در هفته دولت قرار بر این بود تا ۲۰۰۰ قطعه زمین تأمین شده واقع در خمیگان رزن برای طرح نهضت ملی مسکن به متقاضیان این شهرستان با حضور استاندار واگذار شود که متأسفانه در این رابطه اعلام شد این اراضی جزو اراضی کشاورزی بوده و امکان احداث طرح نهضت ملی در آن وجود ندارد.
همین امر چندی پیش موجب اعتراض تجمع متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن این شهرستان در مقابل فرمانداری این شهرستان شد که خواستار زمینهای تعیین شده خود بودند.
در همین رابطه هفته گذشته امام جمعه رزن نیز خواستار ورود دادستان استان همدان برای حل مشکل زمینهای طرح نهضت ملی مسکن شهرستان در اراضی خمیگان با سازمان جهادکشاورزی شد.
فرماندار شهرستان رزن در اینباره در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: رزن در سطح کشور و استان همدان نخستین شهرستانی بود که تمام نیازهای مسکن را در طرح نهضت ملی مسکن پیشبینی کرده و انجام داده بود اما به علت مشکل شهرستان با سازمان جهادکشاورزی اجرای این طرح متأسفانه به تعویق افتاد.
علیاصغر غفاریآثار افزود: برای طرح نهضت ملی مسکن در یکی از روستاهای جنب شهر رزن به نام خمیگان که در حریم شهر رزن واقع شده است، با همکاری خوب اهالی آیت روستا ۸۵ هکتار زمین مناسب برای احداث طرح نهضت ملی مسکن شهر رزن توافق و تملک شده بود.
وی با بیان اینکه روستای خمیگان فاقد آب شرب بوده و از شهر رزن تأمین میشود و عموم زمینهای آن آهکی و دیم و غیرقابل کشت و درجه دو و سه هستند، تصریح کرد: در هفته دولت با حضور استاندار همدان قرار بود ۲۰۰۰ قطعه زمین تأمین شده در روستای خمیگان که سهم مالکیت دولت برای طرح نهضت ملی مسکن شده بود، به متقاضیانی که براساس شاخصهای دولت فرم «الف» آنها ثبت شده، واگذار شود.
این فرد مسئول بیان کرد: در حال حاضر در رابطه با ۱۰۰۰ قطعه زمین تملک شده در روستای خمیگان برای احداث طرح نهضت ملی مسکن شهر رزن مشکل ایجاد شده است و جهادکشاورزی با وجود اینکه این زمینهای تملک شده آهکی و غیرقابل کشت هستند، اعلام کرده که زمینهای معرفی شده روستای خمیگان برای طرح نهضت ملی مسکن شهر رزن قابل کشت بوده و براساس ضوابط امکان ساختوساز وجود ندارد و این موضوع موجب به تعویق افتادن طرح نهضت ملی مسکن شهرستان شده و اگر این مشکل مرتفع شود رزن جزو شهرستانهای پیشرو و موفق طرح نهضت ملی مسکن در سطح کشور خواهد بود.
غفاریآثار یادآور شد: در رابطه با این موضوع معاون عمرانی استاندار همدان به همراه تیم کارشناسی خود از اراضی معرفی شده برای طرح نهضت ملی مسکن شهر رزن بازدید کردند و خود استاندار نیز شخصاً از این محل بازدید به عمل آورد و دستور لازم را به رئیس سازمان جهادکشاوررزی استان داد.
وی خاطرنشان کرد: پیگیر مرتفع شدن مشکل هستیم و در جلسهای استاندار دستور داد که این مشکل هر چه سریعتر مرتفع و حل شود اما هنوز صورتجلسه آن از طریق راه و شهرسازی به دست ما نرسیده است، اگر صورتجلسه بر آن مبنایی که استاندار دستور داده، به دست ما برسد به اتفاق بنیاد مسکن و شهرداری کار را آغاز کرده و درنگ نخواهیم کرد.
غفاریآثار افزود: تنها ۱.۵ درصد کل زمینهای کشور زیر ساختوساز است این در حالیست که تنها در ۱۶ هزارم درصد زمینهای کشاورزی شهرستان رزن ساختوساز انجام شده و صددرصد زمینهای شهرستان رزن درجه یک و کشاورزی بوده و دیگر جایی برای درنظر گرفتن طرح نهضت ملی مسکن نداریم که امیدواریم با پیگیریهای انجام شده این مشکل مرتفع شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر جهادکشاورزی با دید باز مدیریتی خود مشکل روستای خمیگان را حل کند، رزن نخستین شهرستان استان خواهد بود که صددرصد نیازهای مردم را در حوزه مسکن برای ۲۰ سال آینده حل میکند و حتی برای خانوادههای سه و چهار فرزندی و خانوادههای تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد زمین رایگان دیده میشود و کسی در این شهرستان برای مسکن نمیماند مگر اینکه خودش بخواهد.
وی با بیان اینکه در شهرستان رزن ۲۳۲۱ نفر در حوزه طرح نهضت ملی مسکن ثبتنام کرده بودند که باید به این متقاضیان زمین تعلق گرفته و واگذار شود، تصریح کرد: در سال گذشته برای طرح نهضت ملی مسکن به ۱۰۰ نفر در شهر رزن زمین واگذار شد که در حال ساختوساز هستند و برای ۱۳۰ نفر نیز یک نقطه از محل تملک تعاونیها سهم دولت ایجاد شد که در حال آمادهسازی برای واگذاری به متقاضیان مورد نظر است.
غفاریآثار با بیان اینکه برای طرح نهضت ملی مسکن در شهر دمق نیز به این شهر ۴۷ هکتار الحاق شده است، ادامه داد: در این شهر یک مجموعه ۶۶ واحدی مسکن مهر از سال ۸۹ با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد راکد مانده بود که خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده سال گذشته مشکل این مجموعه مرتفع شده و کارهای آن در حال انجام برای واگذاری به متقاضیان است.
وی بیان کرد: در بحث مسکن حوزه بهزیستی و کمیته امداد هم در شهر و روستای شهرستان ۲۰۴ خانواده تحت پوشش داریم که مستأجر هستند و هر ساله هزینه هنگفتی را باید برای رهن و اجاره مسکن پرداخت کنند که در طرح نهضت ملی مسکن به این خانوادههای تحت پوشش شهرستان نیز زمین رایگان واگذار میشود.
غفاریآثار گفت: به خانوادههای تحت پوششی که در روستاهای شهرستان ساکن بودند، زمین رایگان به آنها واگذار و ۲۰۰ میلیون تومان با نرخ سود چهار درصد به آنها پرداخت شده و کمیته امداد نیز ۸۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به آنها پرداخت میکند ضمن اینکه بنیاد علوی نیز قول داده ۶۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به این افراد پرداخت کند.
فرماندار شهرستان رزن اضافه کرد: در طرح نهضتملی مسکن به همه ۲۰۴ خانواده تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد مستأجر شناسایی شده برای صاحبخانه شدن زمین رایگان واگذار میشود.
وی با اشاره به بحث مسکن در داخل روستاهای شهرستان نیز اظهار کرد: پس از زلزلهای که در سال ۸۱ در شهرستان رزن اتفاق افتاد، در آن شرایط ۲۵۰ واحد ساختوساز خارج از محدوده برخی از روستاها انجام گرفته بود و از آن زمان تاکنون بدون هیچگونه سند و پروانهای باقی مانده و خدماتی دریافت نکرده بودند و براساس ماده ۹۹ باید این واحدها از سالهای گذشته تعیین تکلیف میشد.
غفاریآثار ادامه داد: با پیگیری لازم با کمک شورای تأمین، بنیاد مسکن استان و جهادکشاورزی کمیته فنی استان را برای نخستینبار در سطح کشور به شهرستان آوردیم و ۲۵۰ واحد خارج از محدوده را از طریق الحاق موضعی به روستا الحاق کردیم.
وی با بیان اینکه الحاق موضعی قانونی است اما در کشور اجرا نمیشود و رزن در سطح کشور نخستین شهرستانی است که این اقدام را انجام داده است، افزود: با الحاق موضعی اتفاقات بسیار خوبی در این روستا افتاد و در این رابطه مجوز باز گرفتیم که دهیاران و شوراها میتوانند یک تا ۱۰ هکتار به محدوده روستاهای خود الحاق کنند.
غفاریآثار مطرح کرد: در این رابطه برخی از روستاهای سطح شهرستان ۱۰ هکتار به محدوده روستای خود الحاق کردند که از ۱۰ هکتار حدود ۳۰ درصد آن سهم دهیاری بود و دهیاریها درآمد خوبی را از این طریق برای دهیاری خود به دست آورند.
وی خاطرنشان کرد: برخی دهیاریها که توان بالایی داشته و دارای روستای بزرگی بودند، چهار تا پنج میلیارد تومان از سهم آوردهای که از زمینهای مردم ایجاد شده بود، به دست آوردند و از محل قیر رایگان نیز ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان به آنها کمک کردیم و صددرصد این روستاهای بزرگ آسفالت شدند.
غفاریآثار بیان کرد: الحاق موضعی موردنظر علاوه بر وارد محدوده و سنددار شدن ۲۵۰ واحد مسکن روستایی فوق، موجب درآمد خوبی برای دهیاریها به منظور افزایش درآمد پایدار دهیاری و انجام اقدامات عمرانی هر چه بیشتر در سطح روستاها و رضایتمندی بالای اهالی شد.
وی همچنین با اشاره به حل مشکل تعاونیهای مسکن خودمالکی شهرستان مربوط به سالهای بسیار گذشته گفت: در رابطه با تعاونی ایثارگران بعد از جنگ ۳۰۰ نفر از ایثارگران شهرستان در سال ۶۷ یعنی ۳۵ سال پیش زمین برای احداث مسکن خریداری کرده بودند که این زمینها در همان سال باید داخل محدوده میآمد اما محقق نشده و مشکلاتشان باقی مانده بود که خوشبختانه با پیگیری لازم مشکل تعاونی ایثارگران شهرستان را در ۲۰ ماهه گذشته مرتفع کردیم.
فرماندار شهرستان رزن یادآور شد: مشکل تعاونی مسکن ۳۲۰ واحدی بهداشت و درمان مربوط به سال ۸۲ و تعاونی مسکن ۶۱۰ قطعهای فرهنگیان مربوط به سال ۸۶ را نیز طی مدت ۲۰ ماه گذشته مرتفع کردیم.
مردم رزن را از بلاتکلیفی درآورید
امام جمعه شهر رزن هم هفته گذشته در خطبههای نمازجمعه این شهر خطاب به دادستان استان همدان با تأکید بر اینکه مشکل مسکن مردم را حل کنید و مردم را از بلاتکلیفی درآورید، گفت: در شهر رزن با پیگیری شخص فرماندار و حمایت استاندار و همراهی مردم ۸۵ هکتار زمین برای ساخت مسکن جوانان و نیازمندان تملک و توافق شده است اما سازمان جهادکشاورزی برای رفع مشکل اقدامی نمیکند که امیدواریم استاندار در این مورد دستور حل مشکل را صادر کنند.
حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر منصوری افزود: مردم در بحث مسکن ناراضی و بلاتکلیف هستند اما جهادکشاورزی بیتوجه و بیتفاوت است و امروز و فردا میکند، جهادکشاورزی مشکل را حل نمیکند.
وی با اشاره به نارضایتی مردم گفت: طی دو هفته گذشته در همین نمازجمعه خطاب به سازمان جهادکشاورزی گفتم مشکل مسکن مردم را حل کنید چرا که مردم ناراضی بوده و پیگیرند و تماس میگیرند، گلایهمند و بلاتکلیف هستند اما متأسفانه اقدامی نکردند.
امام جمعه شهر رزن در تریبون نمازجمعه از دادستان استان همدان درخواست کرد تا برای حل مشکل مسکن مردم ورود کرده و این مشکل را با جهادکشاورزی حل کند.
در ادامه رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه اراضی درجه سه به بالا را میتوان به ساخت مسکن اختصاص داد، گفت: اراضی غیرحاصلخیز به مسکن اختصاص داده میشود و خاکهای حاصلخیز باید برای آیندگان و امنیت غذایی حفظ شود.
رضا بهراملو چندی پیش در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه جهادکشاورزی موافق سیاست جهش تولید مسکن است اما قوانینی در زمینه واگذاری اراضی کشاورزی به بحث مسکن دارد، اظهارکرد: پیشنهاد داده شده در نقاطی که خاکهای درجه سه به بالا وجود دارد، میتواند برای ساخت مسکن تغییر کاربری پیدا کند.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه مشترک درباره تأمین زمین مسکن ملی در استان همدان، تصریح کرد: در این کارگروه اراضی که امکان واگذاری به ساخت مسکن دارند، مورد بررسی قرار داده میشود.
بهراملو با تأکید بر اینکه طبق قانون و در راستای حفظ امنیت غذایی، خاکهای حاصلخیز باید حفظ شود، افزود: شش درصد از خاکها درجه یک و ۲۳ درصد خاکها درجه دو هستند و مابقی درجه سه و بالاتر که میتواند برای مسکن اختصاص یابد تا مشکل مسکن نیز حل شود.
وی با بیان اینکه تعیین درجه خاک نیاز به انجام آزمایشهای تخصصی دارد، یادآور شد: تعیین درجه خاکها نیاز به بررسی تیمی و انجام آزمایشهای تخصصی دارد چرا که خاک از اهمیت بالایی برخوردار است و باید برای مردم و تأمین غذای آنها حفظ شود.
وی با تأکید بر اینکه خاکهای اراضی دیم استان درجه سه نیستند، اظهار کرد: ۵۰ درصد تولید گندم استان همدان از اراضی دیم به دست میآید و اینکه اراضی دیم به علت نبود آب به ساخت مسکن اختصاص یابد، تفکری غلط است چرا که اراضی دیم هم میتواند جزو خاکهای درجه یک و دو باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان تصریح کرد: در تعیین درجه خاکها دیم و آبی بودن اراضی مطرح نیست ضمن اینکه جهادکشاورزی میخواهد همه جوانب کار دیده شود تا در آینده با مشکل تأمین غذای مردم مواجه نشویم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان نیز تصریح کرد: اگر مشکل جهادکشاورزی در زمینه واگذاری اراضی کشاورزی به بحث مسکن وجود نداشت، در حال حاضر تمام ۲۸ شهر استان تأمین میشد البته راضی نیستیم اراضی کشاورزی مرغوب و درجه یک کشاورزی برای مسکن اختصاص یابد بلکه اراضی مدنظر ما اراضی دیم درجه سهای است که فایدهای برای کشاورز ندارد.
مجید صالحی چندی پیش به ایسنا گفت: اگر جهادکشاورزی در این زمینه همکاری کند و اراضی دیم غیرقابل کشت را به مسکن اختصاص دهد، مشکل تأمین زمین در اکثر شهرهای استان حل میشود.
انتهای پیام
نظرات