محمدعلی نیکبخت سه شنبه در نشست کشاورزان شهرستان تویسرکان با وزیرجهاد کشاورزی، با تأکید براینکه باید اولویت اول کشور تأمین غذا و معیشت مردم باشد، اظهارکرد: امروز متاسفانه این وضعیت حاکم نیست و باید مجلس کمک کند در بودجه ۱۴۰۳ به سمتی برویم که به معنای واقعی از کشاورزان حمایت و امر تولید را تسهیل کنیم.
وی با تأکید براینکه اگر بخواهیم کشاورزی را دانشبنیان کنیم باید در مزرعه آموزش دهیم و ترویج کنیم، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ اعتبارات آب و خاک به عنوان زیرساخت کشاورز بیش از هفت هزار میلیارد تومان بوده که در سال ۱۴۰۲ به سه هزار میلیارد تومان رسیده است همچنین در سال ۱۴۰۱ اعتبارات آبخیزداری ۴۰۰۰ میلیارد تومان بوده که به ۲۰۰۰ میلیارد تومان درسال ۱۴۰۲ رسیده است.
وی با بیان اینکه در یکی از استانهای کشور ۱۰هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی آماده دریافت تسهیلات است ، افزود: ۵۳۰۰ طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی امروز در کشور از ۴۰ تا ۹۰ پیشرفت فیزیکی وجود دارد که معطل درصف اخذ تسهیلات هستند که اگر این پروندهها را به نتیجه برسانیم از خام فروشی ۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی جلوگیری میشود.
نیکبخت با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی مظلوم واقع شده ، یادآور شد: جلسهای در خدمت مقام معظم رهبری بودیم که مطرح کردند اگرمیخواهید رضایت مردم را داشته باشید به معیشت مردم برسید که معیشت مردم هم کشاورزی است.
وزیرجهادکشاورزی با بیان اینکه قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، تصریح کرد: در بودجه ۱۴۰۳ مجلس و نمایندگان کمک کنند. اگر نگاه عالمانه داشته باشیم با همین منابع میتوانیم ظرفیت تولید را بیشتر کنیم.
وی با تأکید براینکه اولویت ما در این دوره سرمایه گذاری در حوزه شیلات و آبزی پروری است، خاطرنشان کرد: اولویت دوم صنایع تبدیلی و تکمیلی است چرا که این بخش تولید و تولیدکننده را نجات میدهد.
نیکبخت با بیان اینکه در شهریورماه روزانه ۶۰ هزار تن گوجه فرنگی برداشت میشود، اظهارکرد: ما ۷۰۰۰ تن از این محصول را تازه خوری مصرف میکنیم ۵۳ هزار تن دیگر باقی میماند و صادرات این محصول روزانه ۳۰۰۰ تن است.
وی با اشاره به اینکه روزانه ۵۰هزار تن در خراسان، البرز، اصفهان، فارس و همدان رب تولید میشود، افزود: اگر این صنایع تبدیلی نبود چه فاجعهای به بار میآمد؟
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: ۲۷۰۰ میلیارد تومان یارانه به بخش کشاورزی اختصاص داده شده که اگر توزیع استانی شود به هر استان ۱۰۰ میلیارد میرسد .
نیکبخت با بیان اینکه در آبخیزداری خیلی عقب ماندهایم، یادآور شد: اولویت دوم وزارت جهاد کشاورزی توجه به آبخیزداری و آبخوان داری و مشارکت و واگذاری به مردم است. اگر در روستایی قناتی وجود دارد باید مشارکت شود و به خود مردم واگذار شود تا برای خودشان استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه در بحث نهادههای دامی واحدهای دام و طیور عقب ماندگی داریم، گفت: این عقب ماندگی را جبران خواهیم کرد و به سمتی میرویم که ذخایر استراتژیک را تأمین کنیم.
وزیر جهادکشاورزی خطاب به مرغداران و دامداران، گفت: سامانه بازارگاه سامانه مفیدی است که سالم سازی اتفاق افتاده باید نواقص اصلاح شود.فسلفه وجودی اتحادیه و تعاونی این است که پول واحدها به حساب تعاونیها ریخته شود و نهاده های مورد نیاز را خریداری کند.
نیکبخت بیان کرد: کشور جمهوری اسلامی ملت بزرگی است و جمعیت زیادی دارد بهطوریکه روزانه ۸۰۰۰ تن مصرف گوشت مرغ و۳۰۰۰ تن گوشت قرمز دارد که به اندازه مصرف تمام کشورهای اطراف حوزه خلیج فارس است بنابراین حتی در شرایط سخت باید در داخل تولید کنیم.
وزیرجهادکشاورزی اظهار کرد: تأمین غذا و تنظیم بازار در جمهوری اسلامی باید از مسیر تولید داخل و تولیدکننده ایرانی انجام شود و ما باید تلاش کنیم.
نیکبخت با تأکید براینکه به دنبال این هستیم که در اقصی نقاط کشور واحدهای دامپروری و مرغداری راکد را فعال کنیم، خطاب به تولیدکنندگان افزود: نترسید و به سمت تولید بروید.
انتهای پیام
نظرات