به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه اصفهان، علی منصوری، رئیس اداره انتشارات دانشگاه اصفهان، با اعلام این خبر، اظهار کرد: کسب این رتبه اثر گذار در حالی رخ داد که در سال ۱۴۰۰ تعداد ۶ عنوان نشریه و در سال گذشته تعداد ۱۳ نشریه (۳۳ در صد) از دانشگاه در رتبه بندی الف و برتر اعلام شدند و در ارزیابی اخیر ۷۰ درصد از نشریات در رتبه الف قرار گرفتند.
وی ادامه داد: برای کسب رتبه الف، حداقل ۸۰۱ امتیاز لازم است که بر اساس شاخصهایی از قبیل انتشار منظم و رعایت ضوابط آییننامه نشریات، دارابودن سامانه استاندارد، زیرساختها و اطلاعات شناسنامهای نشریه، رعایت آیین نگارش، ساختار و کیفیت مقالات، فرایند پذیرش مقالات و داوری تخصصی، وضعیت نشریه در نمایههای استنادی، تخصصی، اجتماعی و عمومی و نیز به کارگیری مقررات و امکانات سختافزاری و نرمافزاری برای رعایت اخلاق نشر و جلوگیری از بروز تخلفات علمی، رتبهبندی به نشریهها تعلق میگیرد.
منصوری در خصوص سیاستهای معاونت پژوهشی و اداره انتشارات برای حضور نشریات دانشگاه اصفهان در سطح بین المللی، عنوان کرد: برنامهریزیهای لازم برای این مهم که در طی یک سال آینده، نشریات دانشگاه در نمایههای تخصصی و عمومی بینالمللی و نیز در نمایه استنادی اسکوپوس(Scopus) و وب آو ساینس(Web of Science) نمایه شوند، انجام شده است.
رئیس اداره انتشارات دانشگاه اصفهان، افزود: در همین راستا به منظور ارتقاء کیفیت مقالات نشریات، حمایتهای مالی خوبی در نظر گرفته شده است، از جمله اینکه نشریات چکیدههای تفصیلی انگلیسی برای مقالات فارسی منتشر و همچنین در راستای حل مسائل استانی و ملی اقدام به انتشار ویژه نامههای تخصصی مسئلهمحور ترجیحا به زبان انگلیسی داشته باشند.
وی همچنین در رابطه با حضور اثرگذار در عرصههای بین المللی، تصریح کرد: اقدامات برنامه ریزی شدهای با حمایتهای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه انجام شده است. در یک سال اخیر، بیش از ۵۰ نمایه تخصصی و عمومی نشریات دانشگاه اصفهان را نمایه میکنند و این موضوع به صورت مداوم پیگیری و هدف گذاری شده است که تا یک سال آینده حداقل هر نشریه توسط ۵ نمایه عمومی و تخصصی نمایه شود.
رئیس اداره انتشارات دانشگاه اصفهان، ادامه داد: به منظور حضور بین المللی و ایفای نقش مرجعیت علمی علاوه بر موارد فوق، درخواست نمایه در پایگاه استنادی اسکوپوس برای ۵ نشریه داده شده است که در مراحل پایانی داوری قرار دارد و برای نشریات دیگر برنامهریزیهای لازم انجام شده است که الزامات نمایه در نمایههای استنادی را رعایت تا به مرور برای نشریات دارای شرایط درخواست ارائه شود و پیش بینی میشود که تا دو سال آینده بیش از ۵۰ درصد از نشریات در نمایههای بین المللی استنادی حضور داشته باشند.
وی همچنین در خصوص برنامه دانشگاه اصفهان در حمایت از انتشار نشریات جدید، خاطرنشان کرد: سیاست بر انتشار نشریات تخصصی با تاکید بر زبان انگلیسی است و تلاش خواهد شد که نشریات توقف انتشار دانشگاه نیز با رایزنی با دانشکدهها و گروهها، مجدد انتشار خود را از سر گیرند.
انتهای پیام
نظرات