سعید دزفولی نژاد گفت: از مردم تقاضامندیم در روز انس با طبیعت زباله کمتری را تولید و از ریختن زباله در طبیعت اکیداً خودداری کنند. گردشگران همیشه یک کیسه همراه خود داشته باشند و زبالههای تجزیهنشدنی شامل مواد پلاستیکی، نایلون، لوازم یکبارمصرف، شیشه، قوطیهای فلزی و آلومینیومی را در آن بریزند و به محلهای جمعآوری زباله در شهر برگردانند.
وی اظهار کرد: گردشگران سعی کنند در زمان حضور در طبیعت، تا حد امکان غذاهای آماده که نیازمند پخت مجدد نیست به همراه داشته باشند و در صورت نیاز به روشن کردن آتش، از شکستن هرگونه سرشاخه درختان جلوگیری به عمل آورند و حتماً خاکستر آتش را نیز با آب و خاک خاموش کنند.
وی همچنین درخواست کرد که شهروندان از روشن کردن آتش در کنار درختان خودداری کنند که در این شرایط، بهترین کار همراه داشتن گاز پیک نیکی است.
مقام ارشد حفاظت محیط زیست استان خاطر نشان کرد: مردم در صورت مواجهشدن با هر گونه حریق و آتشسوزی، نسبت به خاموشکردن آن اقدام و یا با مراکز آتشنشانی، محیطزیست و منابع طبیعی تماس گرفته و موضوع را گزارش کنند.
دزفولی نژاد همچنین درخواست کرد، گردشگران در صورت مشاهده هرگونه تخریب در عرصههای طبیعی، شکار حیوانات و آلودگی محیطزیست، به نزدیکترین ادارات و پاسگاههای محیطبانی اطلاع و یا با سامانه شبانهروزی ۱۵۴۰ تماس بگیرند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه نباید ماهیهای قرمز را در آبهای جاری رها کرد، گفت: این ماهیها به سبب داشتن آلودگی و انگل، گونههای بومی کشور را تهدید میکنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه افزود: مشاهده شده که برخی بهمنظور تفریحی زودگذر و شکار، اسلحههایی از نوع بادی یا ساچمهای به همراه میآورند، این اقدام علاوه بر اینکه به طبیعت آسیب میرساند، خطرات زیادی را برای مردم حاضر در تفرجگاهها هم بوجود میآورد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی محیط زیست، دزفولی نژاد همچنین به طبیعت گردان توصیه کرد، مسیرهای بکر و دست نخورده در طبیعت را با خودرو مسیرگشایی نکرده و آرامش طبیعت را به هم نزنند. با ایجاد آلودگی صوتی سبب ایجاد استرس و تنش و فرار حیوانات از زیستگاهشان نشده و به هیچ وجه نوزاد حیات وحش را لمس نکنند.
انتهای پیام
نظرات