنبال کند. 

تعاونی‌های روستایی به عنوان مهم‌ترین تشکل در روستاها، از سابقه طولانی و پیشینه‌ای غنی و ارزنده در زمینه یاری‌گری و کار گروهی نهادینه در فرهنگ‌ها و تمدن‌های گوناگون برخوردارند و همواره به عنوان نهادهای پشتیبان و حامی توسعه روستایی و واحد های تولید و بهره‌برداری بخش کشاورزی محسوب می‌شوند.

ارتباط تنگاتنگ بین روستا و فعالیت کشاورزی و به عبارتی دیگر، نقش مهم نواحی روستایی در تولید محصولات کشاورزی از ضرورت‌های توجه به توسعه روستایی است.

 اگر بخواهیم اقتصاد پایدار و قوی داشته باشیم و فاصله طبقاتی را در جامعه به حداقل ممکن برسانیم، بهترین راه آن حمایت از شرکت‌های تعاونی و به ویژه حوزه تعاون روستایی است.

همین حامی بودن تعاون روستایی از قشر روستایی به عنوان مولدان اصلی جامعه سبب شده تا سازمان تعاون روستایی سه وظیفه ذاتی را که شامل هدایتی، حمایتی و نظارتی و مراقبتی است دنبال کند.

بدون تردید تعاون، احیاگر ارزش‌های دینی مبتنی بر وحدت، مشارکت، پذیرش مسئولیت اجتماعی و منشأ ظهور بسیاری از خلاقیت‌ها و کارآفرینی‌های شغلی و اهرمی مناسب جهت توسعه پایدار اقتصادی واجتماعی است.

تعاونی‌های روستایی مسیری برای توسعه کشاورزی استان زنجان

بر همین اساس، تعاونی‌های روستایی و کشاورزی کانون‌های اقتصادی و اجتماعی برای اشاعه فرهنگ کار و تلاش، تعامل و مشارکت هماهنگ برای استفاده از ظرفیت‌های بالقوه آحاد جامعه روستایی  و وسیع‌ترین شبکه اشتراک و دخالت حقیقی مردم در کارها محسوب می‌شود.

شبکه تعاون روستایی استان زنجان دارای ۱۶۸ تعاونی در سطح استان است که ۸۸ هزار سهام‌دار در ۸۲۸ روستا در این شرکت‌ها عضویت دارند.

به مناسبت هفته تعاون جمعی از خبرنگاران استان زنجان بازدیدی در قالب تور رسانه‌ای یک روزه از تعدادی تعاونی‌های موفق روستایی در شهرستان‌های زنجان، سلطانیه و خدابنده داشتند.

در آغاز این تور خبری خبرنگاران از مرکز توزیع نهاده و مرکز تولید کنسانتره شرکت تعاونی کشاورزی گاوداران زنجان و مرکز آموزش تعاون و اتحادیه تعاونی‌های روستایی استان زنجان بازدید کردند. تعاونی گاوداران زنجان با حدود ۲۰ سال قدمت و فعالیت در زمینه تولید و توزیع نهادهای دامی ، ۵۲۰ عضو از ساکنان ۲۵ روستا دارد.

در این بازدید رییس اداره توسعه و آموزش تعاون سازمان تعاون روستایی استان زنجان با بیان اینکه مرکز آموزش تعاون زنجان یکی از چهار مرکز ملی کشور در زمینه آموزش تعاون است، می‌گوید: دوره‌های ویژه کارمندان، دستگاه‌ها و اعضای تعاونی‌ها در طول سال در این مرکز برگزار می‌شود.

تعاونی‌های روستایی مسیری برای توسعه کشاورزی استان زنجان

صمد باقری می‌افزاید: سال گذشته حدود هزار نفر در دوره‌های مختلف این مرکز شرکت کردند و امسال نیز برگزاری ۲۵ دوره عمومی و فراگیر برای حدود هزار نفر در حال انجام است. متناسب با محتوای دوره‌ها، از کارشناسان و مربیان و فعالان نمونه تعاونی‌ها برای تدریس در این دوره‌ها دعوت می‌شود.

شرکت تعاونی روستای دیزج‌آباد دومین مقصد خبرنگاران در این تور بود. شرکت تعاونی روستای دیزج‌آباد به طور عمده در زمینه توزیع کالای اساسی و لوازم خانگی فعالیت دارد و در خرید مستقیم محصولات کشاورزی از تولیدکنندگان و کشاورزان نیز نقش‌آفرینی می‌کند.

مدیر تعاون روستایی استان زنجان حاشیه در رابطه با فعالیت این تعاونی می‌گوید: مجموعه  تعاون روستایی در کشور بزرگترین شبکه مردمی است که در روستاها و شهرها در عرصه خدمات‌رسانی فعالیت می‌کنند.

عبدالله جعفری‌ می‌افزاید: از تکالیف اصلی این شبکه  شناسایی نیازمندی‌های و اقدامات و خدمات مورد انتظار اعضاء و روستاییان و مردم و تلاش برای رفع  مشکلات آنها و تسهیل امورات حرفه‌ای و زندگی مردم است.

وی ادامه می‌دهد: با پیگیری مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت در آینده نزدیک شاهد افتتاح  دهکده خدمات فنی، نهاده‌ها، ادوات تجهیزات و نیازمندی‌های حرفه ای مردم در این روستا باشیم.

تعاونی‌های روستایی مسیری برای توسعه کشاورزی استان زنجان

بازدید از شرکت تعاونی روستایی سلطانیه مقصد بعدی این تور رسانه‌ای بود. شرکت تعاون روستایی سلطانیه در سال ۱۳۵۲ تاسیس شده و خدمات مختلفی را به جامعه هدف خود ارائه می‌دهد.

مدیر شرکت تعاونی روستایی شهرستان سلطانیه با بیان اینکه تعاونی‌ها یک اهرم مناسب برای توسعه اقتصادی به شمار می‌آیند که می‌توانند در افزایش تولید، ارتقای سطح درآمد و بهبود وضعیت اجتماعی مردم مؤثر باشند، می‌گوید: توزیع ۲۸۶۰ تن کود به ارزش ریالی ۱۲۱ میلیارد و کالاهای اساسی به صورت تنظیم بازار و یا آزاد به ارزش ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون از عملکرد سال گذشته‌ این شرکت بوده است. همچنین ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار لیتر سوخت بین کشاورزان توزیع شده است.

محمد صفوی با بیان اینکه این تعاونی به همه روستایان خدمات ارائه می‌دهد، می‌افزاید: فعالیت‌های شرکت‌های تعاونی روستایی شهرستان سلطانیه در راستای اهداف و سیاست‌های دولت به منظور توسعه بخش کشاورزی و حمایت از روستاییان انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه توزیع نهاده‌های کشاورزی از جمله کود، بذر و سم، توزیع سوخت و کالاهای تنظیم بازار از جمله خدمات ارائه شده توسط شرکت‌های تعاونی روستایی به شمار می‌رود، ادامه می‌دهد: شکل‌گیری تشکل‌های توانمند در بخش کشاورزی فرصت‌های لازم را برای دستگاه‌های دولتی ایجاد می‌کند تا این دستگاه‌ها به نحو مطلوبی به وظایف و رسالت‌های اساسی خود عمل کنند.

تعاونی‌های روستایی مسیری برای توسعه کشاورزی استان زنجان

در ادامه این تور رسانه‌ای بازدیدی از شرکت تعاونی تولید روستایی شهید بهشتی توپقره در خدابنده و سردخانه اتحادیه خدابنده انجام شد که تعاونی شهید بهشتی از ۴۳۹ نفر عضو از پنج روستا تشکیل شده است. سردخانه ۲۰ هزار تنی، اتحادیه تعاونی‌های روستایی شهرستان خدابنده ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مدیر اتحادیه شرکت‌های تعاونی شهرستان خدابنده می‌گوید: اتحادیه تعاونی‌های روستایی شهرستان خدابنده ۲۰ شرکت عضو دارد.

طاهر گل‌محمدی در رابطه با اینکه این اتحادیه زیرساخت‌های مهمی را در زمینه انبار و ذخیره محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده فراهم کرده است، می‌افزاید: در کنار این سردخانه، ۱۵۰۰ مترمربع ظرفیت توسعه ۲ هزار تنی نیز هم در دست اجرا است ولی اتمام آن باتوجه به اعتبارات (ابلاغ تسهیلات تبصره ۱۸) است‌.

مقصد آخر این بازدید حضور در مراسم افتتاحیه انبارهای ۲ هزار تنی در مجتمع انباری حصار شهرستان خدابنده بود.

انبار ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی با ظرفیت اسمی ۳۰۰۰ تن با مساحت ۱۵۵۰ متر مربع است، منابع ملی داخلی، محل تامین اعتبار این پروژه  بوده و برای ساخت این مجموعه بیش از ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.

تعاونی‌های روستایی مسیری برای توسعه کشاورزی استان زنجان

فرماندار خدابنده در این رابطه می‌گوید: این شهرستان استعداد بالایی در تولید محصولات کشاورزی به‌خصوص در محصولات دیم دارد.

جواد تاراسی با بیان اینکه با مصرف آب کمتر، بهره‌وری قابل توجه داریم، اظهار می‌کند: بیش از ۹۰ درصد تولید گندم به صورت دیم است.

وی با اشاره به اهمیت کیفیت و پراکنش بارندگی، می افزاید: یک ششم اراضی آبی استان در خدابنده است ولی بیش از ۵۰ درصد گندم استان در این شهرستان تولید می‌شود. همچنین این شهرستان در تولید سیب‌زمینی، گندم و علوفه پیش رو است به طوری که مساحت اراضی استان در محصول سیب‌زمینی ۷ هزار هکتار است که در خدابنده با وجود ۳۵۰۰ هکتار اراضی ۵۰ درصد نیاز استان را رفع می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه شهرستان خدابنده در زمینه بهره‌وری در بخش کشاورزی از نظر استفاده تجهیزات و دانش کشاورزی در استان پیشرو است‌، ابراز می‌کند: چالش تجاری‌سازی و خام‌فروشی از مشکلات عمده بخش کشاورزی در خدابنده است که برای حل این چالش‌ها، پیگیر جذب سرمایه‌گذاری‌ها برای ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی هستیم.

تعاونی‌های روستایی مسیری برای توسعه کشاورزی استان زنجان

فرماندار خدابنده با اشاره به اینکه خام‌فروشی سبب شده تا در حاصل دست‌رنج کشاورزان اجحاف شود، می‌افزاید: ۲۱۲ طرح و پروژه در راستای توسعه و ایجاد صنایع تبدیلی مدنظر داریم‌.

وی با بیان اینکه شرکت‌های تعاونی در بحث تجاری‌سازی و ارزش افزوده نقش موثری دارند، ادامه می‌دهد: خدابنده یکی از شهرستان‌های استان است که تعاونی‌های آن استعداد بسیار مناسبی دارند و اقدمات قابل توجهی را انجام می‌دهند. همچنین با افتتاح اتاق بازرگانی در این شهرستان آن کسری و رنج کشاورزان از بابا خام فروشی را جبران کنیم.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی خدابنده نیز در حاشیه این بازدید می‌گوید: وام و اعتبار خاصی نداریم، اگر منابع مالی برای اتحادیه ‌تزریق شود قیمت‌ها تنظیم شده و کشاورز ضرر نخواهد کرد.

تور یک‌روزه بازدید از تعاونی‌های روستایی استان در شرایطی پایان یافت که خواسته‌ها در این حوزه زیاد و اعتبارات و حمایت‌ها تاحد نیاز نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha