• چهارشنبه / ۵ شهریور ۱۴۰۴ / ۲۱:۲۶
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404060503223
  • خبرنگار : 50189

تسهیلات میلیاردی، بیمه محصولات و چالش انرژی خورشیدی در دیار پسته و خرما

تسهیلات میلیاردی، بیمه محصولات و چالش انرژی خورشیدی در دیار پسته و خرما

ایسنا/کرمان کرمان، سرزمین پسته و خرما، در سال گذشته شاهد پرداخت ده‌ها هزار میلیارد ریال تسهیلات به بخش کشاورزی، بیمه محصولات و حمایت از واحدهای تولیدی بود؛ اما در کنار این دستاوردها، غیبت پررنگ پروژه‌های انرژی خورشیدی در استانی با بالاترین ظرفیت تجدیدپذیر کشور، همچنان یکی از چالش‌های اصلی مسیر توسعه پایدار به شمار می‌رود.

پنجم شهریور به مناسبت هفته دولت، امیرحسام قزلباش مدیر امور شعب بانک کشاورزی استان کرمان در نشست خبری به تشریح عملکرد این بانک در حوزه‌های مختلف پرداخت.

 بررسی اظهارات او نشان می‌دهد که تمرکز بانک علاوه بر تأمین مالی سنتی کشاورزان، به سمت نوآوری‌های بانکی، حمایت از معیشت خانوارهای روستایی و توسعه زنجیره‌های نوین عرضه محصولات نیز معطوف شده است.

قزلباش اعلام کرد: بانک کشاورزی استان کرمان طی یک سال گذشته بیش از ۷۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات در بخش‌های مختلف کشاورزی، دامداری، آبزی‌پروری و باغداری پرداخت کرده است.

به گفته وی، بیش از یک‌هزار و ۶۸۸ میلیارد ریال برای مکانیزاسیون کشاورزی شامل خرید تراکتور، کمباین و ادوات مدرن تخصیص یافت. همچنین مرغداری‌ها و دامداری‌های سبک و سنگین با دریافت ۸۸۲ میلیارد ریال تسهیلات مورد حمایت قرار گرفتند. بخش باغداری و زراعت استان؛ به‌ویژه محصولاتی چون پسته و خرما نیز از ۱۲۵۵ فقره وام به ارزش سه هزار و ۹۵۹ میلیارد ریال بهره‌مند شدند.

به گزارش ایسنا، این داده‌ها نشان می‌دهد که بانک با تمرکز بر مکانیزاسیون و سرمایه‌گذاری در تجهیزات مدرن، در پی ارتقای بهره‌وری کشاورزی است. با این حال، بحران‌های زیست‌محیطی نظیر خشکسالی و سرمازدگی همچنان تهدیدی جدی به شمار می‌روند و بدون اصلاح الگوی کشت و مدیریت منابع آب، تأمین مالی به‌تنهایی قادر به تضمین پایداری نخواهد بود.

مدیر امور شعب بانک کشاورزی کرمان با اشاره به اقدامات حمایتی بانک در حوزه اجتماعی گفت: بیش از ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ازدواج به ۲۰۵ نفر پرداخت شده است. ۷۲۶ فقره وام فرزندآوری به ارزش ۶۹۴ میلیارد ریال به خانواده‌ها اختصاص یافت.

وی با اشاره به پرداخت ۷۰ فقره وام مسکن روستایی به ارزش ۱۸۷ میلیارد ریال، افزود: ۵۷۲ فقره تسهیلات اشتغال‌زایی ویژه مددجویان کمیته امداد و بهزیستی به ارزش ۷۱۷ میلیارد ریال پرداخت شد.

به گزارش ایسنا، این تسهیلات نشان‌دهنده تلاش بانک برای ایفای نقش مکمل در سیاست‌های جمعیتی و عدالت اجتماعی است. با این حال، حجم پرداختی‌ها در مقایسه با نیاز واقعی جامعه روستایی و ضرورت مهار مهاجرت از روستاها هنوز محدود به نظر می‌رسد.

احیای واحدهای تولیدی و رویکرد ضدتورمی

قزلباش گفت: با حمایت بانک کشاورزی ۳۴ واحد تولیدی راکد استان با پرداخت هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال تسهیلات دوباره فعال شدند.

وی همچنین تأکید کرد: استفاده از ابزارهای نوینی مانند LC داخلی و سایر روش‌های غیرنقدی، راهبردی برای کنترل تورم و کاهش تزریق مستقیم نقدینگی به بازار است. این تغییر رویکرد می‌تواند نقطه عطفی در گذار از شیوه‌های سنتی تأمین مالی به سمت مدل‌های مدرن بانکی تلقی شود.

بر اساس گفته‌های قزلباش، بیش از سه هزار و ۷۷۶ کشاورز خسارت‌دیده در استان مشمول بخشودگی بدهی شدند. در این چارچوب، حدود هزار و ۴۵۳ میلیارد ریال سود و جرائم بخشیده شد و دو هزار و ۵۱ میلیارد ریال بدهی نیز امهال شد.

به گزارش ایسنا، این سیاست به‌ویژه برای کشاورزان پسته‌کار و نخل‌دارانی که از خشکسالی و سرما متضرر شده‌اند اهمیت حیاتی دارد و مانع از ورشکستگی آنان می‌شود.

قزلباش خبر داد: در سال زراعی جاری ۷۲ هزار و ۵۸۸ بیمه‌نامه صادر و بیش از ۲۱۶ میلیارد ریال غرامت به کشاورزان و دامداران پرداخت شده است. دام سبک و سنگین، طیور، آبزیان، تنه درختان و گلخانه‌ها از جمله بخش‌هایی هستند که تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

با این حال، وی اذعان کرد که روند طولانی پرداخت خسارت‌ها یکی از دلایل نارضایتی کشاورزان است؛ موضوعی که می‌تواند کارایی بیمه را در نگاه بهره‌برداران کاهش دهد.

یکی از ابتکارات تازه بانک کشاورزی، راه‌اندازی پلتفرم «پالیز» بر بستر کیف پول الکترونیک است. قزلباش توضیح داد: این طرح به صورت پایلوت در زنجیره عرضه گوشت مرغ استان کرمان اجرا شده و تاکنون ۴۵۰ مرغداری گوشتی، ۲۹ کشتارگاه، ۸۱ واحد توزیع و ۳۰۱ فروشگاه به آن متصل شده‌اند.

برپایه این گزارش، این اقدام می‌تواند بعنوان الگویی ملی در مدیریت هوشمند زنجیره تأمین کالاهای اساسی به کار گرفته شود و از عرضه خارج از شبکه و نوسان شدید قیمت‌ها جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا، عدم تمرکز کافی بر پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر در استانی با ظرفیت بالای خورشیدی، محدودیت منابع در مقایسه با نیاز واقعی کشاورزان و خانوارهای روستایی، طولانی بودن روند پرداخت خسارت‌های بیمه‌ای و وابستگی به سیاست‌های جهاد کشاورزی برای صدور مجوزها و هدایت الگوی کشت از چالش‌ها و نقاط ضعف این بانک است.

به طور کلی، عملکرد بانک کشاورزی کرمان در سال گذشته فعال و متنوع بوده است، اما برای اثرگذاری عمیق‌تر در حوزه‌های استراتژیک چون مدیریت بحران آب، انرژی‌های نو و تحول در الگوی کشت، نیاز به هماهنگی فرابخشی و سرمایه‌گذاری‌های هدفمندتر دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha