عبدالرضا مصری نماینده کرمانشاه در مجلس در این نشست که امشب(یازدهم آبان) در استانداری کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به تصویب قرارگاه اشتغالزایی برای استان کرمانشاه در سفر رئیس جمهور به استان، افزود: متاسفانه این قرارگاه به کرمانشاه داده نشد و اگر نرخ بیکاری کرمانشاه نیز کاهش یافته حاصل تلاش مدیران استان بوده است.
وی تاکید کرد: تقاضا داریم حتی اگر قرارگاه اشتغال به کرمانشاه داده نمیشود، حداقل تسهیلات آن را به استان بدهید.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی راهکار ایجاد اشتغال در استان را سرمایهگذاری دانست که نیازمند منابع مالی است و یادآور شد: طرحهای اقتصادی فراوانی که کاملا توجیه اقتصادی دارند در کرمانشاه نیازمند تسهیلات است.
مصری سپس به معضل بیکاری استان اشاره و خاطرنشان کرد: کرمانشاه ظرفیت عظیمی در بخش نیروی کار مورد نیاز حوزه تولید دارد، اما منابع محدود و قطرهچکانی انگیزه را از این نیروهای کار میگیرد.
وی معتقد است، اگر با تزریق به موقع منابع نتوانیم برای این افراد سرمایهگذاری و شغل فراهم کنیم، دچار یاس شده و از گردونه کار خارج خواهند شد.
نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی بعد دیگر ایجاد اشتغال را هویت بخشی به افراد دانست و تاکید کرد: نباید اشتغال را فقط با بعد اقتصادی آن بنگریم.
وی سپس از عملکرد شستا در استان کرمانشاه نیز انتقاد جدی داشت و گفت: برخی پروژههای شستا آبروی کرمانشاه و شستا را برده است.
مصری با بیان اینکه پروژههایی داریم که ۲۰ سال است در اختیار شستا بوده و هیچ بازدهی نداشته است، گفت: لازم است این طرحها به سرمایهگذاران دیگر واگذار شود.
وی افزود: افرادی در این پروژهها حقوقهای بالا میگیرند و از همین رو به این طرحها چسبیدهاند که لازم است این پروژهها را رها کنند و به مردم بدهند تا کار انجام شود.
تاکید بر سرمایهگذاری شرکتهای زیر مجموعه وزارت کار در کرمانشاه
به گزارش ایسنا، آرش لهونی عضو دیگر مجمع نمایندگان استان کرمانشاه نیز در این نشست از بیکاری به عنوان دغدغه اول کرمانشاه یاد کرد که حاصل سالها جنگ، زلزله، بی توجهی به مناطق مرزی در سالهای قبل از انقلاب و … بوده و گفت: حل بیکاری نیازمند زیرساخت، منابع مالی و تسهیل در روند صدور مجوزها خصوصا در طرحهای گردشگری است.
وی همچنین خواستار سرمایهگذاری شرکتهای زیرمجموعه وزارت کار در کرمانشاه شد.
نماینده پاوه و اورامانات از عدم اجرای پتروشیمی روانسر نیز انتقاد کرد که قرار بود با سرمایهگذاری ۵۰۰۰ میلیارد تومان توسط هلدینگ خلیج فارس اجرایی شود و حتی زمین آن نیز در شهرک صنعتی روانسر خریداری شد، اما محقق نشد.
وزارت کار پیشگام رها کردن اقتصاد از سوی شرکتهای خصولتی باشد
محمد رشیدی عضو دیگر هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز از گستردگی شرکتهای خصولتی در کشور انتقاد کرد که اقتصاد مردم را به گروگان گرفتهاند.
وی خواستار پیشگام شدن وزارت کار در واگذاری شرکتهای خصولتی که بعضا زیان ده بوده و به حیات خلوت برخی بدل شدهاند و به هیات مدیره آنها حقوقکلان پرداخت میشود، شد.
رشیدی همچنین از بلاتکلیفی تسهیلات تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۱ انتقاد کرد که مطالبه جدی مجلس از دولت است.
وی با بیان اینکه دولت باید در سال ۱۴۰۲ تعلل در پرداخت این تسهیلات را جبران کند، گفت: اگر کاهش نرخ بیکاری را داشتیم نیز حاصل پرداخت مناسب تسهیلات تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۰ بوده است.
نماینده کرمانشاه سپس از عدم توسعه یافتگی کرمانشاه یاد کرد که با مسکنهای مقطعی و جلسات بی اثر حل نمیشود و گفت: نیازمند سرمایهگذاری شرکتهای زیر مجموعه وزارت کار در استان هستیم که منابع عظیمی هم در اختیار دارند، اما عمدتا در سایر استانها سرمایهگذاری میکنند.
وی از وزیر کار خواست حتما قول جدی برای سرمایهگذاری این شرکتها در استان به کرمانشاه بدهد.
اشتغال مناطق زلزله زده کرمانشاه در مضیقه است
شهریار حیدری نماینده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس نیز با بیان اینکه کرمانشاه از نظر ظرفیتها جزو استانهای برتر کشور است، گفت: اما وضعیت کرمانشاه متناسب با این ظرفیتها نیست.
خواسته مهم وی از وزیر تعاون به عنوان نماینده دولت امهال تسهیلات زلزله زدگان کرمانشاه بود که سه سال آن محقق شد اما برای سال چهارم هنوز تعیین تکلیف نشده است.
حیدری همچنین از دغدغه اشتغال مردم شهرستانهای زلزله زده هم یاد کرد که چون هنوز بابت تسهیلات زلزله بدهکارند، برای دریافت تسهیلات جدید اشتغالزایی دچار محدودیت هستند.
انتهای پیام
نظرات