حسین رضایی ۱۰ مهرماه در نشستی با موضوع پسته که با حضور رئیس مرکز فناوری و نوآوری روستایی کشور در رفسنجان، اظهار کرد: پسته یکی از مهمترین محصولات کشاورزی رفسنجان است که از دیرباز حرف برای گفتن داشته و به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی بهترین طعم را دارد.
وی بیان کرد: از آنجایی که رفسنجان مهد تولید پسته در جهان است، باید مرکز توسعه نوآوری و فناوری پسته و پالایشگاه پسته را در رفسنجان ایجاد کرد و از راههای علمی بتوان از اجزای آن یعنی مغز، پوست سخت و نرم پسته، نخاله، ساقه، ریشه و برگ درخت و ... مشتقاتی به وجود آورد که در صنایع مختلف غذایی، دارویی، صنعتی، کشاورزی و دیگر موارد کاربرد داشته باشند.
رضایی به دو موضوع تازهخوری پسته و تولید کود کمپوست پسته اشاره کرد که میتوان در مرکز توسعه نوآری و فناوری پسته و نیز پالایشگاه پسته به نتایج قابل قبول رسید و تصریح کرد: برای اینکه طعم پسته ایران و رفسنجان در جهان گسترش پیدا کند بر روی جوانب مختلف این محصول تحقیقاتی انجام شده که یکی از آنها بحث بر روی تازهخوری پسته است.
فرماندار رفسنجان بیان کرد: با کمک اساتید دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان تحقیق و پژوهش بر روی این موضوع انجام شده و نتیجه آن هم ماندگاری پسته تازه به مدت دو ماه است لذا با استفاده از ابزار خاص میتوان پسته تازه را به مدت دو ماه نگهداری کرد که در این صورت میتوان پسته تازه را به کشورهای خارج هم صادر کرد.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد تولید پسته ایران به صورت تازهخوری در داخل مصرف میشود، تصریح کرد: بحث دیگر تولید کمپوست پسته را میتوان در دستور کار قرار داد زیرا کمپوست بهترین کودی است که میتوان برای انواع درختان جهت رشد ریشه و تقویت درخت استفاده کرد.
رئیس مرکز فناوری و نواوری روستایی کشور نیز در این نشست با اشاره به اینکه پسته ایران حکم نفت را دارد، گفت: باید در رفسنجان مرکز توسعه و نواوری پسته راهاندازی شود زیرا که مهد تولید محصول درجهان است.
دکتر محمدحسین پورشمسی بیان کرد: در پالایشگاه پسته میتوان به راحتی از مغز پسته مشتقات حلوای پسته، شکلات پسته، کره پسته و شیر پسته تولید و به عنوان غذای مقوی در بازار عرضه کرد و نیز میتوان از دیگر جوانب پسته مانند پوست، نخاله، ساقه و برگ درخت هم به طور علمی محصولات جدید تولید کرد که کاربرد داشته باشند.
وی افزود: طرح و ساختار اولیه پالایشگاه پسته مطالعه شده و نباید فقط به افزایش حجم تولید محصول و کاهش آلودگی در این محصول تمرکز کرد. باید بر روی اجزای دیگر این محصول هم تمرکز و ارزش افزوده ایجاد کرد.
پورشمسی بیان کرد: آینده دنیا به سمت تغذیه، درمان و گردشگری است و در خراسان جنوبی پالایشگاه عناب و زرشک ایجاد شده و با تحقیقات به این نتیجه رسیدیم که بهترین آنتی بیوتیک قوی در ریشه عناب است.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدی مدیر موسسات پارک علم و فناوری استان کرمان هم در این نشست گفت: مباحث مختلفی از جمله اسانس پسته، عطر پسته، کمپوست پسته و ... در استان به صورت پراکنده ایجاد شده که میتوان در حوزه پالایشگاه پسته این مباحث را تجمیع و بهتر بر روی آنها کار کرد و نتایج مطلوب و ارزش آفرینی به دست آورد.
وی بیان کرد: البته این روند به هم افزایی دستگاههای مرتبط اعم از جهاد کشاورزی، دانشگاه، فرمانداری، پژوهشکده پسته، اتاق بازرگانی و ... نیاز دارد تا بتوان محصولات جدید بر پایه علم و دانش تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی کرد.
استاد دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان نیز در این نشست اظهار کرد: ارزش غذایی پسته تازه از نظر آنتی اکسیدانها نسبت به پسته خشک غنی تر است چون در فرایند خشک کردن پسته، آنتی اکسیدان پسته کاهش مییابد.
دکتر سیدحسین میردهقان افزود: پسته تازه و تر را اگر در کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه کنیم ارزش افزوده بالایی را میتوان کسب کرد.
وی بیان کرد: در سال ۸۶ در قالب پایان نامه پژوهشی دانشجویی بر روی افزایش طول عمر پسته تازه تحقیق انجام دادیم و توانستیم تا حدودی رشد آلودگی را کاهش و ماندگاری پسته تازه را افزایش دهیم و به حدود دو ماه برسانیم.
وی ادامه داد: نخستین بار در دنیا در رفسنجان توانستیم طول عمر پسته تازه را افزایش دهیم.
بنابراین گزارش، در این جلسه مقرر شد فاز اول پالایشگاه پسته تحت عنوان تازهخوری پسته در رفسنجان راهاندازی شود.
انتهای پیام
نظرات