چانگ هوآ در یادداشتی اختصاصی با عنوان « به اشتراک گذاری آینده با جهان» برای ایسنا نوشت: ششمین نمایشگاه بینالمللی واردات چین از ۵ الی ۱۰ نوامبر با موفقیت در شانگهای برگزار شد. من در شانگهای در فعالیتهای مربوط به حضور جناب آقای دکتر مخبر در این نمایشگاه شرکت کردهام. در این مدت، من از همه غرفههای ایران بازدید کرده و با تجار ایرانی صحبت کردم تا از جزئیات مشارکت، مذاکرات و معاملات آنها در این نمایشگاه مطلع شوم. غرفه داران ایرانی نمایشگاه بین المللی واردات چین را مثبت ارزیابی کرده و آن را پنجره ای مهم برای نمایش محصولات و پتانسیل ایرانی در جهان دانستند.
آنها همچنین با استفاده از این پلتفرم با بسیاری از شرکای تجاری بالقوه آشنا شدند. من احساس فوریت کارآفرینان ایرانی برای جستجوی فعالانه نکات برجسته جدید در همکاری چین و ایران را دارم و همچنین درک عمیق تری از اهمیت موضوع نمایشگاه این دوره یعنی «آینده مشترک در عصر جدید» دارم.
نمایشگاه بینالمللی واردات چین به عنوان اولین نمایشگاه ملی در جهان با موضوع واردات، به پلتفرم و پنجره چین برای ایجاد الگوی توسعه جدید و ترویج گشایش در سطح بالا تبدیل شده است. این نمایشگاه هم به عنوان یک محصول عمومی بینالمللی که مورد استقبال گسترده شناخته شده است. حجم کل معاملات این نمایشگاه به ۷۸.۴۱ میلیارد دلار آمریکا رسید که بالاترین رکورد تاریخ است. نمایشگاه بینالمللی واردات چین بهتر و بهتر میشود و منجر به نشان دادن تصویر چین به عنوان یک کشور بزرگ مسئول، آوردن فرصتهای عظیمی با توسعه چین و تزریق انرژی مثبت به احیای اقتصاد جهانی است.
از طریق این دوره نمایشگاه بینالمللی واردات چین، طرفها اعتماد خود به چشمانداز توسعه چین را بیش از پیش نشان میدهند. از شرکتهای بزرگ چند ملیتی تا کسب و کارهای کوچک خانوادگی، از قلب آسیا تا شاخ آفریقا، مهمانانی از ۱۵۴ کشور، منطقه و سازمان بینالمللی در این دوره نمایشگاه بینالمللی واردات چین گرد هم آمدند. در مجموع ۷۲ کشور و سازمان بینالمللی در نمایشگاه ملی مشارکت کردند و ۳۴۸۶ شرکت از ۱۲۸ کشور و منطقه در نمایشگاه شرکتی مشارکت کردند و ۴۴۲ محصول جدید، فناوری جدید و خدمت جدید را برای اولین بار به نمایش گذاشتند. تعداد شرکتهای شرکت کننده از ۵۰۰ شرکت برتر جهان و پیشروان صنعت فراتر از سالهای گذشته بود.
از طریق این دوره نمایشگاه بینالمللی واردات چین، جهان بیش از پیش عزم چین برای گسترش مداوم در باز را می بیند. جناب آقای شی جینپینگ در نامه تبریک به این نمایشگاه تاکید کردند که برگزاری این نمایشگاه یک تصمیم مهم چین برای ترویج دور جدیدی از گشایش در سطح بالا و اقدامی مهم چین برای باز کردن فعالانه بازار خود به روی جهان است.
این دوره نمایشگاه بینالمللی واردات چین با چهار پلتفرم اصلی تدارکات بینالمللی، ترویج سرمایهگذاری، تبادلات فرهنگی، و همکاری باز، فرصتهای بازار، سرمایهگذاری و توسعه را برای همه طرفهای شرکتکننده ارائه میکند که با توسعه جدید چین، فرصتهای جدید را به جهان فراهم میکند.
از جناب آقای مخبر، معاون اول رئیس جمهور ایران به عنوان کشوری مهم در ابتکار یک کمربند یک جاده برای حضور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین المللی واردات چین و ایراد سخنرانی دعوت شد .
بیش از ۵۰ شرکت ایرانی و بیش از ۲۵۰ بازرگان ایرانی در نمایشگاه بینالمللی واردات چین CIIE شرکت کردند که این موضوع قویا نشان دهنده پتانسیل همکاری با ایران و اعتماد طرف ایرانی به توسعه چین است. در این نمایشگاه، ایران مجموعهای خیره کننده از محصولات ویژه کشاورزی، صنایع دستی سنتی، گاز و پتروشیمی، فناوری نانو، درمانهای پزشکی و محصولات سایر تکنولوژیهای پیشرفته را به نمایش گذاشت که تعداد زیادی از بازدیدکنندگان را برای برقراری ارتباط و کشف فرصتهای تجاری به خود جذب کرد.
بسیاری از غرفهداران ایرانی مشتری همیشگی نمایشگاه بینالمللی واردات هستند و مشتاقانه منتظر استفاده از پلتفرم CIIE برای ادغام در بازار چین و بازار جهانی هستند. در بازدید از این نمایشگاه، با یک نام تجاری به نام باریج آشنا شدم که یک شرکت چینی با شرکای تولید ایرانی و مواد اولیه ایرانی بود. از اولین حضور شرکت باریج در نمایشگاه واردات بینالمللی چین در سال ۲۰۱۹ تاکنون، بیش از دهها میلیون بطری روغن گل رز این برند تجاری در چین بفروش رفته است. تامین کننده ایرانی این شرکت، درین گلاب از قدرت خرید بالایی در چین بهرهمند شده و مقیاس تجاری خود را گسترش داده است. ایجاد مشترک کمربند و جاده و برگزاری نمایشگاه بینالمللی واردات چین، عرضه ایران و تقاضای چین را کاملا همسو میکند و منافع زیادی برای هر دو طرف به همراه دارد.
نمایشگاه بینالمللی واردات چین نه تنها یک نمایشگاه چین است، بلکه هم یک صحنه برای جهان است. نمایشگاه بینالمللی واردات چین شاهد بوده است که در باز چین گسترده و گستردهتر می شود و اعتماد همه کشورها برای به اشتراک گذاری آینده با چین را تقویت کرده است. گشایش و همکاری، سود متقابل و برد-برد عاقلانهترین و طبیعیترین انتخابها هستند. چین به ترویج باز کردن با فرصتهای بیشتر بازار، همسویی بهتر قوانین، شتاب بیشتر نوآوری و فراگیری و اشتراکگذاری بیشتر ادامه میدهد، و با کشورهای سراسر جهان از جمله ایران همکاری خواهد کرد تا سهم بیشتری در بهبود اقتصاد جهان و توسعه و رفاه جامعه بینالمللی ادا کند.
انتهای پیام
نظرات