• شنبه / ۲۹ مهر ۱۴۰۲ / ۰۷:۳۰
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402072920143
  • خبرنگار : 50490

رئیس پژوهشکده فنآوری نانو مطرح کرد

بهره‌مندی از توان علمی دانشگاه نوشیروانی در حل معضل پسماند کشور

بهره‌مندی از توان علمی دانشگاه نوشیروانی در حل معضل پسماند کشور

ایسنا/مازندران رئیس پژوهشکده فنآوری نانو گفت: دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل بیش از ۱۲ پروژه مهم و زیربنایی در داخل و خارج مازندران در حوزه تصفیه پسآب مایع انجام داده است، از مهم‌ترین اهداف و اولویت نخست دانشگاه بحث حفظ محیط زیست و مسائل مربوط به آن است که در این راستا در دانشگاه از ظرفیت همه رشته‌ها استفاده می‌شود و تاکنون با توجه به پتانسیل خوب این دانشگاه راهکارهای مناسبی هم ارائه شد.

"مجید پیروی" رئیس پژوهشکده فنآوری نانو، رئیس دانشکده مهندسی شیمی وعضو هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل است که اخیرا نام این دانشمند در لیست ۱۸ دانشمند دو درصد برتر جهان از دانشگاه نوشیروانی در سال ۲۰۲۲ قرار گرفته و برای کشور افتخارآفرینی کرده است، ایسنا گفت‌وگویی را با این استاد دانشگاه انجام داده است که در زیر می‌خوانید.  

ایسنا: پژوهشکده فنآوری نانو در چه زمینه‌هایی فعالیت دارد؟

-با مستقل شدن دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در سال ۱۳۸۷ پژوهشکده فنآوری نانو با سه زیرمجموعه نانوغشاء، نانوتکنولوژی و نانو محاسبات تشکیل و فعالیت علمی و پژوهشی خود را آغاز کرد، فعالیت در زمینه آب و محیط زیست ازموضوعات مهم پژوهشکده در زمینه فناوری نانو در آب به شمار می‌رود.

ایسنا: پژوهشکده فنآوری نانو چه جایگاهی را در کشور کسب کرد؟

-دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل قطب نانو شمال کشور است، طبق ارزیابی وزارتخانه، خروجی فعالیت علمی و اجرایی دانشگاه طی هشت سال اخیر، مبنی براینکه دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل قطب نانو شمال کشور باشد از جانب وزارتخانه مورد تائید قرار گرفت که در این راستا وظایفی نیز به دانشگاه محول شد که دانشگاه در ذیل آن وظایف گام برمی‌دارد.

ایسنا: تاکنون چه اقداماتی درخصوص ارتباط فنآوری و صنعت انجام شد؟

-یکی از معدود دانشگاه‌های کشور هستیم که فنآوری را در داخل صنعت اجرایی کردیم، ساخت نانو غشاء آغاز کار ارزشمند در سطح کشور و در حوزه فنآوری است که شاهد اجرایی شدن تصفیه پساب در شهرداری‌ها و همچنین تصفیه آب هستیم.

ایسنا: آیا با استقبال دانشجویان خارجی هم مواجه هستید؟

-تعداد دانشجویان بین‌الملل نسبت به دانشجویان داخلی یک به ۶ است ضمن اینکه باید اعلام کنم که پروژه‌های ما نیز به همین نسبت بین‌المللی شده است.

ایسنا: مهم‌ترین دستاورد پژوهشکده فنآوری نانو در دانشگاه نوشیروانی بابل چه بوده است؟

- در طی این سال‌ها پروژه‌های مختلفی انجام شده که هر کدام در انتها به یک محصول ختم شده است که ازجمله می‌توان به نسل جدید حسگرهای زیستی بر پایه نانو مواد کربنی توسط غشاهای نانو الیاف برای شناسایی آنزیم‌ها، کاربرد نانو ذرات در ارتقای تصویربرداری های زیستی، شیرین سازی آب با استفاده از سلول‌های خورشیدی و فرایندهای غشایی برشمرد.

ایسنا: با توجه به مشکل جدی زیست محیطی در مازندران دانشگاه نوشیروانی در این زمینه چه اقداماتی انجام داد؟

-این دانشگاه در راستای رسالت خود در زمینه حفظ و احیاء محیط زیست و فنآوری سبز با بهره‌گیری از اساتید مجرب و توانمند در حوزه مهندسی شیمی، مکانیک، کامپیوتر و محیط زیست تیم قوی تشکیل داد تا بتواند اقدامات ارزنده‌ای انجام دهد.

ایسنا: مهم‌ترین پروژه‌های اجرایی پژوهشکده نانو دانشگاه نوشیروانی چه بوده است؟

-در سال ۱۳۸۸ پروژه‌های مختلفی از جمله پروژه تولید نانو غشاء، تصفیه شیرابه زباله برای شهرستان ساری و یا تصفیه رضوی، پسآب روغن زیتون وغیره را آغاز و در دستور کار خود قرار داد که دستاورد آن ایجاد تعاملات خوب علمی در سطح ملی، منطقه و ارائه خدمات ارزنده از طریق دانشگاه به استان‌های همجوار بود.

ایسنا: حل مشکل پسآب‌ها را مطرح کردید در این زمینه چه اقداماتی انجام شد؟

-حفظ محیط زیست استان دغدغه اصلی این دانشگاه است، باید نگاه محیط زیستی ویژه‌ای به مازندران به‌عنوان استان استراتژیکی گردشگری داشت لذا نگاه همه مسئولان نه تنها حفظ محیط زیست بلکه توسعه آن بوده است.

از این‌رو تصفیه پسآب از موضوعات مهم زیست محیطی در استان است که در این راستا دانشکده مهندسی عمران برای حوزه‌های مختلف محیط زیست اقدامات خوبی انجام داد، از جمله احیای تالاب‌ها از لحاظ اکولوژیک و نگاه متفاوت به بحث شهرسازی‌ها است.

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برای حل مشکل پسآب و کاهش پسماند زباله راهکار و طرح‌های مختلف ملی ارائه داده است که از جمله طرح "احمدی روشن" در بنیاد نخبگان یکی از این طرح‌ها بوده است که توسعه سامانه مکان محور با استفاده از اینترنت اشیاء بوده که چگونه بتوانیم با استفاده از فنآوری نوین به تفکیک زباله نگاه کنیم.

ایسنا: چه ارتباطی بین دانشگاه نوشیروانی و بنیاد نخبگان استان در حل مشکل پسماند مازندران وجود دارد؟

- پروژه مشترکی بین دانشگاه نوشیروانـــی بابل و بنیاد نخبگان استان انجام شد این طرح در حوزه مدیریت پسماند مایع، پسماند جامد و فضای مناسب برای ایستگاه‌های زباله سوز مطرح شد که به‌عنوان پایلوت نیز یک نمونه ایستگاه زباله سوز ۶۰ کیلویی ساخته شد.

ایسنا: تاکنون چند پروژه از سوی دانشگاه در حوزه محیط زیست انجام شد؟

-دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل بیش از ۱۲ پروژه مهم و زیربنایی در داخل و خارج مازندران در حوزه تصفیه پسآب مایع انجام داده است، از مهم‌ترین اهداف و اولویت نخست دانشگاه بحث حفظ محیط زیست و مسائل مربوط به آن است که در این راستا در دانشگاه از ظرفیت همه رشته‌ها استفاده می‌شود و تاکنون با توجه به ظرفیت و پتانسیل خوب این دانشگاه راهکارهای خوبی هم ارائه شد.

ایسنا: با توجه به ظرفیت ارزنده دانشمندان علمی در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، چرا هنوز مشکل زباله استان مازندران حل نشده است؟

- به جرات می‌گویم ما مشکل فنآوری در حفظ محیط زیست و مسائل مربوط به آن نداریم، گرچه ممکن است در فنآوری‌های پیشرفته از نظر تکنولوژی فاصله معنا داری را با دیگر کشورها که زودتر شروع کردند داشته باشیم اما در مسئله محیط زیست، چون ذات سطح فنآوری در حد توان ملی است با وجود متخصصان نخبه در این حوزه مشکلی نداریم.

ایسنا: مهم‌ترین طرح‌های محیط زیستی دانشگاه نوشیروانی بابل چیست؟

 -همکاری با ستاد توسعه و فناوری ریاست جمهوری بر روی طرح ساخت و بررسی ارزیابی غشاهای هیبریدی نانوساختاردر سال‌های ۱۳۸۵-۱۳۸۷، ساخت غشاهای نانوفیلتراسیون در مقیاس نیمه صنعتی در سال‌های ۱۳۸۸-۱۳۸۹، ساخت مدول مارپیچی ۱۲۱۲ غشای نانو فیلتراسیون در مقیاس نیمه صنعتی در سال‌های ۱۳۹۰-۱۳۹۱، همکاری با صندوق حمایت از پژوهشگران کشور بر روی طرح ساخت و بهینه سازی غشاهای نانوکامپوزیتی اولترافیلتراسیون پلیمری با استفاده از نانو ذرات فتوکاتالیستی و نانوتیوب‌های اصلاح شده جهت حذف میکروب‌ها در فرایند تصفیه آب در سال‌های ۱۳۸۹-۱۳۹۰

همکاری با بنیاد ملی نخبگان ایران بر روی طرح طراحی و ساخت الکترود نفوذ گازی متخلخل (زیر نظر دانشگاه صنعتی مالک اشتر-شمال) در سال‌های ۱۳۸۸-۱۳۸۹، طراحی و ساخت زباله سوز نسل سوم در سال‌های۱۳۹۶-۱۳۹۷، سامانه جامع مکان محور مدیریت زباله (طرح شهید احمدی روشن)(۱۴۰۰-۱۳۹۹ ، همکاری با واحد پژوهش و فناوری استانداری مازندران بر روی طرح بازیافت شیرابه زباله و پسماندهای ویژه با استفاده از فناوری نانو (در سال‌های ۱۳۹۰-۱۳۹۱، همکاری با شهرداری ساری بر روی طرح طراحی، ساخت و بهره‎برداری تصفیه‌خانه شیرابه زباله شهرستان ساری در سال‌های ۱۳۹۲-۱۳۹۴، همکاری با شهرداری بابل بر روی طرح طراحی، ساخت و بهره برداری  تصفیه خانه شیرابه زباله شهرستان بابل در سال‌های ۱۳۹۶-۱۳۹۸ همچنین به تمام مراکز استان،ئشهرداری‌ها، دانشگاه‌ها از طرف قطب نامه‌ای ارسال شده و جهت رفع مشکلات آب و محیط زیستی با توجه به ظرفیت‌های علمی قطب دعوت به همکاری شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha