سید ناصر مهداوی عضو شورای شهر اهواز در یکصد و بیست و هشتمین جلسه شورای شهر اهواز که امروز (۲۰ شهریورماه) برگزار شد، در توضیح دستور کار "بررسی نحوه آمادگی شهرداری و آبفا برای بارندگیهای پیش رو" اظهار کرد: هر چند از خدمات آبفا تشکر میکنیم اما باید نقاط ضعف بیان شوند. انتظار مردم منطقه گلدشت بحق است و باید زمان تکمیل فاضلاب این منطقه اعلام شود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: برخی مواقع شهرداری اهواز کار عمرانی در نقاطی مانند پل لشکرآباد و بلوارهای ساحلی انجام میدهد اما بعد از آن شرکت آبفا میخواهد این نقاط را حفاری کند و نمیدانیم دلیل این ناهماهنگی چیست.
عضو شورای شهر اهواز گفت: به نظر میرسد کسی که مسئولیت دفع آبهای سطحی را بر عهده شهرداری قرار داده است، اطلاعی از بحث آب و فاضلاب اهواز ندارد و شاید اهل شهری بوده که مشکل فاضلاب ندارد و جوی روباز آب ناشی از بارندگی شهرشان را هدایت میکند.
مهداوی بیان کرد: خیابان مسجد الرحمن آسفالت شد و همه میدانیم آب، دشمن آسفالت است و اگر قرار است هنوز کار حفاری آبفا انجام شود، چرا این خیابان آسفالت شد؟
وضعیت تردد مردم در محلاتی که هنوز آسفالت نشدهاند چه خواهد شد؟
در ادامه سیاوش محمودی دیگر عضو شورای شهر اهواز نیز گفت: در بحث آبهای سطحی و پروژه فاضلاب اهواز کارهای بزرگی انجام شده است که جای تشکر دارد. امیدوارم ادامه این مسیر با این همدلی و همراهی این کارها تداوم یابد.
وی افزود: باید توجه شود پروژه طرح جامع فاضلاب اهواز و آبهای سطحی یکی از مسائل بحرانی است و دولت میتواند از محل بحران کمک کند و امیدوارم استاندار در این زمینه کمک کند تا شاهد حداقل مشکلات باشیم.
عضو شورای شهر اهواز با اشاره به خرید تجهیزات مورد نیاز در خصوص دفع آبهای سطحی توسط شهرداری اهواز گفت: به نظر میرسد در حوزه لایروبی اقدام زیادی انجام نشده است. از سوی دیگر مدیرعامل آبفا خوزستان میگوید که در جایی از شهر بالازدگی فاضلاب نداریم اما خود من در دو سه روز اخیر در بازار کاوه که در مرکز شهر است، شاهد بالازدگی فاضلاب بودم.
وی افزود: در برخی نقاط دیگر مانند نهضتآباد هم بالازدگی فاضلاب در برخی ساعات وجود دارد و با آغاز بارندگی، فاضلاب در خیابانها سرریز میشود و باید تدبیری در این زمینه اندیشیده شود.
محمودی بیان کرد: یکی از مشکلات عمده در بحث خروجیهای ایستگاههای پمپاژ آب است که باید بررسیهای لازم در این زمینه انجام و مشکلات رفع شود.
وی عنوان کرد: کار پروژه شبکه فاضلاب در مناطقی مانند گلدشت و سادات تازه آغاز شده است و فعلا تمام نخواهد شد. باید ببینیم شهرداری و آبفا میخواهند چه برنامهای برای این محلات انجام دهند؟ وضعیت تردد مردم در محلاتی که هنوز آسفالت نشدهاند از جمله جانبازان، نورد لوله در مهدیس، اکباتان و معینزاده چه خواهد شد؟ باید تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شود.
محمودی گفت: پروژههای فعال در زمان بارندگی مشکلات عدیدهای از نظر تردد برای مردم ایجاد میکنند و باید در جاهایی که حفاری شده است، تدابیری اندیشیده شود تا مردم گرفتار نشوند زیرا مشاهده شده که در برخی نقاط به دلیل حفاریها، تصادفات و افتادن در چالهها رخ داده است.
در تابستان هم در نقاط مختلف شهر شاهد بالازدگی فاضلاب هستیم
در ادامه حمید دغاغله رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز با اشاره به مطرح شدن نبود بالازدگی فاضلاب در هیچ نقطهای از شهر از سوی مدیرعامل آبفای خوزستان گفت: در دو سه روز اخیر موارد بالازدگی فاضلاب را در خیابانهای ۱۸ و ۲۱ کیانپارس، خیابان اصلی کیانآباد، عین دو، ملاشیه و لشکرآباد مشاهده کردم.
وی افزود: لایروبی در خیابان اصلی کیانآباد حداقل در ۱۰ سال اخیر انجام نشده است و اکنون شاهد بالازدگی فاضلاب در قسمتهایی از این خیابان هستیم.
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز تصریح کرد: در حال حاضر که در فصل تابستان هستیم در قسمتهای مختلف شهر شاهد بالازدگی فاضلاب هستیم. هماکنون حاضر هستم ۱۰۰ نقطه اهواز که دچار مشکل بالازدگی فاضلاب هستند را اعلام کنم.
دغاغله گفت: در منطقه سید خلف جاگذاری لولههای اصلی انجام شده اما کار جاگذاری لولههای خیابانهای فرعی و اتصال آنها انجام نشده است و شاهد بالازدگی فاضلاب در این منطقه هستیم در حالی که انتظار داشتیم این مشکل رفع شود.
نبود هماهنگی بین آبفا و شهرداری اهواز
در ادامه یونس اسفندیارینژاد رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اهواز با اشاره به نبود هماهنگی بین آبفا و شهرداری اهواز گفت: نبود هماهنگی بین آبفا و شهرداری موجب هدررفت بیتالمال و سرمایههای شهر میشود.
وی افزود: پارک ریحانه احداث شد اما حالا مشاهده میشود که در این نقطه تجهیز کارگاه پروژه فاضلاب انجام شده است و باید قسمتی از آن شکافته شود. این در حالی است که دنبال این بودیم که خدمات مفیدی به شهروندان ارائه شود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اهواز با اشاره به ترمیم برخی نوارهای حفاریها به صورت غیراستاندارد توسط آبفا، تصریح کرد: طبق قانون باید بابت آسفالت نوارهای حفاریها هزینهای به شهرداری پرداخت شود و در صورت امکان باید این کار انجام شود.
پیمانکاران آبفا حقوق شهروندی را در پروژهها رعایت نمیکنند
در ادامه حجتالله زارعزاده دیگر عضو شورای شهر اهواز نیز گفت: لزوم جمع شدن پروژه شبکه فاضلاب اهواز موضوع انکارناپذیری است و باید همه کمک کنند تا یک بار برای همیشه این اتفاق رخ دهد اما باید الزامات آن رعایت شود.
وی افزود: اجرای پروژه عمرانی در شهر الزامات خاص خود را دارد و باید از این به بعد به این موارد دقیقتر و جدیتر توجه شود.
زارعزاده تصریح کرد: تاکنون پیمانکاران آبفا عموما حقوق شهروندی را در خصوص پروژههای اجرا شده رعایت نکردهاند و میبینیم که تجهیزات را آوردهاند و ویران کردهاند و مردم این مسائل را از چشم شهرداری و حاکمیت میبینند.
عضو شورای شهر اهواز گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر شهرداری و آبفا کمتر کارها را پاسکاری کردند و بیشتر در زمینه حل مساله اهتمام داشتهاند.
وی بیان کرد: اگر قرار است معبری حفاری و مسدود شود باید اطلاعرسانی انجام شود و با همکاری پلیس راهور، علائم ترافیکی نصب و مسیر جایگزین تعیین شود. اگر این اتفاق نیفتد همین میشود که تاکنون با آن مواجه بودهایم. در این شرایط بعضا آستانه تحمل شهروندان سر میرود و به ابراز واکنشهای هیجانی متوسل میشوند.
زارعزاده گفت: موضوع ترمیم صحیح و اصولی نوارهای حفاری خیابانها بسیار مهم و جدی است. در نقاط مختلف شهر مشاهده شده که ترمیم حفاری ها انجام شده اما بعد از مدت کوتاهی آن محل نشست کرده و دوبارهکاری انجام شده و از بیتالمال هزینه شده است و در این شرایط شهروندان واکنش جدی نشان دادهاند.
لزوم ترکیبی شدن پروژه شبکه فاضلاب و دفع آبهای سطحی اهواز
در ادامه عبدالزهرا سنواتی نایب رئیس شورای شهر اهواز نیز گفت: باید ترکیبی شدن پروژه شبکه فاضلاب و دفع آبهای سطحی اهواز در قالب تفاهمنامه امضاء شود. از سوی دیگر باید نشستها به صورت کارشناسی برگزار شوند تا مشکلات راحتتر رفع شوند.
وی با اشاره به وضعیت بالازدگی فاضلاب در شهر افزود: در منطقه پاستوریزه روبهروی فرهنگیان مساحتی به وسعت یک کیلومتر بالازدگی فاضلاب داریم.
انتهای پیام
نظرات