با آغاز فصل بهار چشم صیادان به دریا خیره میماند تا مجوز صید دریافت شود، صید ماهیان استخوانی به دلیل فصل تخمریزی متوقف میشود تا نسل ماهیان مورد آسیب و تهدید قرار نگیرد؛ هر ساله از مهر ماه مجوز صید ماهیان صادر میشود و این بارقهی امید برای صیادان است.
توقف صید ماهیان هر ساله با هدف حفظ ذخایر دریای خزر تکثیر و رها سازی بچه ماهی به ویژه سفید و کپور هر ساله در دستور کار شیلات مازندران قرار دارد.
همچنین از نیمه دوم اسفند به دو روش شیل گذاری (رها کردن ماهیان مولد در مناطق مشخصی از رودخانه های شیلاتی) و ایجاد استخر در کنار اتحادیه های صیای پره مستقر در ساحل دریای خزر صورت می گیرد.
احمدی، یک صیاد ساروی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه صید رزق و روزی ماهیگیران است خاطرنشان کرد: معیشت بیش از ۴۲۰۰ ماهیگیر در قالب ۵۴ شرکت تعاونی صیادی پره در مازندران از طریق صید در دریای خزر تامین می شود.
وی گفت: صیادان فقط چند ماه طبق مجوز میتوانند به صید اقدامکنند و وقتی صید ممنوع اعلام میشود معیشت صیادان نیز با تهدید مواجه میشود که نیازمند حمایت از بیمهها است.
"کریم زاده" مدیرکل شیلات مازندران با بیان اینکه ۵۴ تعاونی صیادی پره در استان فعال هستند، گفت: از ابتدای فصل صید تا ۳۰ مهر ماه، ۱۹۰ تن انواع ماهیان استخوانی در سبد جامعه صیادی بوده که در مقایسه با سال گذشته با رشد ۵ درصدی همراه بوده است.
وی با اشاره به اینکه ارزش اقتصادی این میزان صید را ۵۴ میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷۵ درصد رشد اقتصادی داشته است.
کریم زاده با اشاره به شرایط آب و هوایی و جریانات دریایی مساعد امسال برای صیادی خاطرنشان کرد: ترکیب صید ماهیان در سبد صیادان تقریبا حدود ۵۰ درصد ماهی کپور، ۶ درصد ماهی کفال و حدود ۱۴ درصد ماهی سفید بوده است.
مدیرکل شیلات مازندران گفت: صید ماهیان استخوانی در دریای خزر از سه شنبه ۱۸ مهر آغاز شده و تا ۲۰ فروردین سال آینده ادامه دارد.
کریم زاده گفت: ۵۴ شرکت تعاونی صیادی با جمعیتی حدود ۴۰۰۰ نفر در مازندران فعالیت میکنند که فراهم کردن شرایط امن برای صیادان قانونی یکی از وظایف شیلات است.
انتهای پیام
نظرات